donderdag . . . en wat zijn de plannen ?!


Een fijne donderdag wil ik hier iedereen toewensen, ook al valt het weer misschien wel wat tegen, toch maken we er nog een mooie dag van, al zal dat hier meestal wel met poetsen zijn.  Maar dat moet ook tussendoor wel eens gedaan worden, al zie ik soms ook niet zo nauw meer dan dat het vroeger was toen we nog heel wat jonger waren !  Een mens leert dat ook tussendoor maar ik vergeet het toch wel vrij snel want daarna ben ik soms weer bezig en is dat wel nodig, vraag ik me dan af, het kan ook anders natuurlijk maar is dat beter.

Ik hou van een opgeruimd huis en dat is hier niet zo evident, de echtgenoot die laat maar overal alles rondslingeren.  Als ik dan zeg dat hij dit een eigen plek moet geven ergens waar je niet steeds daar tegenop loopt, zo zal ik er dan ook minder van zeggen !  Maar begrijpt hij het niet allemaal meer zo goed of doet hij zo maar wat, ik weet het echt niet maar ik vrees gewoon beide !

De plannen voor de volgende dagen was ik zo even aan het overlopen toen ik mijn titel hier neerzette : ja, dat is eenvoudig op deze dagen van de week, poetsen en daarna nog even wat winkelen en dan kan het weekend beginnen !  Zo denk ik er tegenwoordig over maar ik zie nog allerlei dingen die dan weer moeten gedaan worden ook samen met al die andere zaken die ik nog wel zeker vergeten ben.  Want ik ging in de diepvriezer wat halen om te eten en toen bleek daar niet echt veel meer in te zitten dus, tijd om ook die aan te vullen !  En zo ben je al dadelijk een dag kwijt van alle dagen die je voorzien had om eens te niksen, al doe ik dat niet echt vaak, wel eens tussendoor zo in de zon genieten maar dat moet op tijd en stond ook wel eens zijn.

Zo was ik dus gisteren een glaasje wijn vergeten te drinken bij mijn middagmaal, maar geen nood die fles is nog niet leeg dus dat kan tegen de avond dan ook nog dacht ik bij mezelf.  Ik had al wel een pijnstiller ingenomen omdat die rug weer opspeelde.  Ja, dat komt ervan als je eerst begint te stofzuigen, daarna nog de vloer van de slaapkamers, badkamer, toilet en hal wil doen . . . en dan ook nog eens snel doorheen de keuken gaan met dezelfde borstel en dweil.  Al gebruik ik geen dweil meer maar een borstel waaraan je die doeken kan bevestigen met drukknopen zodat ze niet los komen te zitten tijdens je bezigheden.

Ondertussen heeft de arts me aangeraden om voor mijn pijnlijke gewrichten aan die handen toch maar een pijnstiller te nemen met een ontstekingsremmer erin verwerkt.  Dat is dan tegelijk ook goed voor mijn rug, zo rust die ook wat beter uit als ik hier met het poetsen gedaan heb.  Ze raadde me een kuur aan van een week of twee en dat zou moeten volstaan volgens haar om die pijn te milderen.  Of ze gaat terug komen heb ik niet gevraagd maar dat vrees ik wel zo met tussenpozen, maar we zien wel, dan kunnen we nog wel enkele van die pijnstillers slikken als het niet meer zo goed te dragen is.

Op woensdag kregen we dan ook onze laatste vaccinatie en is het misschien daarom dat ik wat meer gespannen ben en dat alles sneller pijn doet of is het de tijd van het jaar.  Ik weet dat er periodes zijn dat ik meer pijn heb, soms echt wel bijna overal in mijn lichaam maar ik noem dat een opstoot van artrose, wat het precies is weet ik niet maar op onze ouderdom kan dat best het geval zijn.  Dan neem ik meestal ook een week of wat pijnstillers tot die pijn vanzelf weg blijft en ik me beter voel, als het daarmee genezen is dan ben ik tevreden, als het blijft duren dan is dat voor niemand goed want het zit op je spieren, je gewrichten en tenslotte ook wel in je hoofd.  Hopelijk komt er verbetering na die kuur en ben ik dan weer vrij van te doen wat ik wil doen want iedere dag met pijn zitten werkt letterlijk op je zenuwen.

