Maandag . . .

 


Een fijn maandag voor iedereen en geniet van het mooie weer om eens naar buiten te gaan!  Dat is er hier nog steeds niet van gekomen al lonkt die zon wel maar eraan toegeven doe ik nog niet, het is nog koude wind ook nog en dan moet je wel zorgen dat je iets warm draagt om te wandelen.

Een nieuwe week vangt aan met een zonnig uitzicht en ook de volgende dagen willen er niet voor onderdoen, we gaan door tot aan het einde van de week !  Of de zon ook steeds zo mooi zal schijnen als de voorbije dagen weten we nooit op voorhand maar het afwachten.

Ook hier bij ons schijnt de zon mooi naar binnen, ze warmt alles redelijk goed op en dat is mooi meegenomen.  Al heb ik wel alle binnendeuren op mekaar open gezet zodat het in de slaapkamers ook warm blijft.  Want langs die zijde zitten we zowat op het noorden en daar kan het vrij koud zijn, maar niet getreurd, tot nu toe hebben we het er meer dan warm genoeg.
Alleen de wind wil niet mee, die is maar guur ook al komt hij uit het zuiden overgewaaid.  En misschien brengt die wel Saharazand met zich mee, we zien wel als dat hier aan komt, dan kan je er toch niet onderuit, die valt neer waar hij plek vindt

Het weekend was dus ook mooi maar ik had nog zoveel te doen dat ik toch maar liever wat binnen bleef.  Als ik zou gaan wandelen dan wil ik dat wel doen met de echtgenoot samen, wanneer hier alles van de verhuis uit de voeten is.  En ik weet het ook wel, dat komt wel vroeg of laat maar steeds komt er weer nog wat nieuw bij dat moet gedaan worden, of papieren invullen en dergelijke, er komt maar geen einde aan, uiteindelijk geraakt ook dat weer opgeklaard.  En tegen dan kan het wel weer kouder worden want dat wordt toch voorspeld, al is het steeds afwachten want het kan ook vrij snel weer omslaan !

Verder heb ik toch al mijn best gedaan om lekker eten op tafel te zetten, niks speciaal maar wel lekker als je het lust natuurlijk : ribbetjes, vooraf soep met balletjes en bij de ribbetjes gewoon gekookte aardappelen en rauw witloof, gesneden en met wat mayonaise, meer moet dat niet zijn.  'k Heb dan nog een fles wijn opgediept uit de kelder zodat het geheel een mooie afsluiter kreeg.  Eerder hadden we pannenkoeken meegebracht en die zijn voor in de late namiddag, met wat kandijsiroop erop smaakt dat ook heerlijk, of gewoon suiker mag ook en kan best smaken, of van die Luikse siroop.  Dat heb ik nu niet meer zo graag maar vroeger aten we bijna niks anders op onze pannenkoeken toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, al zijn de tijden ondertussen wel heel wat veranderd maar ja, wat niet in die 75 jaren ?!

Er is ook nog een afspraak die we moeten nakomen en we proberen alles zo goed mogelijk op te lossen, ook nog een paar die ik moet maken voor mezelf blijkbaar, een mens stelt dat steeds maar weer uit maar het lost helemaal niks op !  Je kan beter doorbijten en verder doen zonder dat alles voor zich uit te schuiven.  Alleen wil ik ook wel eens van het mooie weer genieten en als ik alles wil doen wat ik zinnens ben van te doen dan is daar geen tijd voor.  Och, ik kan het niet laten om steeds maar weer erin te vliegen, de aard van het beestje zeker, geen neen, kunnen zeggen tegen jezelf, het is moeilijk, geloof me vrij.  Het is net of je hebt een bepaalde dwang in je die tegenwringt als je eens naar buiten wil, zou niet mogen zijn !

Vroeger zou ik nu reeds plannen aan het maken zijn om voor bloemen te zorgen die in de zomer dan mooi staan op het terras, ja, nu is het echt wel een terras met gras ervoor !  Geen balkon meer, een gelijkvloers dat we hebben maar dan breng je ook veel meer vuil met zich mee naar binnen, hier blijft dat grijze stof en kiezeltjes aan je schoenen plakken, heb al een andere mat gelegd voor de inkom en ja, dat helpt een beetje.  Als ik nu nog eens de tijd heb gevonden om heel die vloer weer eens te poetsen . . . en dat die er dan weer iets beter zou uitzien . . . dan was ik tevreden maar zover zijn we nog niet.

Een steelstofzuiger is besteld, geen zware maar wel een lichtere die goed hanteerbaar is voor mij en waar ik eens snel overal kan mee rond gaan, moet kunnen.  Zo hoef ik me niet steeds te bukken als er wat op de grond ligt om het op een vuilblik te borstelen.  Ook nog een paar andere stukken besteld en ik hoop dat ze er in de komende week zullen zijn zodat alles weer in orde is, ik hou er niet van dat er hier dit en ginder weer dat ontbreekt, al zal je nooit van de eerste keer alles terug vinden.

En nu wil ik nog wat gaan zitten in de zetel, ook dat valt niet zo vaak meer voor dan anders, ik ga me toch nestelen en proberen wat te genieten, nu zal de zon daar ook wel op de zetels schijnen zie ik van hieruit al !  Maar niet lang meer, eens dat het naar 17u toe gaat dan is ze achter de huizen verdwenen, al geeft ze het dan ook nog niet op natuurlijk !

Nog een fijne dag verder en geniet ook maar van het mooie weer !






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!