woensdag . . . en een wandeling . . . ik krijg de smaak te pakken !

 


Gisteren was het mooi weer en ik besloot van toch maar weer eens op pad te gaan !  Eerst had ik nog een bestelling gezet bij de beenhouwer, hij is maar een paar huizen van ons verwijderd maar dat is handig als je gewoon je bestelling moet ophalen.  Daarna trok ik mijn fleece bij aan en ging op pad, gewoon om buiten te zijn en te kunnen genieten !


Ik vertrok langs de woonwijk omdat ik daar nog niet was geweest zo achterin en ik zag daar ook dat er een rusthuis was, dat wist ik wel maar had nog niet gezien hoe groot het er was, komt vrij ver achteraan tegen deze wijk en is daar wel goed gelegen.

Nadien ging ik meer richting het geroezemoes van het verkeer uit, ik wou zien hoe ver dat daar ging en waar precies de autostrade voorbij kwam.  Zo deed ik ook een stuk weg langsheen de autostrade maar daar is ook een brede gracht, een beek eigenlijk, staat ook vol water en waterplanten allerhande.

Daar zag ik ook de wilgenkatjes staan die ik hier op beeld heb vastgelegd, al waren er nog wel andere katjes te zien ook op de bomen maar deze groenen zagen er echt wel fris uit !


Zo ziet onze dorpskerk eruit vanuit de verte, ik sta hier aan een groot groen veld waar verderop tegen de rijbaan aan, blijkbaar gebouwd wordt.


Zo ziet het er op bepaalde plekken dan ook weer uit, verwilderd groen met vele oude bomen die vandaag of morgen kunnen afknakken en naar beneden komen, het is er allemaal, niet het soort natuur dat ik zoek eigenlijk.


En dan maar weer naar de bewoonde wereld toe, ik was ondertussen toch al zo'n twee uren aan het stappen, had dan nog mijn goede stapschoenen niet aan en ik besloot van niet meer verder te gaan.  Al had ik nog wel wat gehoord dat er werken gaande waren aan de parkeerplaats of omgeving maar dat deed ik wijselijk maar niet.

Nog snel een shot genomen van de kerk met mooie leibomen er omheen en dan ook nog een beeld van onze pastorie die reeds eerder gerestaureerd werd.


Dit is dan de pastorie en de zon deed ze nog wat beter uit komen tegen het mooie groen en zwart van de nog kale bomen.

Toen ik de wandeling heb aangevangen was ik al een drietal mensen tegen gekomen die op wandel waren en naar het rusthuis toe gingen om iemand te bezoeken, even gebabbeld en we zijn dan weer ieder onze kant uit gegaan.

Wanneer ik op de terugweg was, kwam ik mijn echtgenoot tegen, die was ook even een ommetje gaan maken maar kan zo lang niet meer stappen als hij al een halve dag achter de rug heeft.  Zelf ging ik terug doorheen de woonwijk en toen zag ik ook weer iemand van dat trio waar ik voordien even mee gepraat had.

Ik ging gewoon weer mijn eigen weg, de kortste die er was en eenmaal terug thuis heb ik dan ook eerst mijn schoenzolen wat afgewassen, want vuil zit daar toch telkens wel een beetje tussen die randen en dat willen we vermijden dat het er later uit valt en dat je dan de vloer moet gaan poetsen !

Een fijne wandeling heeft deugd gedaan, het is voor herhaling vatbaar maar toch beter de stapschoenen aantrekken in de plaats van die lichte sneakers, je voeten zullen je er dankbaar voor zijn !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!