vrijdag . . . en weekend . . . !

Voor iedereen een heel fijne vrijdag toegewenst en we kijken tegelijk ook uit naar het weekend dat weldra zal beginnen !  Maar zoals beloofd heb ik me ook eens bezig gehouden met de beelden die ik op mijn wandeling heb gemaakt, het waren er niet veel en toen scheen de zon nog niet zo uitbundig als deze week maar ik heb toen ook er echt wel heel veel van genoten. 

Hier volgt dan ook een "bloem"-lezing van mijn beelden . . .



Ergens aan een bijna verlaten woning stonden deze bloemen in de kant, ze stonden eigenlijk wel aan de rand van een "tuin", of wat daar moest voor doorgaan . . . Er aan voorbij gaan was niet echt mijn ding en ik ging er naartoe om beelden te schieten !



In de zijkant langsheen de weg stonden deze boterbloemen, ze fleurden alles op met hun felgele kleur maar ook in het water stonden er irissen in bloei . . . zie hieronder.



Wanneer ik langsheen het veld ging toen vielen mij deze rode papavers op, kolbloemen zoals wij ze noemen, gewoon omdat er meestal uit de steel een wit sap komt dat plakkerig wordt als je het op je handen krijgt.


Langsheen het veld hele stroken van waaiende graspluimen, hiervan komt dan ook de allergie die je wel voelt wanneer je hooikoorts hebt . . . en nog van vele andere grassen.


Witte bloempjes langsheen het graanveld, samen met de papavers tussen de wuivende graspalmen, is dat kamille of is het wat anders ?!  Zo dichtbij ben ik niet geweest omdat zeker te kunnen zeggen.


Hier zie je de fietsstraat tussen de velden door, ze verbind een aantal andere wegen met de gemeente waarin we nu wonen.  Soms kom je bijna niemand tegen maar toen ik dit stuk op zondag deed toen was het echt wel druk, heel druk zelfs met fietsers.


De bloem van de vlier zie je hier, wanneer het beeld wat groter is lijken het wel mooie kantwerkjes . . .


Nog een bloeiende struik is er hier te zien, deze bloemen zijn wat groter uitgevallen maar iedere bloem op zich is een mooi sterretje met meeldraden.


Dit is een bloem van de rozenstruik, egelantier denk ik dan voor zover ik er iets vanaf weet.  Het zijn lichtroze bloemen die mooie fijne meeldraden hebben en sommige bloemen kunnen echt wel heel groot uitvallen, en ook nog in andere kleuren.  Maar de bloemen die gekweekt worden voor de rozenbottels die zijn nog mooier van kleur.



Hier zit de pauw twee huizen verder als waar wij wonen, toen we later gingen kijken toen zat hij al op de nok van het dak van het huis daarnaast, dus drie huizen verder . . . en maar blijven roepen dat hij deed !!!

'k Ga proberen om op de volgende wandelingen ook nog wat andere beelden te schieten maar wanneer het warm is hou ik me liever in het bos en daar is het koeler en is er niet veel aan bloemen te zien, het is dan ook een speelbos wat ik doorkruis en verder zijn het huizen, daar maak ik liever niet zoveel beelden van omdat dit niet iets is wat ik echt verkies om hier te zetten.

Rest er nog om jullie een fijn weekend toe te wensen en geniet er maar van terwijl het nog mooi weer is !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!