dinsdag . . .


Krijgen we weer een mooie zonnige dag, al was het gisteren niet echt van harte dat de zon scheen, maar aangenaam weer was het wel, al weet ik er eigenlijk niet zoveel van !  'k Heb het niet met eigen ogen gezien, ben niet echt buiten geweest !  Wel met de wagen over en weer gereden naar onze woning om nog de vloer te gaan poetsen.  Ik voelde wel gisteren wat ik had gedaan toen we weer terug thuis waren, ja, ook dat is weer een aanpassing, het wonen in een nieuwe gemeente, andere zeden en gewoontes, andere buren krijgen en hopelijk klikt het met enkele ervan !  

Vandaag gaan we er nogmaals naartoe maar nu om het laatste weg te doen of nog mee te nemen wat eerder niet kon meegenomen worden.  En zoals de vloer er nu uitziet zal hij blijven totdat de maand voorbij is . . . en wij er niks meer te zoeken hebben.  Erg lang is dat dus al niet meer maar toch moeten er eerst nog wat papieren geregeld worden zoals gas en elektriciteit opgenomen worden om te kunnen afrekenen en papieren binnen sturen.  Heel moeilijk is dit niet maar toch moet het gedaan worden !

Daarna kunnen we er ook niet meer naar binnen, wel nog één dag omdat er dan foto's geschoten worden om nieuwe huurders te zoeken.  Niks meer waar wij nog bij te pas komen en gelukkig maar ook.  Ik heb hier alles geprobeerd om het in de normale banen te leiden of om papieren in te vullen, het gaat niet allemaal vanzelf, geloof me vrij.  Ik weet niet hoe het is als je huurt maar dan komen er ook wel papieren bij kijken maar meer ook niet.  Als eigenaar ligt dat toch wel gans anders maar ja, dan draag je ook meer verantwoordelijkheid en die hebben we dus hier nu terug !

In de komende dagen willen we hier ook eens gaan winkelen, heel rustig als het kan tenminste, wat spullen aankopen om onze voorraad aan te vullen.  Dat doet me eraan denken dat we ook nog andere papieren zouden moeten invullen voor de gemeentelijke diensten eigenlijk zo voor bijvoorbeeld welke vuilnisbak we willen een kleine, een grote of een heel grote.  Vroeger hadden we die keuze niet omdat dit samen geregeld was door de syndicus, die deed het meeste ervoor, tenminste dat deed hij vroeger wel zelf, tot op een bepaald punt ze die verantwoordelijkheid bij ons legden en moest er zelf op pad gegaan worden om dat alles te regelen en te betalen !  Gemakkelijk is anders, niet iedereen kan dat want ikzelf rij niet met de wagen dus hoe doe je dat dan ?!  Geen idee, het iemand anders laten uitvoeren zeker en ervoor betalen als er wat moet betaald worden . . .of hoe ?!

Gisteren was onze vriend de pauw weer hier in de morgen toen ik aan tafel zat, was ik nu nog aan het ontbijten of zat ik wat in de krant te lezen, ik weet het zelf al niet meer maar hij was vrij snel weg, ging tot bij de buren, vloog daar op een muurtje en wat later zat hij al op een hoger gedeelte en daarna, bij de volgende buren zeker ?!  Zelf ben ik begonnen met onze ramen langs de zonzijde te poetsen, het is mooi weer en dan wil je ook goed door je eigen ruiten zien !  Ik zag de vorige dagen niks anders dan strepen en vuil dat erop hing en dat hinderde mij danig en ik besloot toch al daarmee te beginnen.  Wel totaal anders dan ik gewoon ben geweest in het vorige appartement, hier is het heel wat gemakkelijker blijkbaar, of komt dat omdat het nog allemaal nieuw is.  Pas op, die ruiten waren wel wat gepoetst voordat de oplevering werd gedaan van het appartement maar dat is dus al geleden van voor 11/12/2020, als ik nu die andere ramen ook nog eens kan proper maken dan zitten we toch weer voor een tijdje gerust, tenminste als het niet te fel gaat regenen.  Aan de slaapkamerramen werd er alleen wat grond gedaan en daarover keitjes, maar als het regent dan drupt het overal wel en spat al dat stof en grond op het raam met het gevolg dat ze nooit lang zuiver gaan blijven, wat ze daarmee gaan doen weet ik niet, ik hoop dat ze er planten zetten maar die drup zal vermoedelijk wel blijven als ze het niet verharden . . . en dan nog.  Want stof vind je ook overal en dat spat ook mee omhoog met het gekende gevolg.

Verder zal deze dag ook verlopen zoals alle andere voorgaande zeker, we zien wel hoever we geraken, daarna wil ik ook wel wat relatieve rust, ik heb het echt wel nodig, op maandag ook nog naar de huisarts geweest die wat anders heeft voorgeschreven voor de echtgenoot, hij is wel erg achteruit gegaan en ik hou mijn hart vast als het nog erger gaat worden.  Het zijn geen mooie vooruitzichten maar het is nu eenmaal niet anders.

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe en geniet er maar van wanneer je er de kans toe hebt, ik zou ze ook grijpen maar die kans is er niet voor mij vandaag, misschien morgen eens . . . we zien wel, al is het hier maar rond de kerktoren . . . en zover is die nu ook weer niet van ons af !


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!