woensdag . . .

 


Allereerst een heel fijne woensdag toegewenst, die van ons zal ook nog vrij gevuld zijn, net zoals de vorige dagen.  We zijn van hier naar daar gereden om plantjes aan te kopen, hebben dan ook nog eens wat verder moeten zoeken dan eerst gedacht en ja, uiteindelijk toch met veel naar huistoe gekomen.  Waar ik dus gisteren heb aan gewerkt, niet alles is gedaan, er zijn nog planten die ik niet in hun bak ga zetten maar vandaag moeten we toch nog wat potgrond gaan bij halen, dat wist ik wel maar ik wou ook weten hoeveel we precies nog nodig hadden zodat we niet met te veel overschot zitten.

En daarbij, ik had echt wel mijn werk eraan, ik ben ook geen twintig meer maar dichter bij de viermaal twintig dan dat je zou denken misschien.  Maar ach, we klagen niet, al geeft mijn ventje vaak veel te veel commentaar als ik met iets bezig ben en iemand die steeds maar op mijn handen staat te kijken kan ik nog het best van alles missen.  Zo had ik hem al een paar keren gevraagd of hij niet ging wandelen maar begreep de hinten niet die ik gaf, dan maar voluit gegaan en gezegd dat ik hem wel een tijdje kon missen !  En eindelijk deed hij zijn lange wandeling en zelf kon ik rustig verder doen op mijn tempo en zoals ik het gewoon ben, het lukt me zo telkens het beste en dan krijg je ook voldoening van je werk.  Anders ben je maar steeds bezig met alles uit te leggen, want dat doe ik vaak tegenwoordig en ook veel raden naar wat hij precies wil zeggen maar verder gaat het hier wel.

Ook nam ik snel enkele beelden van de planten die ik hier staan heb en hoe ze eruit zien, niet in detail maar dat kan later nog wel wanneer ze echt wel mooi staan en het zonnetje ook haar beste beentje voor zet, dan is toch steeds alles veel mooier.  Maar nu even wat beelden . . . 


Hier mijn olijfboompje en een pot met blauwe bloemen, genaamd Lothodora 'Heavenly Blue', felblauwe bloemen, zijn eerder rotsplantjes en vragen een zurige grond, wat ik ze dan ook heb gegeven en we hopen dat ze het hierin heel goed zullen doen !
Je kan hier goed zien dat er van aan het muurtje rechts een haagje werd geplant, tot daar is het stukje gras dat we ieder tot onze beschikking hebben . . . en waar we dus ook wat hebt aan bijgedragen in de koopsom.


Hier nog wat potten en potjes die ik er reeds lang staan heb, van toen we pas zijn verhuisd eigenlijk.  Helemaal rechts staat een potje tijm die ik heb afgesneden om te gebruiken, daarnaast staat een vers verpotte laurier met daarachter een heel oude pot met rozemarijn, naast de laurier staat dan van de andere kant nog een verse rozemarijn die reeds zo groot is geworden, ik hoop maar dat hij ook zal bloemen geven.  Naast de laatste rozemarijn staat dan een schaal met drie nieuwe potten tijm, ook mooi uitgegroeid en die heb ik samen overgoten met water uit de gieter.  Achteraan staat nog een grijze pot waaruit ik de laurier heb gevrijd, hij stond met zijn wortels echt wel tegen de wand te drukken en dat was niet goed, ook had ik hem al vier jaar niet meer verpot en je ziet dat hij het nu weer heel goed doet, ook dankzij wat mest wat ik hem heb gegeven maar ja, dat moeten bloemen tussendoor ook wel krijgen.  In de grote bak staan de planten die ik wil beschermen tegen de koude en de wind, ook de regen natuurlijk.


Hier zie je dan de inhoud van deze bak, die is nog niet met grond gevuld maar ik ga daar een deel van mijn kruiden in planten, misschien ook wel die tomatenplanten, we zien wel, ofwel zet ik die in die grote pot die achteraan staat, ik weet het nog niet zo zeker !  Links staat ook een tomatenplant maar van een andere soort dan de rechtse, tussenin met die roze bloemen is een plant die ik wil zetten in een vierkante bak, zo eentje waar de blauwe bloemen in staan.  Helemaal rechts staat dan de oregano, het pizzakruid of hoe je het ook wil noemen wat lekker is bij tomaten en alles waar tomaten bij gebruikt worden.  Ik ga nog eens kijken of er nog andere kruiderijen te vinden zijn in tuincentra maar ik vond tot nu toe niet wat ik zocht dus nog even geduld en misschien vinden we dat toch nog wel uiteindelijk !


Hier de tijm en rozemarijn, drie potten tijm, kwestie van er steeds genoeg voorhanden te hebben en wat we niet dadelijk gebruiken kan je ook in de diepvries bewaren, het gaat vrij vlot in een goed gesloten potje, proberen maar !  Rozemarijn, een mooie geurige plant als je eraan bent geweest, ik hou van die geur en zou er verschillende willen zetten maar ik heb er al twee dus dat is meer dan genoeg !  De pot achterin moet nog uitgewassen worden en kan daarna weer voor wat anders dienst doen, misschien wel voor de tomaten, we zien wel, zou best kunnen !


Hier dan nog eens de laurier, die was echt wel aan een grotere pot toe, hij zal zich nu nog meer in zijn sas voelen, al stonden er al heel veel scheuten op, die is vrij snel in het voorjaar om te pronken met groen blad.

En zo was onze namiddag vrij snel weer voorbij, al hebben we toch nog wel wat buiten gezeten maar toen de zon er weg was, voelde het niet meer zo goed aan en heb ik gezorgd dat alles weer bij mekaar stond om de nacht in te gaan.  De tuinstoelen waren dan al bij mekaar geplooid en stonden tegen de muur in de hoek, samen met de witte stoeltjes die voor zowat alles kunnen dienen, je ziet het, we gebruiken ze dan ook het meest van alles.

Nog een heel fijne woensdag wens ik iedereen toe en ik hoop ook dat we alles vinden wat we nu nog zoeken.  Dan zal de namiddag veel rust in ons hoofd brengen en kunnen we genieten van een mooie avond, zoals we gisteren dus ook deden !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!