vrijdag . . .

Eindelijk zijn we aan het einde van de week aangekomen.  Niet dat de dagen voor mij wat sneller moeten gaan maar ik wil ook wel eens uitkijken naar het weekend en wat rust inbouwen, al blijft er nog wel altijd iets te doen.  Het uitpakken is zo goed als gedaan, alleen de schoenen hebben nog geen vaste plek gekregen maar dat komt wel als er een kast in de hal is gemaakt.  Ook dat vraagt wat tijd want bij de schrijnwerker zijn ze zelf ook veranderingen aan het doen binnenshuis, alles uitgebroken en ze zijn het aan het vernieuwen.

Verder kregen we maar slecht nieuws van een vriend en daar heb ik net hiervoor een mail geschreven.  Het leven zit niet voor iedereen mee, dat weten we allemaal, kijk maar naar de mensen die met corona geplaagd zitten en ik heb hier ook een voorbeeld in huis, het gaat er niet slecht mee maar als een mens ziek is dan vlot het niet altijd even goed.

Tot nu toe hebben we goed ons best gedaan om alles een eigen plek te geven, al blijkt dat niet altijd een goede plek te zijn maar toch, dan veranderen we er maar wat aan.  Ge kent dat, je bent een groter appartement gewoon en nu moet je inbinden dus is het geven en nemen, de plaats nemen die er is en weg geven of weg doen wat er te veel is in huis.  En geloof me maar vrij, dat is redelijk veel.  

In een mensenleven spaart een mens heel wat bij mekaar en als je niet regelmatig wat leeg maakt en weg gooit of geeft, dan blijft er geen plaats meer.  Pas op, ik klaag daar niet over want dat is onze eigen fout, een mens wil dit en dan nog dat en ook ginder nog wat gaan bij halen en waarom eigenlijk.  Al die kledij, het is niet nodig, daarom heb ik in de laatste jaren ook niet echt veel stukken meer aangeschaft.  Wel zo ieder jaar iets voor in de winter en wat voor in de zomer zodat je er steeds proper bij loopt en toch ook iets draagt wat van de mode nog is, of stukken die blijvers zijn.

Verder hebben we zowat alles naar onze eigen hand gezet, net zoals we het graag hebben maar de echtgenoot is dan weer niet te vinden voor de koelkast en diepvriezer die ik hier heb laten inbouwen, die zijn voor zijn idee veel te klein.  Maar we kunnen toch steeds gaan winkelen als er wat ontbreekt dus daar zie ik geen probleem maar hij wel.

Verder heb ik gisteren nog wat uit de voeten gedaan ook van dozen die er staan en stonden.  Nog eentje maar die zit vol met kussens voor de standenstoelen en een deken.  Een mens doet dat niet zo graag weg omdat het goede dekens zijn en je weet maar nooit waar ze ooit nog eens van pas kunnen komen.  De dochters waren naar een bekende winkel geweest om nog een rek aan te kopen voor in onze berging.  Dat hebben ze dan samen in mekaar gezet, met dien verstande dat ze niet verder konden werken omdat ze geen hamer hier hadden, ja, ik weet niks liggen, er ligt eigenlijk nog niks van het materiaal van de echtgenoot dus zonder ging het niet.  En dan heeft de ene dochter de andere naar huis gebracht en die laatste is dan weer terug gekomen met een handige hulp om wat mee te werken aan dat rek.

Zelf had ik al koffie klaar gezet zodat we daarna ook weer snel konden gaan eten.  Als het te laat wordt dan is de echtgenoot zo doodop van honger dat hij echt niet meer kan wachten.  Voor mijn part mag het dan laat worden, het smaakt altijd, al eet ik dan meestal wel iets minder.  Als ik echt mijn volle zin wil eten tot ik genoeg heb dan heb ik er meestal last van als ik slapen ga, dan kan ik gewoon niet inslapen.  Als een mens oud wordt dan zijn er allerlei dingen die niet meer gaan zoals vroeger maar dat is toch bij iedereen, zo troost ik me dan, ik ben dus geen uitzondering !

En nu rest er me nog om jullie een fijn weekend toe te wensen, wat het in het weekend gaat doen met het weer is nog steeds raden, al zal het wel regen zijn vermoed ik dan.  Als het maar zacht blijft ben ik al dik tevreden, echt warm hoeft het niet maar wel aangenaam om eens de neus buiten te steken.



 

