dinsdag . . . en was in het vorige weekend ferm van slag !!!

 


Sorry mensen, ook ik was in het voorbije weekend danig uit mijn gewone duur, had te veel om mijn oren gehad met allerlei toestanden en ook de echtgenoot maakt het er vaak niet veel beter op, eerder slechter maar ja, dat kan hij ook niet verhelpen.  Zo vroeg hij mij in de voorbije week of het komende weekend een raar weekend zou worden, en dan stelde ik weer de vraag : waarom dan eigenlijk.  Wel was zijn antwoord : ik zie hier een rode dag staan op de kalender, wat wil dat zeggen.  En ik niets vermoedend antwoordde daar op : dat is de maandag van Sinksen !  Ja, wist ik veel dat hij ondertussen al een volle week verder zat te kijken dan wat ik in mijn gedachten en had en ik was ermee weg, we kregen een lang weekend.  Toch zou ik beter moeten weten want wat ik wel weet is dat Sinksen pas 10 dagen na Hemelvaartdag komt !  Maar ik liet me vangen en besefte zelf niet goed dat is verkeerd zat.

Tot op een moment ik in de weekendkrant keek en opmerkte dat we een krant hadden voor normaal twee dagen en geen drie zoals in een verlengd weekend.  En toen begon het me te dagen, verdorie, ik had me laten vangen door die ene opmerking en niet verder nagedacht.  Zelf vond ik het al raar dat de huisvuilophaling op maandag doorging en dat ze dan ook het papier en karton kwamen ophalen . . . maar toen dacht ik gewoon niet verder na.  Ook maakte de echtgenoot een afspraak bij de huisarts en ik dacht : raar toch dat ze op die maandag nu gaan werken maar och, het kan best zo zijn !?

Nu viel gisteren alles weer in zijn normale plooi en zijn we nu op een gewone dinsdag.  Al zijn we deze maandag dus wel al op pad geweest voor die afspraak bij de huisarts, nog ergens in een magazijn binnen geweest om wat op te halen en snel nog wat groenten gehaald, waaraan de echtgenoot nu aan het snijden is en ik seffens in de diepvriezer kan doen.  Zelf was ik zeker dat ik zou strijken vandaag, dat stond reeds van vorige week vast.  Toen had ik wat kledij uitgewassen en op zaterdag had ik dat weer gedaan, samen met de het beddengoed en nog wat badhanddoeken en kleine handdoeken ook erbij.  Een deel is daar reeds van opgevouwen maar ik wil het eerst nog wel in de kasten hebben liggen voordat ik aan de strijk begin en dat zal iets zijn voor in de namiddag.

Op zaterdagavond waren onze oudste dochter en onze schoonzoon, samen met de jongste kleindochter hier tot in de avonduren en het was aangenaam om eens met iemand te praten, ge kent dat wel, niet alleen tussen ons twee hier.  We weten wel wat vertellen tegen mekaar maar als de echtgenoot dan soms moeilijk doet, wat vaker voorvalt tegenwoordig, dan komen er soms discussies en zwijg ik toch uiteindelijk, zwijgen kan niet verbeterd worden al krijg ik daarna wel wat schimpwoorden naar mijn hoofd geslingerd wat ook niet zo fijn is.

Zondag was de echtgenoot een tijdje op wandel en dan ben ik ook eens een uur of twee gerust en kan ik iets doen wat ik anders niet zou doen voor mezelf of gewoon me neerzetten in de zetel, wat drinken en even naar tv kijken voor ontspanning, het doe me meestal echt wel goed maar dat gebeurt dan ook niet iedere dag.

Nu dat alles weer in zijn normale ritme gaat ben ik vandaag ook weer op stap om wat nieuw aan te kopen, tenminste dat ligt in mijn gedachten zo vast maar of dat ook zo zal uitmeten is nog maar de vraag, dat hangt af van de echtgenoot, van zijn humeur en de zin om mee op pad te gaan.  Wanneer hij moeilijk doet dan beslis ik vaak ook om niet meer verder te gaan maar ja, hoe geraak je anders aan wat nieuwe spullen.  Niet dat ik veel nodig heb maar een paar deftige T-shirts wil ik nog wel aankopen, ik heb er niet meer voldoende en wil er nog wel enkele weg doen, gewoon omdat ik ze toch niet graag draag omwille van allerlei redenen, meestal dat ze te eng zijn geworden omdat ik wegens corona toch ook wat ben bij gekomen.

