dinsdag . . .


Een hele fijne dinsdag toegewenst voor iedereen en geniet ervan voor zo lang het mooie weer nog blijft aan houden !  Dat hebben wij gisteren ook gedaan, niet de ganse dag maar wel van na de middag tot 17u ongeveer.  Tussendoor hebben we nog wel een stuk fruit gegeten, wat gedronken en dan ook nog eens naar binnen om naar het toilet te gaan, nog zo van die dingen maar we zijn toch meestal buiten gebleven.  En we keken naar de groene schijn die ons toekomstige grasveld begint te krijgen, nu nog wat water vallen uit de hemel en we kunnen weer even verder en dan zie je ook wel weer dat alles groener is geworden.  Ook warmte heeft dat gras nodig maar dat zal het wel krijgen van de zon, net zoals wij.

Voor vandaag staat er weer wat winkelen op ons programma, de echtgenoot die moet naar de brillenmaker want het ene glas valt steeds uit zijn zonnebril, niet erg handig als de zon schijnt.  Die bril draagt hij nu toch al 5 jaren, niet dat dit al zo lang is maar ik heb hem gezegd dat hij gerust een andere zonnebril mag gaan kiezen, op dezelfde plek of ergens anders, als het mijn doen was dan ging ik ergens anders eens kijken en als dat meevalt is dat voor herhaling vatbaar.  Op onze leeftijd zijn er immers vrij veel brildragers, als ze tenminste niet aan hun oog zelf wat hebben laten doen zoals tegenwoordig veel gedaan wordt en niet alleen die ingreep tegen cataract, er zijn nog andere ingrepen die je van die bril af helpen !

Terwijl we in de voormiddag dan toch op pad zijn kunnen we ook snel die boodschappen gedaan krijgen, ik heb me daarop wat voorzien, zonder dat ik er erg in had, heb voor twee dagen groenten klaar gemaakt, was het een ingeving of niet, ik weet het niet maar het is in ieder geval zo uitgedraaid.  Dus als we dan nog snel wat vlees uit de vriezer halen en aardappelen voor ons beide schillen dan zijn we ook snel aan het eten op de middag.  Dat zal wel allemaal los lopen, we zien wel hoe vlot het allemaal gaat en daarna is de namiddag weer voor ons, al hangt er nog wel wat strijk maar dat kan op een andere dag ook wel gedaan worden.

Dus eender wat er gedaan wordt of hoe en wanneer het gedaan wordt, we zullen ons plan wel trekken !  Ik moet dat tegenwoordig toch steeds alleen met alles doen, veel hulp van de wederhelft is er zeker niet meer bij omwille van zijn ziekte.  We zien wel hoe het uitdraait, we moeten erdoor en het is gewoon niet anders.

Nu blijft er alleen jullie nog een fijne dag toe te wensen en als het avond wordt dan wens ik jullie een rustige nacht toe, geniet eerst van de dag en daarna zal de slaap wel komen !




 

Reacties

  1. Inderdaad af en toe eens genieten dat is ook belangrijk maar zoals ik het hier lees ben je een beetje zoals ik .. je moet ook nog leren om gewoon eens niets te doen, hahaha.Ja dat je er stilaan alleen voor staat om karweitjes te doen dat is niet tof maar aan de andere kant mijn slaapgenoot heeft nog nooit gekookt of gekuist of gewassen .. hij is altijd bezig maar steek hem geen huishoudelijke taken in de handen ... dat komt niet goed,haha! Maar voor de rest is hij iemand die wat van alles kent en problemen oplost. Ik denk dat het feit dat hij 4 zussen had en een moeder er toe bijgebracht heeft dat hij nooit iets moest doen in de menage!! In ieder geval geniet daar maar van het mooie weer want blijkbaar is het tegen het einde van de week weeral gedaan! Wat een kwakkel lente!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan dat niks doen echt wel maar ik vind telkens weer wat om te doen ! Zo was ik vandaag de linnenbak gaan bekijken omdat ik wist dat daar nog wel het één en ander in stak dat ik zou willen wassen en dat heb ik dan maar snel gedaan ook. Snel droog was het nu ook, zelfs de sponsen matjes van de badkamer, al zijn ze dan wel wat harder dan anders maar ze zijn gedroogd en dat is wat telt ! Vlak op de middag dat buiten gezet op een droogrekje en nadat we gegeten hadden was alles droog genoeg om mee naar binnen te nemen. Daar wachten nu nog een aantal stukken op de strijk maar ja, dat zal voor een andere dag zijn, in de voormiddag zijn we dan weer wat gaan winkelen want Ivo doet dat meestal maar ik wou eens meegaan want hij brengt dan soms maar zowat mee, ook al is dat niet echt geschikt voor waar het moet voor dienen. Zo krijgen we nu hier vlekken op onze messen in inox en volgens mij is dat omdat er wat vet of resten achter blijven op die messen, als je er met dreft voor de handafwas eens over gaat dan is dat allemaal weg en nu heb ik toch een ander product gevonden om mee af te wassen, ander en beter, we zullen zien, het is het proberen waard. Want met vuil bestek in die schuif, dat zie ik echt niet zitten ! We hebben toch weer een paar uren buiten gezeten, hij is ook nog wat glas naar de glasbak hier niet ver vanaf, gaan doen, kon vandaag ook niet goed blijven zitten, waarom ik weet het niet, ook ik zat hier niet zo rustig meer dan in de vorige dagen, morgen toch ook eens wat gaan wandelen al heb ik hier meer dan beweging genoeg als ik een paar malen naar beneden ga om iets uit de kelder te gaan halen ! Nog een fijne avond en ja inderdaad, het is eerder een kwakkel-lente, ook nu zijn er hier vele schapenwolken aan de blauwe hemel al lossen ze nu weer wat op, ik kijk uit naar ons gras en ook naar water want dat staat hier zo droog als wat !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!