dinsdag . . .


We zijn inderdaad reeds bij dinsdag aangekomen en het weer is echt niet om over naar huis te schrijven, tenzij ze daar geen regen kennen en water nodig hebben.  We hebben om water gevraagd en nu hebben we het gekregen ook en nog veel meer dan we nodig hebben in de ondergrond en om de ganse zomer mee door te komen !!!  Wat een lente hebben we nu toch vast, gaat dat vaste kost worden in de toekomst, dan verhuis ik nog maar eens !  Neen, echt waar ik ben dat weer dik beu, en ze voorspellen ook nog wat onweder hier en daar, korrelhagel kan er ook bij zijn en zo gaan ze maar verder, het lijken eerder maartse buien en aprilse grillen dan voor de meidagen bekend zacht weer met zomerse temperaturen op enkele dagen in de ganse maand . . . pfff !   

Je zou de moed voor minder laten varen, ik krijg het er zo erg van op mijn heupen en de omgeving hier nodigt nu ook echt niet uit om vrolijk te zijn, de echtgenoot zit maar steeds te knorren achter alles wat ik doe, maak ik eten klaar en doe ik wat in het huishouden zoals afstoffen en dergelijke, zeg ik dat ik wil gaan winkelen dan is het te veel als hij de wagen moet naar buiten halen !  Net zoals het gisteren was, hij was zinnens om in de buurt naar een ander warenhuis te rijden zodat hij weer zijn peperkoek kon halen, ook al ligt hier nog bijna een ganse koek in de kast !  Zelf hadden ze me in het warenhuis in de buurt hier, maar twee sneden hesp meegegeven in de plaats van de gevraagde vier dus besloot ik om er enkele te gaan bij halen, kwestie van nog wat te kunnen eten bij onze boterham !  En dan krijg ik te horen dat ik maar te voet moet gaan, ja, door die plensregen zeker van eerder, een mens zou kregelig worden van minder.

Ondertussen zijn we al terug thuis van het warenhuis waar ik te voet zou moeten naartoe geweest zijn, we hebben nog wat brood meegebracht, we hebben zo goed als alles gevonden dat we moesten hebben, alleen die peperkoek hebben ze hier dus niet, alleen die zonder honing en ik zei dan dat hij er telkens nog wat honing bij op doet, dat hij die dan best ook wel eens kon mee nemen, neen, hij zou wel naar dat andere warenhuis gaan om die te kopen, daar was hij steeds voorradig !  Ja, dus dat helpt ook al niet veel als hij steeds maar zo zit te reageren en dan gaat hij doorheen de keuken, niet moeilijk als die ook in de living is, en gaat in alle potten kijken wat daar nog in zit om te eten vandaag !  'k Heb al erwten en wortelen gemaakt, samen met dat restant van stoofvlees zal dat wel smaken, soep is er ook nog genoeg, kervelsoep gemaakt voor het vorige weekend en dan doen we het daar nog wel mee.

Verder ben ik al een drietal keren op en af naar de kelder geweest, steeds met de lift want hier is net geen trap naar beneden of naar boven zoals je wil, al is die hier wel degelijk ook, eentje naar boven wil ik dan zeggen.  Waarom dat zo is geregeld weten we echt niet maar we kunnen van hieruit alleen met de lift naar beneden en daar ben ik ook niet echt kwaad om want meestal heb je wel je handen vol als ik naar boven kom, zeker wanneer we gaan winkelen hebben.  De echtgenoot die maakt het zich meestal heel gemakkelijk en sluit de wagen af en kijkt nog eens na of er niks werd vergeten in de koffer en dan is dat ook weer gedaan !

Hij zit hier dan meestal de hele tijd te niksen in de zetel en hoor je mij daarover klagen, neen, als hij begint te brommen en allerlei verwensingen naar mij toe roepen wanneer ik niet reageer op zijn gerommel dan krijg ik wat naar mijn hoofd.  Maar hij kan ook anders zijn al komen die momenten er echt niet veel meer aan te pas, het is steeds zuur kijken, verongelijkt reageren op bepaalde dingen, steeds jaloers zijn op alles en nog wat dat ik hier doe en wil doen, nooit is het ook eens goed dus wat doe je dan, je plan trekken en en zorgen dat het uwe hebt want een ander denkt er gewoon niet aan.  Zo zou hij ook echt wel het eten onder je neus weg nemen ook terwijl hij zeker weet dat je dit of dat graag zou eten of dat je dat voor jezelf hebt weg gezet zodat het niet slecht kan worden !  Dat zou hij dan zelf steeds wel willen hebben maar dat is nu eens echt niet zo, ik neem waar ik recht op heb en wat ik voor mezelf dan ook meestal heel duidelijk zeg vooraf.

Ach, soms komt al dit me een beetje te ver en moet ik erover kunnen klagen maar ik klaag echt niet wanneer er niks is, ik voel me op dit moment ook niet zo lekker omdat ik pijnstillers moet nemen en die doen wel degelijk hun werk goed.

En verder schikken we ons maar naar wat er allemaal gaande is, ik ga jullie laten genieten van jullie dag en nog een fijne avond voor straks !




 

Reacties

  1. Dat is geen klagen Chris maar soms is een mens zijn emmer vol en dan moet je het uit je systeem krijgen en erover praten is meestal de beste oplossing . We kunnen wel niet helpen maar je wel moet inspreken al zal die situatie van je man het jou niet gemakkelijk maken. Als dan nog het weer tegenzit zoals nu dan wordt het van het goede teveel hé? Laat ons hopen op een beter zomer die nu ook weer niet te heet moet zijn want dan is het weer wat haha! Houd je goed maatje en een dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je lieve reactie maar inderdaad, een mens moet zijn zorgen eens kwijt kunnen aan een ander, je familie weet dat wel maar ze hebben ook hun eigen zorgen ieder op zich en ja, ze leven ergens anders ook dan hier bij ons hé, ze zien niet wat het leven je iedere dag weer voor schotelt en dat is niet min met die ziekte, geloof me vrij. je mag tegen de zieke dan zeggen wat je wil en hoe je het wilt, ze doen toch telkens wat ze zelf in hun zieke hoofd hebben zitten, het was al een stijfkop en dan dit er nog eens bij, ja, het leven is niet voor iedereen even goed maar we moeten erdoor, er is geen weg terug. Sommige zeggen dat als ik zeg dat ik vaak ga wandelen : "Is dat niet weg lopen van de problemen?" Neen, dat is weer verse goede moed zoeken om verder te doen !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!