Straks dan ook nog naar de kapper en dan ben ik weer zo goed als nieuw.  Daarna toch snel even de douche in duiken om die haartjes van mij weg te spoelen en me fris genoeg voel om deze avond een goede nachtrust tegemoet te zien.

En dan is weer alles vergeten van die vergissingen en kan ik uit kijken naar het volgende weekend, dat dan weer wel een lang weekend is !!!  Niet vergeten dus dat het deze keer wel de goede keer is !  Nog een fijne avond en geniet er van en voor straks, slaap wel !





Reacties

  1. Je zou met al die beperkingen en verandering inderdaad de tel kwijt geraken Chris. Ik ben blij dat we elke dag de krant krijgen zo weet ik het zeker als ik twijfel welke dag het is! Waag jij het nog om je echtgenoot alleen te laten wandelen? Hij vindt toch de weg terug naar jullie nieuw appartement?
    Ik zou ook wel een paar nieuwe spulletjes willen maar zolang we opgesloten zitten, zie ik er het nut niet van in! Voor jullie daar ook nog een fijne avond en hopelijk een rustige nacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn al op pad geweest maar ik vond niet echt iets wat me aantrok, ik denk dat ik dan volgende week maar eens naar Leuven zal rijden, mee met de bus dan wel te verstaan. Ik heb iedere keer wel wat gevonden maar niet echt dat wat ik zocht, een paar lichte zomerbloesjes en daar ben ik tevreden over, ze zijn gemakkelijk in het onderhoud maar ik wil nog wel een paar iets betere kledij, dat hoeft niet speciaal te zijn maar gemakkelijke kledij die je vaak nog het meest van alles draagt en die soms ook wel passend is bij een geklede broek ! zomerbroeken heb ik nu wel voldoende, nog eentje meegebracht maar het is een eenvoudig model en in het zwart, wel een eerder losse broek en dat is mooi meegenomen als je eens iets donker nodig hebt.
      Ja, ik was volledig de kluts kwijt, ik wist nog wel welke dag het was maar zat in een verkeerde week ! Met dat sinksenweekend en dat lange weekend van Hemelvaart.
      En ja, Ivo weet nog wel de weg naar huis terug, al verwittig ik hem steeds dat hij toch maar zijn gsm moet meenemen, al vergeet ik die soms ook wel eens ! Hij rijdt ook nog met de wagen maar niet meer zo ver, als het moeilijk te vinden is dan wil hij niet meer op pad, alleen plekken waar hij bekend is dus. En toch steeds maar zitten zagen om naar Duitsland te trekken, wat denkt hij nu, dat ik hem nog laat gaan, dan zal het alleen zijn en dat doet hij toch niet, al moet ik hem niet uitdagen. Als hij dan vies gezind is op mij dan zegt hij steeds dat hij eens gaat vertrekken en nooit meer terug komen maar dat is eerder dreigen dat hij dan doet om zijn zin te krijgen!
      Tussendoor zit ik nu met pijnen geplaagd die ik nooit heb gehad, in mijn gewrichten van de vingers, vooral dat bovenste kootje doet veel pijn en ik heb de raad gekregen van de arts om toch eens een kuur met pijnstillers te proberen want ze meent dat overal ontstoken is. Ik heb dat ooit aan mijn rechterwijsvinger ook gehad en daar heb ik nu een knobbel op dat gewricht en vermoedelijk zit dat nu in mijn linkerhand ook. Ik kan gewoon mijn ringen niet meer dragen maar dat is het ergste niet, dat wil dus ook zeggen dat die vingers steeds zwellen naar de avond toe. Zo ook doet nu mijn rug nog bij pijn, heb vandaag weer met de stofzuiger bezig geweest en daarna de kamers gepoetst dus ja, ik moet het bekopen maar dan helpt die pijnstiller ook wel weer. En zo sukkelen we maar verder, ik hoop op mooi weer en dan ook eens ervan te kunnen genieten, dat is wat een mens nodig heeft, niet dat onweer en regenvlagen die zijn voor maart en april, we zijn nu mei en er is nog geen echt mooie dag in geweest !
      Ach, we moeten ons maar tevreden stellen met wat we hebben maar ik wil wel eens weer een grote wandeling doen en daarna zien we wel. Nog een fijne avond!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!