zaterdag . . .


Een fijn weekend voor iedereen wens ik jullie toe en geniet er maar van, van de rust en denk aan het mooie weer dat er ook wel zou kunnen aankomen . . . !

In de voorbije dagen werd hier over en weer gereden, dan voor dit en nog ginder wat bij bestellen, je weet maar nooit met die corona, de regels zijn verstrengd en je kan maar best zorgen dat je wat in huis hebt om het een paar weken uit te zingen mocht er weer wat veranderen.  Niet alleen voor die mogelijke veranderingen maar ook voor jezelf moet je dat soms wel doen, ik wil steeds wel iets op voorhand hier klaar hebben, al moeten we niet zo ver gaan om vers voedsel te vinden maar toch, je weet maar nooit wat er nog op je pad komt.

Ook de was heb ik gisteren al gedaan, vandaag nog dat ondergoed wat ik niet strijk, uit de weg te doen en alles weer wat op orde te krijgen.  Ondertussen dat ik dit hier in tik zijn mijn beddenlakens aan het wassen en drogen, een deel is reeds gedaan want we waren er weer vrij vroeg uit.  En de krant zat in de brievenbus, wat hier ook niet altijd is, in de voorbije week stak ze er weer maar eens niet in en ik vreesde al voor het weekend.  Maar dan heb je ook misschien weer het voordeel dat die welke ze eruit halen, niet zo vroeg uit de veren zijn dan wij !  Ook volgende maandag kan het zijn dat we ze laat of helemaal niet in de bus krijgen omdat er een staking is voorzien, ja, het kan allemaal, maar als ik er geen in de bus krijg dan geef ik het al dadelijk door zo zitten we toch al ergens in mei met ons abonnement, het schuift dan telkens met een dag of nog wat meer op.  Dat nog wat meer slaat eerder op de dagen dat je niet thuis bent of je krant niet laat bezorgen, ook dat doet een abonnementsvervaldag opschuiven naar een latere datum.

Deze morgen voor achten zat de pauw hier mooi aan het raam te wachten totdat hij iets kreeg van ons, tenminste zo bekeek ik het.  We hebben hem gewoon laten zitten waar hij zat en hij is onverrichterzake verder gegaan . . . omdat hij toch niks kreeg denken we dan zelf !  Of dat ook zo is kunnen we natuurlijk niet achterhalen maar het leek wel een hondje, met zijn hoofd alles bekijken wat wij aan het doen waren, ons ontbijt nuttigen, en vertrok dus later maar.  Ik weet bij ondervinding dat je dieren die je niet steeds wil om je heen hebben, best geen voedsel geeft, ook al lijkt dat een zaak van dierenliefde om het wél te doen, je haalt dan misschien wel iets op je nek waar je nooit meer vanaf geraakt.  Het is zo bij honden, bij katten en nog vele andere "huisdieren" die reageren op "gewoonte", hier dus omwille dat ze iets zouden krijgen.

Ik wil dan ook ons terras voor ons alleen houden en als daar meubeltjes en dergelijke staan dan wil je ook dat die proper blijven zodat je er kan van genieten.  En dat je die niet steeds iedere keer dat je erop wil gaan zitten of ze gewoon gebruiken zoals ze zijn, ze moet zitten poetsen, al ligt er anders ook wel wat stof op.  Maar de uitwerpselen kan je best missen, het is niet aangenaam en ook niet echt hygiënisch, en niet vredelievend ten opzichte van de dieren, ze eerst aanhalen en daarna afwimpelen, dat begrijpen die anders en kunnen ook wel eens agressief worden, hangt af van welk dier  het precies is.

Vandaag zouden ze hier nog wat werken komen uitvoeren en ik zie hier al iemand voorbij komen, al is het al vrij kort naar de middag toe.  Maar vermoedelijk moet die alleen bepaalde dingen komen uitvoeren aan de terrassen, we zien wel hoever ze ermee geraken.  En dan hoop ik maar dat we van het mooie weer eens kunnen genieten op ons eigen terras, wat wel mooi zal worden nadat het is afgewerkt.  En dan het gras nog zeker dat er weldra ook aan komt, ik vind dat ze daar nu al hadden mogen aan beginnen maar ze zullen wel weten zeker wat ze doen om het aan te leggen.  

