zondag . . .

 


Een heel fijne zondag voor iedereen !!!  Hier zet ik nu ook wat sneeuw neer als afbeelding maar dat wil niet zeggen dat er hier sneeuw ligt, ik vond het gewoon passend in deze tijd van het jaar, zeker nu dat het weer wat kouder gaat worden.  En het is toch mooi ook als je alles overdekt ziet met een wit laagje.

Verder heb ik niet veel te vertellen, we maken iedere dag wel wat nieuwe belevenissen mee maar die zijn vaak niet om hier te publiceren, het zijn dagelijkse beslommeringen die een verhuis met zich mee brengt.  En dan denk ik aan het volgende : dat we weer wat vergeten zijn om mee te nemen naar onze nieuw appartement, of dat we weeral dit of dat zijn vergeten te doen voordat we vertrokken en dat straks tegen avond aan nog moeten doen.

Kortom, de beste dagen zijn nog steeds die wanneer we naar de nieuwbouw trekken van 's morgens, niet te vroeg is het dan vaak maar wel in de frisse voormiddag.  Gepakt en gezakt gaan we dan op pad, koffie mee, thee kan ik zelf zetten als er water voorhanden is, de builtjes staan reeds in de kast klaar om te gebruiken.  Een paar boterhammen klaar maken en we kunnen er een dikke halve dag mee verder, ook dat is aangenaam om het zo samen te doen, alleen is er niet steeds voor allebei tegelijk werk en ja, dan is er steeds wel één van ons die daar staat met haar of zijn duimen te draaien, al is het niet zo erg om eens wat te genieten van wat anderen aan het doen zijn !  Alleen was ik in de voorbije dagen zo moe dat ik vaak de slaap niet kon vatten toen 'k in bed lag !  En dat is niet zo prettig want meestal is het zo dat we de dag erna toch wel weer wat er gaan uitvoeren en zo komt er bijna geen einde aan de vermoeidheid.

Zo ook dus op vrijdagavond, ik was moe, had allerlei dozen en wasmanden klaar gezet om ze mee te nemen en ginder dan ook zo snel als mogelijk uit te laden omdat je die wasmanden toch wel weer terug wil gebruiken ook.  En dan kom je thuis en staat die mailbox vol met allerlei mails die je nog moet beantwoorden.  Ge begint eraan maar toen het nieuws op tv reeds even gedaan was . . .  had ik pas gedaan met alles wat in goede banen te leiden, de rest wat ik ook nog voor ogen had dat moest dan maar even wachten.  Want ook ik maak graag wat orde in de chaos, ik probeer zoveel als mogelijk de mails te beantwoorden die dringend zijn maar ook die welke niet zo dringend zijn moet je nog even laten staan en als er dan weer zoveel in je mailbox binnen komt . . . dan is het onbegonnen werk.

Soms is het net of alle mensen tegelijk bezig zijn en je aanvallen en dan geef ik het vaak ook op, zoals op vrijdagavond dus.  Ik was zo moe als wat en heb me uiteindelijk uitgekleed in de badkamer, mijn pyjama aangetrokken en overaan die kamerjas zodat ik toch nog een beetje rust heb gekregen in de vroege avond.  Alleen wou de slaap niet komen, ik lag rustig in bed en bleef wat langer liggen . . . totdat het 00.15u was, toen ben ik weer opgestaan, ben wat gaan puzzelen tot ongeveer 00.45u en ben toen weer het bed in gedoken.  Op dat dikke half uur was ik weer gans rustig geworden door gewoon te puzzelen en ik sliep een beetje later dan ook weer in.  Er zijn er die soms al eens een glaasje drinken maat dat hoeft voor mij echt niet want dan slaap je misschien wel vrij snel in maar je hebt geen geruste slaap.  Met het gevolg dat je ook niet uitgerust weer op staat, ik ben zaterdagmorgen rond 7.45u opgestaan en voelde me uitgerust genoeg.

Al die problemen die vermeld werden in de mail maalden eerst door mijn hoofd en ik geraak dan echt niet snel weer rustig met het gevolg dat ik de dag erna ook niet echt goed aanspreekbaar ben !  En dat is iets wat ik wil vermijden, het is niet goed voor mij en ook voor niemand die zich vaak in mijn nabijheid vertoeft.  Hij brengt zo al problemen genoeg mee met zijn gedrag, de ene keer wat hier vergeten en dan weer daar, daarna zoeken naar zijn sleutels en dan weer naar wat anders . . . dat hij uiteindelijk verkeerd heeft gelegd en dat vlak in zijn buurt lag.  En die sleutels van de wagen vergeet hier en daar, ja, het zijn problemen allemaal, ook dat verkeerd leggen van papieren allerhande, ik kan het niet meer tellen hoe vaak we reeds dan naar dit en dan weer naar wat anders op zoek moesten gaan naar een bepaald papier . . . pfff, er komt echt geen einde aan !

Zelf weet ik ook dat ik me daar moet bij neerleggen bij zijn ziekte maar gemakkelijk is toch echt wel anders, je staat er telkens alleen voor, anderen zijn er niet dadelijk om je te helpen dus ja, je moet verder !  Komen die bouwperikelen er dan nog eens bij en dat is wat van het goede te veel, al heb ik me daar tot nu toe toch al degelijk doorheen geslagen, de meeste problemen hebben al een oplossing gekregen en dat is toch ook positief.  Ik probeer het steeds maar zo te bekijken want anders verlies je echt wel de moed en dat is niet zo goed !  'k Weet dat ik een sterke vrouw ben die vrij veel op zich kan nemen maar er mag ook wel eens een einde aan komen.  Maar dan denk ik achteraf weer : zo lang dat we alles kunnen betalen en niet zonder ons inkomen zitten dan mogen we van geluk spreken.  Er zijn er vele die in deze periode met heel wat minder moeten rond komen dus mogen we niet klagen en dat doe ik ook niet.

Een mens moet soms ook wel eens zijn eigen gedachten kunnen kenbaar maken en laten voelen dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is dat we hier meemaken.  En eerlijk, ik zet ook liever een prettig voorval op mijn blog dan te praten over wat me bezig houdt maar soms mag het wel eens wat anders zijn, sorry als ik jullie daarmee verveel.

Nog een fijne zondag en laat je dag niet vergallen, ik hoop ook op nog wat rust zodanig dat we er weer tegen kunnen want nu komt de zwaarste week van alle weken.  Dus als je me niet veel verneemt wil dat zeggen dat er echt niet veel tijd voor was ook niet . . . !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!