Dinsdag . . .

 


Een heel fijne dag wil ik iedereen toewensen, geniet er van maar blijf toch steeds voorzichtig wanneer je gaat wandelen.  Trek best een hoedje aan wanneer je lang in de zon moet lopen en kan je een zonneslag vermijden, al doe ik dat ook niet graag, iets op mijn hoofd zetten, daar heb ik echt wel een hekel aan.  Maar soms moet het toch wel eens wanneer de zon te hard brandt, al zal ze vandaag wel wat gemilderd worden, tenminste dat denk ik want er is toch wel ietwat bewolking ook waar te nemen.  In ieder geval : geniet van de mooie warme dagen maar hou het vooral rustig op de middag en er vlak na zodat je toch niet ziek wordt van die warmte.

Ook ik moet me tussendoor wel houden aan wat rust, en dat neem ik nu echt wel op de middag, ik geniet dan van wat naar tv te kijken, iets wat ik heb opgenomen of zet gewoon een natuurprogramma op dat ik toch wel ergens vind.  Het hoeft niet steeds voetbal te zijn, al kan koers er ook nog wel eens bij.  En ja, weldra is het ook nog de ronde van Frankrijk die begint, raar toch dat je daar telkens weer naar uit kijkt, ikzelf toch wel echt.  Dan weet je dat het bijna vakantie is voor de schoolkinderen en dat hun zware weken van studeren weer achter de rug zijn of toch deels.  Ik heb medelijden met hen als ze zo met die warmte moeten binnen zitten en in hun boeken zitten te blokken !  

Ook ik was daar steeds bang voor dat ik er niet door zou geraken, het waren mooie tijden van naar school gaan en iets bijleren maar ik was op een moment echt wel school-moe, ik wou niet meer verder en ben dan ook gestopt met studeren.  Of ik daar nu spijt van heb, eigenlijk niet echt want ik ben echt wel goed op mijn pootjes terecht gekomen !  Ik ben avondschool gaan volgen en heb een fijne job gevonden, ik werkte zelfs al toen ik nog naar de avondschool ging en dat heeft me toch weer wat bijgeleerd.  Ik vertrok immers vrij vroeg in de morgen van thuis uit en kwam meestal rond 21u of later weer naar huis.  Het lag er alleen of ik met de bus ging of met de fiets reed.  Jaja, ik reed naar Leuven met de fiets van achter in de Heikant (Rotselaar) door alle weer en wind, dat was nog wel wat anders dan nu met die elektrische fietsen of moto, ik moest het op eigen benen doen.  In de winter was het met de bus of de trein en dan stond je daar soms te wachten totdat . . . er geen bus kwam . . . dan maar naar het dichtbij gelegen treinstation, geen lolletje op een overvolle trein, als sardienen  in een doosje, zo hingen we daar op mekaar maar het moest nu eenmaal !

Maar dat is nu verleden tijd, we genieten van het zonnetje en houden ons rustig bezig op het warmste van de dagen en het is maar goed ook dat er nu niet meer moet gestudeerd worden door ons !  Nu staan we soms wel voor hetere vuren want ook hier moet er soms wel eens op eieren gelopen worden als de echtgenoot weer eens zijn kuren krijgt en me wat naar het hoofd slingert zoals gisterenavond.  En dan is het gevolg dat ik weer niet kan slapen en lig te woelen, al heb ik dat kunnen omzeilen door wat whisky te drinken met een paar druppels koud water, dat heeft geholpen en ik sliep vrij snel in !

Nog een mooie zomerse dag toegewenst aan iedereen !!!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!