vrijdag . . .


Vandaag een warme dag met nog redelijk wat kans op onweer.  In de voorbije nacht kregen we tenminste nog wat regen en als ik het goed heb gehoord was er ook onweer, ik heb heel onrustig geslapen en nu net hoor ik op de radio dat er nog wel onweer zal volgen en misschien wel dat het stevig zal huishouden, dus vooral voorzichtig zijn !

Verder is er niet veel te vertellen, wel dat er veel voetbal op tv te zien was en dat we er hier ook ons deel hebben van gekregen, dat wil zeggen dat we gekeken hebben, ook naar nog andere matchen die onze aandacht kregen.  En dan weet je zo dat het niet vroeg is dat je naar bed trekt, tenzij je de hele match niet uitziet natuurlijk maar dat is hier niet aan de orde van de dag.  Zelf heb ik wel wat meer last van die hooikoorts en al haar symptomen, met het gevolg dat ik vaak weer mijn bed uit moet om ervoor te zorgen dan mijn neus weer open gaat.  Want met een neus waardoor geen lucht komt . . . daar ben je niet veel mee, en zeker niet met die warmte.  Al kunnen we het hier nog redelijk goed uit houden, of we zijn het al wat meer gewoon, wat ook de reden mag zijn, we slaan er ons wel doorheen !

Om je fris te houden bestaan er ook allerlei dingen maar om iets fris te kunnen eten hebben we meloen gegeten bij onze boterham, samen met een lekkere soort ham en dat heeft gesmaakt ook nog op de koop toe.  Nadien ben ik aardappeltjes beginnen schillen, van die kleintjes, om de dag erna, vandaag dus, op te eten.  Ik weet niet hoe jullie dat doen maar ze zijn reeds gekookt en moeten alleen nog wat opgebakken worden.  Samen met een kalkoenlapje en wat groenten, overschotten van sla, tomaat, nog een beetje boontjes en we hebben weeral een lekker fris maaltje voor op de middag.  En de soep, wel dat zal de laatste zijn voor deze week, nu zal de kom wel leeg zijn, ik weet geeneens of we nog wel voor twee over hebben maar ik hoef in ieder geval geen te hebben.  Mijn soepboer, de echtgenoot, die zal ze wel naar binnen spelen, eender hoe warm het is !

En dan moeten we nog op de middag voor wat beleg bij onze boterham gaan, dat kan te voet ook wel gedaan worden en zal wel zo gebeuren ook.  Verder weet ik het niet zo goed wat we zullen doen maar vast en zeker ons wat in de zetel neerzetten en uitrusten.  Niet dat een mens dat iedere dag nodig heeft maar met die warmte kan je maar voorzichtig zijn, het hoeft niet voor iedereen dat ze naar buiten gaan . . . maar om daar nu de wagen voor buiten te halen hoeft ook niet als het anders kan.  Een beetje beweging kan ook geen kwaad dus zal het te voet zijn dat we de boodschappen doen.

Blijft er nog alleen over om jullie een heel fijne dag toe te wensen en hou jullie gezond, de vogeltjes fluiten hier reeds in de bomen, ook de pauw heeft weer zijn morgen geroepen en ondertussen is het al bijna middag geworden.  

Vergeet ook niet dat we nu weldra aan het weekend beginnen, geniet er nog van !




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!