dinsdag . . .


Een mooie dinsdag toegewenst, al zal er wel al eens een buitje vallen.  We zijn in de voorbije dagen dan ook niet gespaard gebleven van die regen, al was het niet zoveel tegelijk, wel tussendoor alles eens nat maken maar toch.  Op zondag was het wat erger, toen kregen we hier een echte hoosbui en donkere zware rolwolken die maar verder gingen en verder op ons toe kwamen . . . totdat ze uiteindelijk net ons voorbij stevenden  . . . waar we heimelijk blij mee waren ook !

Maar we zijn reeds dinsdag en we gaan er vandaag een mooie dag van maken, ook al valt er wat regen, het mag en het kan als ze niet te lelijk doen, geen overstromingen en geen hagel die alles stuk maakt, maar ach, we hebben er niks aan te zeggen . . . en dat is misschien maar goed ook !

Wat we vandaag gaan doen, er staat niks speciaal op het programma dus als het even kan, toch maar een wandeling maken, eender hoe ver of hoe kort we naar buiten trekken, we gaan en daarmee basta.  Of we dan ook weer eens een heuvel gaan beklimmen, het kan hier in de omgeving maar ik kies voor een zachtere aanpak, zeker als ik daarna nog wat eten moet klaar maken of als er andere bezigheden op me wachten, en dat is wel vaak zo.  Maar niet vooruit lopen op de zaken en zien wat er op ons af komt en daarna pas handelen, dat is de beste remedie, al wil ik ook nog wel eens gaan winkelen.

In de voorbije week hadden we dat maar ene keer gedaan en dat is te weinig, dan zit je op het einde van diezelfde week met alles te samen en dan heb je te veel om mee te zeulen.  De koelkast kan dan niet alles slikken en je moet snel toch wat klaar maken.  Aardappelen die heb ik al gekookt van op maandag, dat zet je toch een stukje vooruit, ik moet ze voor de echtgenoot steeds bakken maar dat hangt wel een beetje mijn voeten uit.  Ik wil die ook wel eens koud eten bij een slaatje en dan eet je daar wat minder van en ze zijn ook niet vettig.  Maar neen, dat kan er bij hem niet in, zijn wil is wet tegenwoordig, als ik hier zit te tokkelen, ook dat kan hij niet meer verdragen en dan is hij aan het schelden over alles en nog wat.  Zelf zit ik dan me op te jagen nadien omdat ik het moeilijk vind hoe hij zich gedraagt en dan wil hij maar met vakantie gaan en eist dat ik meega.  Mij niet gezien, zeker niet naar het buitenland zonder de nodige begeleiding, alleen wil ik dit niet meer op mij nemen want ooit gaat hij eens echt toeren doen waarvan iedereen gaat schrikken, en ikzelf kan er dan niks aan doen want hij luistert geeneens naar mij !  Dus ja, wat moet een mens dan doen, doen of je niks hoort haalt ook niks uit want dan wordt hij razend.

Zo hadden we op maandag een afspraak en toen ik hier ook zat te tokkelen stond hij om 15u al klaar om te vertrekken met de auto, onze afspraak was maar om 17u15 en hij deed al heel moeilijk omdat ik niet recht stond en stopte hier met tokkelen.  Zo zie je dat ik het hier ook niet onder de markt heb, ik word vaak gedwongen om bepaalde dingen te doen tegen mijn zin in maar ik probeer me daar wel telkens tegen te verzetten.  Als ik zie dat er toch geen lievemoederen helpt dan geef ik het op en zoek wat anders om te doen.  Maar ik mag zelf toch ook wel eens beslissen hoe ik iets doe en wat ik ga doen zeker ?!

Verdorie, een mens heeft het soms al moeilijk genoeg, er zijn geen stoorzenders nodig maar ik moet me toch wel even gaan intomen hier want als hij dit moest lezen dan was het kot te klein !

Dus voor iedereen nog een heel fijne dag en denk er ook eens aan dat niet iedereen het even gemakkelijk heeft . . .



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!