donderdag . . .


Een heel fijne donderdag wens ik iedereen toe en we hopen dat eindelijk het weer wat warmer zal worden, dat we de zon wat meer mogen zien want die regen zijn we allemaal beu, we trachten naar warmere dagen en hopelijk krijgen we dat nu ook, al is het misschien maar voor een paar dagen.  Dan is het genieten geblazen en duiken overal de kort gerokte meisjes op en de bloesjes met korte mouwen of zelfs zonder mouwen, de fleece is niet dadelijk nodig, of het moest zijn tegen de avond aan.  Heerlijk genieten, dat is reeds wat geleden en we snakken er naar, laat dus maar komen die weldoende warmte van de zonnestralen !

Gisteren in de voormiddag ook wat zon gehad, ook wat dreigende regendruppels vielen er maar niet echt veel, hier toch niet.  Ik ben zelfs te voet naar de beenhouwer geweest . . . die echter maar een paar huizen verder woont dan waar we zelf wonen !  Maar toch, dat ging zelfs in de vorige dagen niet, tenzij je echt zat te loeren tot het even droger was en je de kans waagde, met het gevolg meestal dat je toch weer zo goed als nat terug thuis kwam, de pauzes duurden toen niet zo lang.

Vandaag was het ook na de middag wel even dreigen dat het deed, wat druppels, genoeg om alles weer nat te krijgen en dan weer wat zon en wind erover en alles werd weer even snel droog, niet echt mooi weer maar toch reeds vriendelijker weer en dat deed ook al deugd.  Dan werd het warmer binnen doordat je de warmte voelde van de zon op de stenen en even zon op de ruit onderaan het venster toch . . . veel meer krijgen we nu niet maar dat hoeft ook echt niet.  In de morgen moet je dan ook vaak opletten dat de zon niet te fel op de ruiten van de kamers schijnt want dat warmt al snel op, ook nu is de zon reeds sterk genoeg om dat te voelen.

Zelf probeer ik ze steeds zoveel als mogelijk buiten te houden maar de echtgenoot die let daar niet op, die zou alles maar open laten, nu zet ik in de morgen ook wel het raam open voor even en dan kan alles heel goed afkoelen, dat heb ik graag dat het er fris is in de slaapkamer, in een warme kamer kan ik de slaap niet vatten, mijn donsdeken geeft me meer dan warmte genoeg.  Zelfs dacht ik er in de week reeds aan om dat deken van de zomer maar op te leggen maar of dat een goed idee is weet ik niet, het kan nog koud worden ook in juni maar hopelijk is dat niet het geval.  De koude en de regen die we nu hebben gehad volstaan voor de meeste mensen wel, zelf heb ik liever een frisse omgeving.

Weet ge dat ik zelfs tijdens de late avond mijn koorts heb gemeten, ik had zo goed als niks van koorts maar het wijst er misschien wel op dat ik toch ietwat verhoging had tegenover mijn normale temperatuur.  Die is steeds vrij laag tegenover de anderen en zo had ik gisteren 35°, dus dat wijst toch wel op iets, een onderliggende ontsteking, zou dat zijn van die gewrichten, of komt het door het vaccin dat we kregen ?!  Ik neem al pijnstillers en die houden misschien toch alles wat meer op peil, geen nood, ook dit gaat wel weer voorbij !

Gisteren was ik dus naar de beenhouwer geweest en had wat vlees meegebracht om spaghettisaus te maken, ik had daar zo'n zin in dat ik het niet meer heb uitgesteld.  Dat zijn van die gerechten die ik niet zo vaak maak maar tussendoor kan dat wel eens, net zoals pizza eten, dat doen we ook wel eens, meestal heb ik er wel twee in de diepvriezer steken.  Lasagne heb ik ook maar meegebracht en in de diepvriezer gestoken zodoende kunnen we er weer even tegen.  En ik heb ook nagekeken wat er nog van vlees in zit : konijn, kippenborstfilet en nog wat andere dingen ook.  Spek zit er ook nog in, dat is wel weer even geleden maar dat past niet bij alles, meestal zorg ik dat we dit in huis hebben wanneer ik witte kolen klaar maak of rode kool, het past natuurlijk ook bij boontjes, spekboontjes weet je wel.

Nu zou ik nog wat asperges willen in doen wanneer er voldoende zijn en dan stoppen want volgende maand is het gedaan en dan heb ik niet meer de kans om er veel aan te kopen.  Dus zullen we daar nu toch nog snel moeten gebruik van maken om er te halen.  Dat is het eerste jaar dat ik er bijna geen in de vriezer heb steken, jammer maar helaas.

Verder heb ik hier en daar nog eens wat gepast om te zien wat er nog allemaal draagbaar is en er staat reeds een zak klaar om in die kledingkasten te droppen.  Dat staat dan weer opgeruimd en maakt plaats voor andere dingen, meestal toch want ik ben nog niet aan het einde van mijn latijn op dat gebied.  Ik wil nog steeds wat gewoon goed draagbare bloesjes bij halen omdat mijn rayon echt wel uitgedund was voordat we verhuisden.  Omdat de zaken waar ik vroeger ging nu niet meer bereikbaar zijn voor mij, moet ik me tevreden stellen met andere dingen en ik vind er maar niet echt van die spullen die degelijk zijn en ook weer enkele jaren mee kunnen gaan.  Ik weet het die kosten misschien wel iets meer dan gewoonlijk maar je doet ze zoveel langer mee !  En je kan die blijven dragen en je wordt die ook nooit moe !

En nu genoeg gedagdroomd van wat er nog zou moeten gedaan worden enwat je nog wil doen, nu gaan we thee drinken, mijn wekker is afgelopen en zegt dat de gemberthee staat te wachten, even in de zetel gaan zitten en daarna toch maar met iets anders beginnen dan naar de koers kijken, ja, ook hier staat weer dagelijks de koers op en meestal zie ik ook wel een stukje mee, al is dat meestal in de laatste kilometers.

Nog een heel fijne donderdag en morgen kunnen we weer uitkijken naar het weekend en hopelijk krijgen we nog wat meer zon dan in de voorbije dagen, als de wind dan weer geen spelbreker is dan ben ik al dik tevreden !




 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!