Donderdag . . . weer een nieuwe dag !

 


Toch maar een fijn bloempje hier neergezet met het oog op weer een nieuwe dag.  Wat de dag ons zal brengen weet niemand en het weer voorspellen is niet echt aan mij besteed, daar zijn anderen voor die er vermoedelijk wat meer vanaf weten dan ikzelf !

Gisteren op de markt had ik zoveel zin om een bloempje mee naar huis te nemen, dat had ik de vorige week ook wel maar toen waren we nog bezig met het inpakken en vond ik het wat te vroeg.  Nu vandaag zou wel gegaan hebben om iets mee naar huis te nemen maar ik vond dat er nog overal te veel rommel is om al wat bloemen mee te nemen.  Ik weet het ook wel, je kan dat altijd en dat fleurt je dag letterlijk wat op maar als er nog zoveel werk te doen valt dan wacht ik er liever mee en dan kan ik er nadien ook wat meer van genieten.  Die kleurrijke tulpen op de markt deden mijn hart al smelten maar niks gekort, ik heb van mijn hart een steen gemaakt en gedacht : tot later eens . . .

Gisteren aten we gerookte zalm met witloof, daarover een kaassaus en gegratineerd in de oven !  Een aardappeltje kan er altijd wel bij en dat was er dan ook.  Ook gisteren hebben we de laatste spullen uit de oude diepvriezer gehaald en naar onze nieuwe woning gebracht, dat werd steeds maar uitgesteld omdat er andere dingen heel wat dringender waren.  Totdat ik dacht dat ook mijn vlees daar voor het grootste deel nog lag . . . en we hebben nog andere dingen gedaan, wat besteld hier en daar wat tot nu toe nog ontbrak en verder zien we wel hoe het verloopt.  We waren vertrokken vlak na de middag en hebben 4 plekken aangedaan voordat we terug naar huis reden en toen was het amper 16u30, dus was onze dag beëindigd met een positieve noot.

Verder gaan we het tussendoor toch ook eens wat rustiger houden, het hoeft niet snel gedaan te zijn, als het maar goed is.  Nu nog vandaag onze berging wat fatsoeneren, onze kinderen gaan rekken halen om alles wat te kunnen organiseren en dan zien we wel daarna hoe het allemaal verloopt, er komen nog dagen en je steeds in het zweet werken en andere dingen vergeten die ook nog moeten gedaan worden, wel dat willen we toch vermijden.  Nu ook nog alle classeurs terug op hun plaats in de kast zetten zodat we daar steeds een overzicht over houden en niet steeds moeten naar een andere kamer lopen om papieren en andere dingen te vinden.  Orde moet er zijn en dan komt er daarna ook weer een relatieve rust in ons leven.  Dan kan het ritme van iedere dag weer hernemen maar eer het zover is dan moet er toch nog wel wat gewerkt worden ook.

In ons oude appartement moet ook nog alles opgekuist worden zodat het er wat toonbaar uit ziet voor de nieuwe eigenaars.  Ik heb er al eerder afscheid van genomen maar dat wil niet zeggen dat we er niks meer moeten aan doen !  Ook staan er nog wat bloemen op het terras en binnen ook nog een vijftal cactussen maar die gaan niet allemaal mee naar huis toe.  Hier kunnen we bijna geen bloemen meer zetten, tenzij je ze op tafel zet of op het kookeiland.  Maar net die plekken hebben wel een andere bestemming en niet om vol te zetten met bloemen dus neen, ze kunnen hier niet meer staan.  De orchideeën heeft onze oudste dochter reeds geadopteerd en wat ze er mee doet, ik weet het niet maar ik ga tussendoor wel eens kijken als we daar bij hen thuis komen.  Onze oude grote orchidee met mooie roze bloemtakken, zware takken, ge kent ze ook wel, ze worden vaak in bloemstukken gebruikt, die geeft nu weer twee takken en ze zijn fors uit de kluiten gewassen !  Zo zie je maar dat ze daar een goede plek hebben gekregen.

En verder gaat het ons hier redelijk goed, we beginnen onze draai wat te vinden in de chaos en dat zal nog verbeteren als alles een vaste plek heeft gekregen in de kasten en de kelder of op de ene of andere plaats die voor ons is voorbestemd.

Nu blijft er maar alleen nog te genieten van wat we hier hebben, een heel mooie dag wens ik iedereen toe en geniet ervan wanneer je de kans ervoor hebt, die kans komt nooit meer terug! !!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!