Vrijdag en laatste dag van de maand

Een heel mooie dag wens ik iedereen toe, we zijn vandaag reeds vroeg uit de veren.  Immers ook vandaag zijn ze reeds onze halkast aan het installeren, dat was eerder reeds beloofd en nu wordt het uitgevoerd.  Het is maatwerk en dat kan je niet zo maar kopen in eender welke winkel, dus besloten we, reeds drie maanden geleden, om er eentje te laten maken door een schrijnwerker die we goed kennen en die nog van verre familie van ons is.  Teven is het iemand die hier in de buurt woont en dat is ook mooi meegenomen mocht er achteraf toch nog wat aan schelen, je weet maar nooit.  En zoals overal doet een schrijnwerker nog wel wat meer dan werken met hout alleen, deze maakt ook andere ramen en deuren, net zoals de klant het wil, ook keukenkasten maar geen volledig ingerichte keukens, ja, een mens moet mee met zijn tijd wil hij nog degelijk aan de bak komen.

Dus op dit moment dat ik dit hier neerzet zijn ze nog met de afwerking bezig en ik hoop dat we straks weer kunnen beginnen aan die kast eerst proper te maken, daarna nog eens de hal zelf te poetsen, wat ik gisteren reeds had gedaan, zonder te weten dat ze zouden komen.  Het was een ingeving van mijn voelsprieten blijkbaar, dat is een soort van gave die ik heb blijkbaar, ik voorvoel bepaalde dingen die gaan gebeuren, al weet ik nooit op voorhand wanneer precies het zal gebeuren, ik weet dat ik voordien best maatregelen neem.  Zo ook gisteren dus, ik besloot om te gaan stofzuigen en omdat ik daar vrij snel mee gedaan had, begon ik ook maar de vloer te poetsen en ook dat vlotte zo goed dat ik heb verder gedaan.  Toen het rond 16u in de namiddag was had ik met alles zo goed als gedaan, nog hier en daar wat op terug op zijn plaats zetten en nu blijft en nog wat afstoffen over voor vandaag.  Samen met dat opnieuw eens licht onder handen nemen van de hal, die ik gisteren dus heel deftig had gekuist, en het oppoetsen van die nieuwe kast, toch wel eens doorheen gaan met een natte doek en laten goed verluchten zodat het nieuwe er wat meer af is, dan kunnen we rustig het weekend in gaan.

Zo blijft een mens steeds maar verder doen en komt er geen einde aan het werk dat je dagdagelijks doet.  Ook dat poetsen, al is dat heel wat lichter geworden dan vroeger, toen was het eerder zwaar werk, of toch werk waardoor je echt wel uitgeput geraakte, ook door de omstandigheden waarin je moet werken en ook door de weersomstandigheden.  Dan denk ik aan de koude winters van vroeger, toen het nog sneeuwde en je er te voet doorheen moest omdat je met de fiets er geen kilometers doorheen kon rijden.  Ook geen wegen zoals die er nu zijn, het doet je toch deugd dat dit alles heel wat verbeterd is tegen vroeger, of het steeds beter is geworden, daar laat ik me niet over uit, ik weet dat een mens steeds snakt naar beter en meer en dat probeert uit te voeren ook maar het is niet altijd een verbetering, kijk maar naar de grotere vervuiling door allerlei inwerkingen van buitenaf.  Het fijnstof dat in de lucht hangt wanneer het een tijdje zo goed als windstil is en als het in de bovenste luchtlagen blijft hangen door de bewolking of door het Saharazand dat naar hier komt gewaaid door bepaalde winden.  Door de wagens op de autostrade, waar we hier niet echt last van hebben, al zitten we daar ook niet zover vanaf, de E314 is dichtbij en zit vaak helemaal vol met wagens met een hoge uitstoot van verbrandingsgassen.  

Ach, hier zitten we nu in een andere positie dan vroeger, vroeger kregen we die slechte lucht van over de autostrade die naar ons toe werd gewaaid als er wind stond, ook de geluiden lijken dan veel sterker te worden. Nu zitten we hier aan de goede kant van de autostrade, met name de andere kant waarvan de meeste winden komen.  Wat je dus ook hier voelt, de lucht is hier veel zuiverder dan op de vorige plaats maar daar komen dan wel weer ook ander nadelen bij, al weet ik er tot nu toe geen enkele op te noemen, wel die steenweg waar ons grondstuk aan paalt, die brengt wel wat lawaai met zich mee.  Al zitten we niet vlak aan die rijweg, wij zitten iets meer achteraan op datzelfde grondstuk en daar ben ik blij om, je hoort ze wel als je buiten zit maar je ziet de drukte niet en dat is al een heel groot geluk.

Zo zie je maar dat je ook in de vroege voormiddag heel wat nadenkt over het hoe en wat, ook over onze belastingaangifte, die we nu niet meer vooraf ingevuld zullen krijgen maar weer zelf zullen moeten invullen, toch voor dit jaar.  Al is er helemaal niks meer veranderd aan onze toestand, we begrijpen het niet zo goed waarom maar we zullen maar doen wat ze van ons vragen zeker ?!  Al wat er nu veranderd is dat is het adres waar we wonen en die wisseling van appartement, het ene verkocht, het andere nieuw gekocht dus eigenlijk is in ons idee niet zo veel anders geworden, we zien wel hoe dat allemaal verloopt.

Vandaag ook al een betaling gedaan, tenminste klaar gezet om betaald te worden in de toekomst, en verder, gaan we een lang weekend in.  Morgen zijn we de eerste mei, dag van de arbeid, en daarna ook nog de zondag, en maandag, wel dan rusten we uit van de werkdagen die nu hopelijk toch weer voorbij zullen zijn als dit hier ook in orde is gezet.  Als we deze middag nog wat te eten zullen vinden, dan mogen we tevreden zijn, ik had gelukkig gisteren weer voor twee dagen groenten voorzien, als je spreekt van een voorgevoel, wel ik had dat weer aan de hand !  En telkens komt het van pas, hoe het werkt of wat het aan mij doet, ik weet het niet wat het is, maar telkens voorvoel ik het wel met het gekende gevolg . . . dat telkens komt op momenten dat je het zelf niet verwacht . . . raar toch !

Vandaag toch temperaturen tussen 8° en 14° hoor ik nu net, toch redelijk goed als de zon maar wil schijnen, en die is reeds van de partij, als nu ook de wind nog wat weg blijft dan kan het nog mooi worden ook en is het genieten.  Misschien toch maar eens naar de berg trekken voor een wandeling op de Wijngaardberg . . .

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en voor morgen een mooie eerste mei, geniet ervan !





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!