Reacties

  1. zo te lezen ben je al een stuk ver geraakt in jullie nieuwe woonst Chrisje !
    ben curieus naar de foto's ! kleiner wonen zal wel niet mee vallen in het begin , maar je zal rap wennen !
    en voor 't weekend -- zou het mooi worden , je zal buiten kunnen of op je balkon !
    ik wens jullie het allerbeste en nog veel fijne jaren in je nieuwe woonst
    groeten van ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een balkon hebben we hier niet meer, vroeger hadden we er zelfs twee aan onze living. Nu is dat vervangen door een terras met een grasveldje ervoor waar we steeds gebruik kunnen van maken ! Op dit moment is mijn echtgenoot mijn plantjes, die ik op twee na niet heb weg gedaan, aan het naar hier halen. En dat zijn mijn rozemarijn en de laurier, al zijn ze allebei nog wel ingepakt in hun winterkledij maar hier op ons terras, we zitten in een hoek en de zon schijn hier mooi naar binnen, daar is het heel wat warmer. Spijtig dat onze grote thermometer nog niet is opgehangen anders kon ik zien hoe warm het er is ! Maar het is hier wel nog zoeken en wat weg doen want ik dacht dat ik alles wat kan gemist worden had weg gedaan maar er is nog veel te veel om bij te houden. Mijn tapijten zijn nu ook de deur uit, verkocht of voor een appel en een ei weg gegeven, ook een deel van mijn kristalservies, ge kent dat wel, zo van alles 12 of 6 stuks van whiskyglazen tot schapsglaasjes toe en champagnefluiten ! De glazen voor de bubbels heb ik wel bewaard want dat is wat iedereen hier wel lust dus ja, die moesten blijven en ook de grote wijnglazen en verder zijn er nog 12 cognacglazen weg gedaan ook nog, de duurste uit de hele hoop en twee kristallen karaffen ! Die duurdere stukken zijn wel verkocht en van wat ik ervan heb gemaakt daar kan je weer wat anders door betalen. Ook de kleintjes zijn welkom natuurlijk, nu was het hier nog wat uitzoeken hoe we onze salon, vrij groot eigenlijk, het beste zouden zetten, ik probeer niks ervan weg te doen want als we allemaal hier samen zijn dan is er toch snel wat volk in huis, stoelen heb ik nog genoeg al weet ik niet dadelijk waar ze het beste zouden staan, nu staan ze op een rij voor een raam en dat is niet echt aangenaam ! Nog zo van die kleine dingen die moeten geregeld worden zoals een kraan die op het aanrecht staat en waar alles te samen van weg draait, wat eigenlijk niet mag, het onderste gedeelte moet blijven staan en de bovenste arm mag alleen draaien, nog zo van die dingen die wel snel te verhelpen zijn, een schuif die wat scheef hangt en ik zou niet weten wat er daar nog moeten aan doen om die recht te krijgen, toch maar eens stielmannen laten naar kijken.
      Ja, we zijn nog niet op de hoek van ons latijn hier, maar we geraken er wel doorheen, nog een fijne dag en geniet van het mooie weer dat er nu toch ook weer is, hier in de zon is het echt wel warm en de temperatuur klimt hier snel omhoog, soms is dat goed maar in volle zomer, dan is het weer niet zo goed.
      Tot een volgende keer Ani.

      Verwijderen
  2. Jij hebt zo te zien al reuzenwerk verricht en ik ken dat .. je zet ergens iets neer maar na een tijdje vind je de ideale plek Dat zal daar ook zo zijn maar het ergste is achter de rug Chris en ik hoop dat je binnenkort echt kan genieten van je nieuwe optrekje! Geniet ook maar wat van de zon die er dit weekend volop zal zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Had eerder al wat gewassen en nu ook nog de lakens afgetrokken en gewassen, dus ik wist dat dit eerst moet gedaan worden. Eindelijk heb ik ermee gedaan maar ook nog wat anders gedaan tussendoor. Er is nog iets wat ik nog niet ben tegen gekomen en dat zijn mijn keukenhanddoeken. 'k Heb er hier wel enkele liggen die mee de verhuis hebben gedaan van glazen en dergelijke, ik heb die handdoeken er tussen gelegd maar de rest van het pak heb ik nog niet gezien. Nu hoop ik maar dat ze die niet achterin een kast hebben gestopt want dan moet ik er weer alles gaan uit halen ! Het is hier zo heerlijk met de zon die binnen schijnt maar omdat de computer in een kast staat met deuren eraan, zet ik die opzij open zodat de zon me niet hindert. Als ze nu ook nog al die kleine dingen een wilden verhelpen, ik heb weer een lijst opgesteld gisteren zoals de keukenkraan die meedraait van de voet tot boven, dus niet alleen de arm maar alles ! En vrij veel kou die naar binnen komt via de verluchting die boven het schuifraam en onze slaapkamerramen staat, daar moet wat aan gebeuren want ik zit hier een meter van het raam vanaf aan de computer maar ik hou dat niet uit langs mijn linkerkant want je voelt de kou zo naar binnen komen, ofwel ligt het aan de verluchting, die blaast zowel als afzuigen, eerst het ene en daarna het andere dus en de lucht die naar binnen wordt gebracht die is licht opgewarmd en toch voel je dat het tocht, zelfs als we in de zetels zitten en naar tv kijken, daar moet iets aan gedaan worden. En als toemaatje was er weer ene die gisteren een crisis kreeg en allerlei negatieve dingen zei maar ik heb hem de mond gesnoerd en eindelijk heeft hij het toch wat begrepen en is even buiten gaan wandelen. Ik wil dat de huisarts er iets aan doet maar ja, als hij niet wil gaan dan kan ik er ook niets aan verhelpen, ik ga bellen en vragen of ze maandag of dinsdag kan komen, eender wanneer maar het kan zo niet verder !
      zonder dat je de temperatuur hoger zet zitten we nu nog altijd aan 23° met de zon die naar binnen schijnt al is dat seffens wel gedaan, dan, zit ze achter de huizen verscholen die naast onze woonst staan. Nog een fijne zaterdagavond.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!