woensdag en de week is weeral half voorbij . . . !


Woensdag vandaag, inderdaad, de week is alweer in de helft en ene helft is ervan voorbij !  Maar we treuren niet, het is koud maar daar kan je toch wel iets aan doe door je kledij aan te passen.  Ook ik, die het meestal wel te warm heeft als ik met allerlei dingen bezig ben, krijg het veel te koud als ik stil zit, al zijn er niet zo dikwijls van die momenten !  We zijn altijd wel met iets bezig en gisteren was het hier net een uitverkoop van vazen en potten en schoteltjes allerhande.  Een buurvrouw heeft er enkele van mee genomen maar van de rest ben ik nog niks kwijt, zelfs niet van de stukken die te koop staan voor een prikje !  Het gaat slecht met die commerce, de mensen zijn ook bang van buiten te komen meen ik dan en weldra is het krokusverlof dus ja, dan hebben ze weer andere prioriteiten.

Ach, we zijn al vaak over en weer gereden, dan met dit en weer met wat anders, stukken die je beter al dadelijk een plaats geeft zoals je dagelijkse spullen om te eten en te drinken, nog veel andere dingen ook die we niet dadelijk nodig hadden zoals zomerse spullen.  Nu hangt er nog wel heel wat kledij in de kasten hier maar dat zal ook wel los lopen, eens met twee over en weer rijden totdat we rond zijn en dan alles een plek geven waar het thuis hoort, al weet ik echt niet waar ik eerst zou beginnen, in de grootste kast zeker ?!

Voor eten heb ik al een beetje gezorgd, alle soorten groenten bij mekaar gelegd zodat we toch iedere dag wat anders kunnen eten, daarbij dan een stuk vlees of vis klaar maken en de maaltijd is volledig.  Er staat immers een kom soep in de koelkast waaruit je maar moet scheppen om wat te kunnen eten.  Opwarmen in de microgolfoven duurt ook niet zo lang en dan heb je al dadelijk warm genoeg.  Met deze vriesdagen is dat wel nodig, een mens voelt het dat het nu echt aan het winteren is, zowel binnen als buiten.  Weet ge dat 's morgens de verwarming op onze kamer opspringt omdat het raam een beetje gekiept staat en er toch ook nog een stevige overgordijn over het geheel hangt ?!  Maar goed, beter zo dan dat het niet goed werkt, die vriesbeveiliging bedoel ik dan, alleen kan ik het niet verdragen als ik zou blijven in bed liggen.  Voor de echtgenoot moet echt wel dat raam gekiept staan, al wil ik wel eens proberen met de deur van de slaapkamer open te laten en zo de ruimte wat te vergroten van de slaapkamer zelf, dat doen we immers in de zomer op hete dagen en nachten ook op die manier !

Gisteren hebben we aan onze nieuwe woning ook de sneeuw geprobeerd van weg te vegen maar die is onderaan te fel bevroren, daarom heeft de echtgenoot er een weinig zout over gestrooid, zo net waar je meestal loopt.  Maar dan vraag ik me af of die jonge mensen, die daar toch ook wonen, niet eens kunnen zorgen dat die gedaan wordt, of zijn die daar te goed voor en willen ze hun handen niet vuil maken, ze mogen ook handschoenen dragen natuurlijk als ze daar bang voor zijn ?!  Weet ge dat ze daar zelfs de inrit naar de ondergrondse garage niet borstelen, moeten wij op onze leeftijd daar nu echt gaan voor zorgen, met de fiets naar beneden of naar boven gaan dat doen ze wel maar kuisen, ho maar !   Dat is iets wat eens mag besproken worden op de volgende algemene vergadering met de syndicus.  Het kan toch niet zo zijn dat de ouderen het moeten doen voor de jongeren, tenminste als die goed zijn opgevoed . . .!  Maar ja, het is overal hetzelfde, de jongeren steken gewoon niet graag de handen uit de mouwen en doen alsof hun neus bloedt in zulke situaties.

En dan wil ik echt niet klagen, maar ook in het oudere appartement waar we nu nog wonen, daar wordt niks gedaan door de jongeren, kennen die nu geen deftige opvoeding meer of zijn ze te lui geworden, ze werken meestal toch ook thuis dus hebben ze daarna ook meer tijd want ze moeten geen verplaatsingen meer doen van en naar het werk .  Nu pas weten ze hier wat ze zullen missen aan mijn echtgenoot die vele jaren al die zaken op zich nam of samen met iemand het uitvoerde als er te veel werk aan was voor één persoon.  Nu pas realiseren ze wat ze aan zo iemand hebben, ze weten dat wel dat we weg gaan maar of de jongeren nu eindelijk ook eens zullen in gans schieten, al zijn niet alle jongeren over één kam te scheren, er zijn ook wel mensen bij die het goed menen en hulp aanbieden.  Alleen lopen ze heel dunnetjes gezaaid !

Wat ik nu hoop, wel dat het zaterdag een droge dag zal zijn, dat het vriest kan me niet schelen, als alles vlot verloopt en kan opgeladen, vervoerd en afgeladen worden zonder stukken, dan ben ik al heel dik tevreden.  Voor de rest moeten we zelf zorgen en misschien daarom vandaag ook nog de vazen en glaswerk wat ik gesorteerd heb, inpakken en weg voeren met onze wagen en ook daar weer uitladen.  In de hoop dat we er heel mee toe komen natuurlijk maar dat moet wel lukken, niet te veel in één enkele doos zetten, de dozen niet te groot maken want dan wegen ze ook veel te zwaar.  En alles hopelijk snel een plek kunnen geven waar het thuishoort, zo zou het moeten gaan maar of dat ook lukt valt nog te bekijken, 'k zal het laten weten.

En dan gaan we zorgen dat we deze avond ook eens rustig hier kunnen zitten zonder dat we een hele avond aan het uitzoeken zijn van wat we willen houden en wat weg mag.  Ik kijk er al naar uit want die dagen zijn dun gezaaid geworden, al neem ik tussendoor in het weekend wel even een pauze tussendoor.  Moet ook kunnen al gunt de echtgenoot me dat vaak niet en zit hij dan steeds op mijn hielen en probeert me toch met iets bezig te krijgen.

Blijft me alleen nog over om jullie een fijne avond toe te wensen wanneer de dag weer voorbij is.  Geniet nog van de rust en slaap zacht in de hoop dat we allen gezond blijven en hou het veilig.




 

Reacties

  1. Vandaag ben ik niet buiten geweest, het was me te koud en geen zon. Vanavond warm ik me op aan mijn club die voetbalt! Ik zal daar wel warm van krijgen.
    Hou je daar goed en blijf maar binnen want een tuimelperte is rap gemaakt!
    Hartelijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal heb ik het niet snel koud maar nu moet ik toch slapen gaan met sokken aan, wil ik snel in slaap geraken. Niet dat die voeten ijskoud hebben maar toch, die sneeuwlucht zit er nog altijd in, en 's avonds heb ik er geen last van . . . totdat ik in bed lig ! Als we buiten komen is het meestal in de wagen van hier naar ginder rijden met spullen die we dadelijk zullen nodig hebben. Vandaag wordt de diepvriezer beneden leeg gemaakt en de inhoud overgebracht naar ginder, en zo blijft een mens maar bezig . . . maar ooit komt daar wel een einde aan, tenminste dat hoop ik toch.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!