vrijdag, laatste dag van de werkweek . . .

 


Een heel fijne vrijdag voor iedereen, geniet van het begin van het weekend en laat het niet aan jullie hartje komen dat de coronarichtlijnen weer wat verstrengd zijn dan voordien !  Doe wat je mag doen en wat toegelaten is en hou het vooral veilig en blijf gezond !

Ons terras zag er gisteren al wat beter uit dan voorheen, als het ook nog goed gelegd is dan mogen we niet klagen, de rest moeten we ondervinden.  Maar zelf vind ik het een verbetering tegenover vroeger, die licht gelige vloer die er eerder lag die trok voor mijn part op niks en paste zeker niet bij de rest van de stenen en uitzicht van het geheel.

Maar eerst vertellen wat ik gisteren deed : 'k heb de ramen van de slaapkamers een beurt gegeven, ze waren langs de buitenkant zo vuil en smerig doordat er nog wat grond werd afgekapt door een vrachtwagen eerder op de week.  Ook de weken daarvoor gingen er nog andere werken door en zo van die dingen allerhande, het brengt niks anders dan vuiligheid met zich mee.  Ook gisteren met dat slijpwerk aan die stenen, ja, ik weet het in open lucht is dat nog wel te doen maar ook staat er dan wat wind en je moet eens zien wat voor een hoop stof er op mijn kasten . . . in de living te vinden is.  En het is niet zo dat ik al lang geen stof meer heb afgedaan, neen, dat deed ik een paar dagen geleden nog en toch ligt het hier vol van !  Je moet niet vragen wat een mens dan ook inademt als je nog wat dichter bij dat stof zou zitten of werken ?!

Toen ik langs de buitenkant ook alles wat wou afgieten, kwestie van niet snel weer vuile ramen te hebben als het mocht regenen, dan zag ik hoeveel van dat fijn grind er niet allemaal onderuit de spleet van het raam kwam gekropen, echt wel een heleboel en dat bleef maar komen.  Ik weet ook niet of ze dat wel hebben opgespoten, moet dat niet met wat siliconen dicht gemaakt worden zodat er niks meer doorheen kan, ik ga toch eens moeten inspecteren hoe ze dat op andere plekken hebben gedaan.  In onze vorige woning hadden ze ook nagelaten van onder de dorpels alles mooi af te werken en langs daar kwam er heel wat koude naar binnen.  Dat waren platen die daar werden gelegd en die namen de koude zo mee naar binnen, wat je goed voelde wanneer het gevroren had !

Maar nu over ons nieuwe terras, het is nog niet gans afgewerkt maar hier zie je er toch al een voorsmaakje van, ik vind het echt wel passen bij het geheel en dat grijs . . . heb ik ook overal weer gebruikt, samen met zwart en hier en daar een beetje zilverkleurig, allemaal soorten grijs eigenlijk, ook onze vloer binnen in de woning, het past er gewoon bij.  Nu nog hopen dat hij ook goed onderhoud maar daar vrees ik niet echt voor, buiten komt er toch al wel eens wat vuil op van hetgeen er rond vliegt hier en daar en ja, zo nauw zien we daar dan ook weeral niet, toch niet zoals binnen in huis.



Eens dat die vloer gans proper is en is ingewassen, dan zullen we pas zien hoe hij er uit ziet maar alles belooft toch mooi te worden, nu nog de planten erop zetten en wat bloemen zodat we een mooie lente tegemoet gaan !  Op hoop van zegen dat we niet meer te veel ergernissen hebben waaraan we ons kunnen storen en dat alles hier binnen ook eens in orde geraakt . . .

Nog een heel fijn weekend en geniet wanneer er mooi weer op komst is !  Vergeet ook niet dat we het zomerseizoen tegemoet gaan in het weekend.








Reacties

  1. Ziet er een mooi groot terras uit en je hebt precies toch wat privatie eens je tuin in orde zal zijn, dat word genieten Chris, dat mis ik wel vroeger hadden we ook een tuintje, nu zelfs geen balkon, maar ja aan alles wen je he. Eens buiten zitten of iets kunnen afwassen, zou al plezant zijn. Groetjes Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is dus gelijkvloers maar dat betaal je wat meer omdat we een vrij groot terras hebben en een stukje gras dat ervoor ligt, tot net waar de muur opzij ons appartement eindigt. Als ze nu boven ook nog onze privacy respecteren en niks naar beneden gooien of de matten zitten uitkloppen, dan zijn we al dik tevreden. Maar of ze zich daar gaan aan houden is nog maar de vraag, toch ook duidelijk stellen van in het begin hoe we het willen hebben, dan vermijden we later discussies. Als ik nu nog wat bloemen kan zetten ben ik de koning te rijk, ook hier is nog alles niet gedaan maar we zien wel wanneer we dat weer kunnen uitvoeren. Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!