woensdag . . .

Een heel fijne woensdag voor iedereen, ik wens iedereen dan ook heel veel zon toe en zo te zien kunnen we daar in deze dagen echt wel van genieten.  Ook wij hebben dat vaak gedaan, zitten in de zetel en wat babbelen over allerlei dingen, of gewoon wat lezen in een boekje, kan ook deugd doen als ontspanning.

Wat ons wel ietwat stoorde was dat ze aan onze tuinaanleg bezig zijn, ge kent dat wel, met machines alles aanbrengen en dan wat rond rijden over het geheel totdat alles op zijn plek terecht is waar het thuis hoort, of waar het toch zou moeten zijn.  Zo hebben ze nog wat gehakselde boomschors gebracht om op het "paadje", dat er reeds beschikbaar was rondom het geheel, toch wat beter uit de verf te laten komen.  Ook lag er nog steeds een borstel hier van de werken bij ons aan het terras en die hebben we ook op de hoop met grond gekieperd, als ze die toch niet vanzelf meenemen, ze hadden er gewoon omheen gewerkt, dan doen we het maar zo, niemand nam er aanstoot aan dat die daar bleef liggen, iedereen liep er voorbij en ja, dan doe je dit ook al strookt het niet met je eigen ingesteldheid.

Ik zag ook beneden in de kelder iemand de bladeren bij mekaar vegen, en de vloer wat zuiver maken, wat wil je, er rijden wagens doorheen het geheel en brengen bladeren mee naar binnen, ook de wind waait die daarheen.  Het is immers langs de inrit en de deur aan de trappen dat het naar binnen komt allemaal . . . en het is nu net het seizoen dat de bomen beginnen uit te lopen, het zijn leilindes en ook nog haagbeuk, dus allebei verliezen ze pas laat de bladeren en dan meestal nog in het voorjaar.  Als er botten aan de bomen staan dan vallen die oude dorre bladeren vanzelf wel af, ze stoten ze eigenlijk af om de nieuwe wat sneller te laten groeien.

Maar weet ge wat ze gisteren ook nog hebben gedaan : lichten gezet, eigenlijk zeg ik dat verkeerd want die stonden er al, alleen moesten ze een leiding er weer uit de grond halen omdat die buis plat was gereden door de vrachtwagens die tot daar waren gereden.  Ja, dat wisten we wel dat die alles stuk kregen we hebben het vlak voor onze eigen deur gezien en zien ook de resultaten : een aantal stenen zijn gewoon doormidden gebarsten.  In de ruimtes tegen de ramen aan hebben ze dan ook verlichting gezet, die was er eerder al, alleen brandde die nog niet.  

Nu ja, gisteren avond was de eerste avond dat die haar werk dus wel deed en wat was het resultaat : ik kon de slaap niet vatten omdat de klaarte tot bij ons in de slaapkamer naar binnen kwam, jammer maar helaas !  En ik die niet kan slapen wanneer het licht is, we hadden nochtans gezorgd voor rolletjes aan de ramen zodat het meeste toch wel buiten bleef, alleen de randen geven ietwat door maar nu met dat licht werd dat natuurlijk ook 's avonds verlicht . . . en staat daar dan net een paaltje met verlichting vlak aan ons slaapkamervenster !!!  Ik ben dan even op geweest om wat te puzzelen maar na een half uur was ik weer in bed, ik was weer wat kalmer geworden en toen viel ik ook vrij snel in slaap, gelukkig maar, ik heb die slaap dubbel en dik nodig omdat ik toch steeds hier voor alles en nog wat moet zorgen, alleen de boodschappen worden nog steeds door de echtgenoot gedaan.

Maar ook dat is niet steeds zo : ik ben gisteren in de vroege voormiddag al gaan aardappelen halen.  Dat is namelijk niet zo ver van ons, daar is een "hut" zal ik maar zeggen die daar geplaatst is op de parkeerplaats bij de beenhouwer.  Je kan er uit de automaat zakken met aardappelen halen, mits te betalen natuurlijk, dat is heel handig gezien.  Zij vullen dus verschillende vakken in de hut met zakken van 5 of 10 kilo aardappelen in allerlei soorten, bintjes, charlotte en nog wat andere ook nog, je hebt dan maar geld in de automaat te stoppen en in te tikken welk vakje je wil leeg maken, ik koos voor een vak waarin ik de aardappelen goed zag zitten !  En weet ge waarom ik dat deed, wel de vorige keer hadden we dat samen gedaan en maar gegokt maar nu heb ik naar de grootte van de aardappelen gekeken !  

Een paar weken geleden hadden we echt wel veel te dikke aardappelen meegebracht en nu zijn het er ook weer kleiner, geen piepkleine maar kleinere, die dikke heeft een mens immers niet nodig wanneer je maar voor twee personen eten moet maken.  Ja, om frieten ervan te snijden moet dat wel wat groter zijn maar die frieten kopen we diepvries en maar afbakken en we zijn aan het eten !  Al doen we dat niet vaak, soms zo eens een keertje, in de tijd dat we hier dus wonen hebben we er geen enkele keek klaar gemaakt dus wij zijn niet echt frieteters, het is wel lekker maar je kan er ook een keertje gaan bestellen en afhalen, dat is handiger en brengt geen dampen met zich mee en gesleur van olie of dergelijke, al hebben we dat wel in huis gehaald.

Op dinsdagvoormiddag dan nog wat papierwerk afgewerkt aan de computer, daarvoor moest ik inscannen en in pdf doorsturen maar dat wou niet vlotten . . . gewoon omdat de kabel van de elektriciteit was uitgetrokken op de ene of andere die aan de computer zat, ik kan het zelf wel goed gedaan hebben maar het kan ook dat iemand anders dat heeft veroorzaakt want eerder werkte die nog !  Al bij al was het toch voor de middag allemaal geklaard, nog wat mails verstuurd en vragen gesteld, ook aan iemand van de gemeente.  We hebben onze adreswijziging reeds doorgestuurd van half februari en tot nu toe hadden we niks gehoord om onze chip te laten aanpassen in ons identiteitskaart, dat werd ook tijd dachten we dan en toen ik een mail had verstuurd kregen we prompt het antwoord dat we weldra wel een uitnodiging in de bus kregen om dat te gaan wijzigen.  Alleen moeten we dan zelf nog een afspraak maken maar dan heb je toch maar te kiezen en dat zullen we doen ook als de brief in ons bezit is, of hoe gaan ze dat dan doen ?!  Onze mail hebben ze ook dus ja, het kan op allerlei manieren.

Verder zullen we vandaag ook wel weer genieten van het mooie weer, niet naar zee, in de eigen tuin, al is er van tuin nog niet echt sprake, ik hoop maar dat die er na verloop van tijd wat anders zal uitzien maar zelf zal ik ook moeten in gang schieten met bloemen en planten, ik wil echt niet wachten totdat het laat op het seizoen is, we zien wel wanneer we er eens werk van maken.  In de maand april kan het nog vrij koud zijn ook, het kan dan nog allerlei soorten weer geven maar we hopen toch ook op wat mooi weer, net zoals we deze dagen mee maken.

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe en vergeet niet te genieten, zeker met dit zonnetje dat zo mooi schijnt !





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!