Dus op hoop van zegen ben ik er eergisteren reeds mee begonnen en in het weekend zullen we beter zien of het reeds wat geholpen heeft.  En mocht het niet helpen dan heb ik toch weer nieuwe medicatie in huis want de doos met oudere pijnstillers die was reeds vervallen en dat was in vorig jaar . . . dus komen deze weer wel van pas als er dan toch pijn mocht opduiken achteraf !

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe, en als het avond is, lekker slapen en dromen van mooie dingen !!!




 

Reacties

  1. ik denk dat jij jezelf wat meer rust moet gunnen , want ik lees steeds over kuisen .
    met een beetje minder zal het echt niet vuil worden hoor Chrisje !
    en verder , lijstje maken voor boodschappen is geen probleem , dan moet je minder naar de winkel , maar --haha -- dat leer je nog wel ,
    dus je bent het al gewoon in je nieuwe woonst ! blij voor je !
    het weekend zal weer geen vetten zijn , maar toch een warme groet van hieruit ! en bedankt dat jij langskomt elke keer he !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ik schrijf inderdaad veel over poetsen maar omwille dat het hier nu kleiner is leven we dus met twee op een kleiner oppervlakte ook. En die keuken zit dus bij in de living en dat brengt wat meer vuil met zich mee alsook de echtgenoot die niet zo voorzichtig is. Wanneer je dan een voet verzet aan de vaatwasser als die pas gevuld is, dan neem je meestal ook wat nat aan je voeten mee en dat zie je steeds op die vloer dus ja, ik poets meer dan vroeger. Ook dat toilet moet vaak gepoetst worden omwille van de echtgenoot die maar steeds rechtstaand wil plassen en dat lukt niet meer zo goed. Daarom heb ik hem reeds geruime tijd aangeraden om toch maar neer te zitten bij het plassen en dan is dit snel opgelost. Er kan altijd een ongelukje gebeuren maar als ge weet dat ik dagelijks vier tot vijf keren dat toilet moet poetsen dan weet je dat dit echt wel te veel was zodat ik er hem toch meerdere keren heb op gewezen. Wat moet je anders doen, hem maar laten knoeien en mijn tijd verdoen met zaken die anders kunnen opgelost worden ?! Niks voor mij, als er al een oplossing is dan kies is daarvoor en de laatste dagen is het eindelijk wat gebeterd.
      En neen, het is hier ook weer gene vette, het heeft zowat de ganse dag geregend, nu is het opgehouden en tijdens de avond zou het opklaren volgens de weerman en morgen zou het mooier worden maar dat is ook nog af te wachten. Ik hoop echt wel nog op een fijne wandeling te doen, ik heb dat echt wel nodig maar ja, we trekken ons plan ook zonder die wandeling. Al proberen we wel wat te bewegen maar dat was eerder om te gaan shoppen en dat was ook weer nodig.
      Nu ben ik nog op zoek naar een nieuwe kapper, ik ging steeds in onze vorige woonplaats bij dezelfde, waar ik echt wel van tevreden was en ik kon daar ook een goede babbel doen maar ik heb hem al verwittigd dat ik daarnaar op zoek ben en dat het hier wel zal eindigen voor mezelf, ik vind het echt spijtig want ik ging daar graag en ja, dat was ook dicht bij onze vorige woning. Dan nog een nieuwe pedicure vinden en er zouden er al een paar in de omgeving zijn, die ga ik eens bellen en dan zien we wel wat we ermee doen.
      Zo zie je maar dat ik ook niet echt stil zit maar ik ben nu echt wel moe, gewoon omwille van de rugpijn en de pijn in mijn handen, mijn gewrichten zijn ontstoken en dat moet rustig kunnen genezen, pillen nemen hoort er dus ook bij en daarvan die vermoeidheid. Ik heb dan ook de behoefte om wat langer te slapen dan normaal en dat wreekt zich als ik niet goed kan slapen. Ook nog onze vaccinatie gehad en ja, dat alles maakt het blijkbaar niet gemakkelijker tot nu toe, de pijnstillers die helpen wel, als ik er eentje vergeet te nemen zoals gisterenavond dan moet ik het bekopen !
      Nog een heel fijn weekend Ani en bedankt voor de reactie ! Knuffel en groetjes !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!