Als dan ook nog die leibomen die alles omringen, nog eens beginnen groene bladeren te krijgen, dan is het hier een feest voor het oog met al dat jonge groen, we leven nog op hoop, al zou ik wel liever hebben dat alle perikelen hier binnen bij ons nog wat worden verholpen, het is eerder een chaos, reken dat we nu toch al van begin december ons appartement hebben opgeleverd gekregen, we beginnen aan de vierde maand van dit jaar en zou het dan eindelijk eens geen tijd gaan worden dat die miserie van de baan is ?!  Ik hoop en ik vrees dat ze die wasbak in onze badkamer nog gaan afbreken maar dan moeten ze daarna wel zorgen dat alles weer gans in orde is gemaakt en daar vrees ik wat voor dat dit meer tijd gaat in beslag nemen dan we eerst dachten.

Het wordt hier een aaneenschakeling van allerlei dingen die snel kunnen verholpen worden maar die steeds maar worden voor zich uit geschoven, zo geraakt dat nooit helemaal opgelost, ik wil dat veranderen maar hoe doe je dat ?!  Als ik het voor het zeggen had dan trokken we weer ergens anders naartoe totdat alles hier is opgelost en dan deed ik ze onze kosten betalen ! Maar zoals je weet is dat ook geen goede oplossen, niet voor ons en zeker niet voor hem, we zullen er ons maar bij neerleggen dat we ermee moeten wachten tot het gedaan is en er niks meer uit de mouw komt dat nog niet goed werkt !

In ieder geval ga ik proberen tussendoor toch ietwat te genieten van het mooie weer, eender wat ze hier nog komen doen, ach ja, dat doe me eraan denken dat we nog maar eens iemand hier gaan krijgen om naar onze wasbak in de badkamer te kijken, en dat we dan ook nog op datzelfde moment een afspraak hebben ergens anders.  Ik hoop maar dat ze op een uur komen dat het voor ons past, anders gaan ze hier sneller buiten liggen dan dat ze binnen zijn en maken we maar een nieuwe afspraak met de hersteller van de wasbak, we doen er nu toch al zolang mee verder !  Pfff, het houdt ook maar niet op, een mens wordt dat moe, echt waar !  Je zou voor minder de moed verliezen . . .!

Nog een fijn weekend en maak er ook een mooi weekend van, ieder op zijn eigen manier !  Deze afbeelding maakt het leven toch al wat rooskleuriger . . .!!!




 

Reacties

  1. Ik zou daar ook tussen die tulpen willen lopen Chris , ik zou een aardig boeketje bijeen plukken. volgende week er zullen uitzien en ik teken voor dit lenteweertje, misschien met wat minder wind!
    Intussen draaien we weer verder in de zomertijdzone en kunnen we wat langer genieten van zon en licht.
    Houd je goed en gezond en profiteer van de mooi dagen die eraan komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier komt de wind weer deftig naar binnen en ik zit hier niet goed aan de computer, we gaan die verluchting laten dicht maken, eigenlijk is het nu onze eigendom en als we niks aan het uitzicht veranderen kunnen ze ons niks maken want het geheel werd gecontroleerd. We hebben hier een bevriende schrijnwerken, ook nog van ver wat familie van mezelf, en die maakt dus ook ramen en dergelijke en nu gaan we die ook vragen of hij daar iets kan voor vinden. We weten ongeveer wat ervoor nodig is om die openingen op te vullen en komt daar dan nog iets door, welja dan is dat maar zo. Maar ik blijf hier niet zo zitten, nu hebben we bijna mooi weer en wordt het iets warmer maar wat in volle winter, we kunnen nog heel koude tijden mee maken ook en wat doen je dan, je arm stoken voor een ander, ah neen, dat doen we niet en trekken ons plan. Onze dochter heeft dat ook zo gedaan gekregen maar of er iemand dat hier wil komen doen is nog maar de vraag, het is zowel in de living als in onze slaapkamers. Zelfs de rolgordijnen blijven niet hangen en dat is nochtans heel wat gewicht dat daar aan hangt dus ge moet niet vragen wat voor koude en in de zomer wat voor een hitte hier kan naar binnen komen. Zelf heb ik vandaag niet van de zon genoten, hier wat opgezocht hier en daar en verder eigenlijk eens een rustige dag gehad. Ik had daarvoor gezorgd omdat ik niet wist hoe goed ik zou slapen met al die perikelen om ons hoofd en gelukkig maar, ik was deze morgen gans verdwaasd wakker geschoten en weer even in slaap gesukkeld, het was dan ook later dan we dachten toen we op stonden ! Maar ja, vandaag nog eens een nacht goed slapen en dan is dat wel weer vergeten ! Nog een fijne avond en de volgende dagen gaan we zeker en vast genieten.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!