Tweede Pinksterdag . . .


Vandaag tweede pinksterdag en ook een vrije dag voor veel mensen die nog bij de werkende klasse horen.  Ik wens iedereen dan ook een rustige dag toe waarbij genieten niet mag vergeten worden, ook al zijn we nog in de ban van corona.

Maar ook het weer heeft zijn kuren gehad in de voorbije dagen, het rommelde in de lucht, het regende en de temperaturen wisselden van hoog naar laag, zeker wanneer er een bui zat aan te komen.  Zo ook op vrijdag en hier zijn enkele beelden . . . het werd donker, zo donker dat we binnen echt niet genoeg licht hadden om onze mond te vinden ! Zo erg was het nog wel niet maar ook nadat de zon weg was kregen we rare beelden te zien en werd het donker . . . kijk maar . . . wij zaten nog op ons terras en zo zag de omgeving er toen uit !


De donkere wolken waren toen al voorbij geschoven, dit was nog wat ervan over bleef en het rommelde heel de tijd.  Toen was de temperatuur die de thermometer aangaf nog steeds 25° maar niet voor lang meer.


Er stak wind op en het waaide dus wat, ik voelde al dadelijk nattigheid maar het was maar "muggenpis" zoals wij dat sappig zeggen.  Ondertussen werd het overal donkerder en donkerder, het leek wel van overal te komen !


Hier de lucht vlak boven ons, ook daar was het dus al gans donker geworden maar we zaten nog steeds buiten in onze stoelen, echter niet voor lang meer.  Ik pakte snel de kussens van de stoelen, vouwde de stoelen samen en zette ze veilig weer in de hoek terug, ook mijn klein tafeltje erbij.  De potten werden achteruit geschoven en daar konden ze blijven staan totdat het zou regenen, ondertussen was het reeds maar 20° geworden, dus 5° gezakt, gewoon met de wind en de zon die ook weg was gebleven.


Dit was de zijkant links dus, daar werd het in de verte reeds klaarder maar ook daar zullen ze wel wat regen of hagel gehad hebben, of gewoon het begin van het onweer meegemaakt, dat rommelen was ondertussen reeds gedaan.


Wolk na wolk leek weer donkerder te worden en daarna vielen er enkele druppels.  Ondertussen waren we reeds naar binnen gegaan, ik had de koffie gezet en we zouden dan maar gaan eten, met het grote licht boven tafel aan, zo hadden we geen last van de donkere wolken en kon de regen vrij vallen, we waren voorbereid.


En het regende weer maar eens, eerst heel druppelsgewijs, iets later vielen ze dikker maar er was geen wind meer te zien en het bleef dan ook rustig.


De druppels leken wel op te drogen maar niet getreurd, nadien vielen er nog wat meer maar ook recht naar beneden, die deden hier geen schade aan de planten en bloemen.


Dit waren nog wat beelden die voor de regen werden geschoten, zo staat ons gras erbij, al zal het nog wel een jaar of wat duren eer het helemaal dicht is, immers die zaadjes hebben veel te lang droog gelegen op de grond en door de wind zijn ze misschien ook verdroogd, te droog geworden om nog wortel te schieten.


Zo staan mijn potten erbij met bloemen, hier nog in de hoek van het terras.


Hier zijn mijn tomaten, de rechtse is reeds goed uit de kluiten gewassen en de linkse werd aangekocht met tomaatjes eraan en al, zo hou ik ervan, dan loop je ook geen risico dat de plant naar de vaantjes gaat zoals de vorige die ik ergens anders had aangekocht.

Nadien heeft het nog wel een bui geregend maar meer ook niet, wat tijdens de avond nog viel daar heb ik dan ook nog geen zicht op want ik zette dit hier reeds neer op vrijdagavond.

Geniet nog van jullie tweede Pinksterdag en maak er ook een mooie vruchtbare dag van !




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!