vrijdag . . .

 


Eindelijk komt er een einde aan de week en hopelijk ook een einde aan de zorgen om alles klaar te krijgen . . . en om anderen aan het werk te krijgen van wat nog moet gedaan worden !!!  Jaja, lach maar, het was deze week weeral erg met alles en nog wat, gisteren heb ik me zelfs zo kwaad gemaakt dat ik ben gestopt met mails versturen.  Anders had ik misschien nog anderen bij kwaad gemaakt door mijn niet mis te verstane mails die er niet omheen draaiden maar alles op de man of vrouw af hebben afgevuurd.  'k Was van mezelf geschrokken want zo ben ik meestal niet . . . echt niet !

Maar stel je voor ; we waren naar de nieuwbouw geweest omdat ze daar onze drie kasten gingen brengen.  Eentje zou in zijn geheel naar binnen gebracht worden en de twee anderen moesten in mekaar worden gezet.  We hadden onze boterhammen bij en genoten van onze maaltijd, we waren immers al van voor 7u in de weer geweest en dan is een dag soms veel te lang voor mensen van onze leeftijd.  Na de middag was alles afgehandeld maar we stonden er verstomd van dat er toch een open nis in de kast was gemaakt, dat hadden wij niet gevraagd.  We hadden de kast besteld zonder de nis erin en met een geheel grote deur net zoals die andere twee die ernaast staan, dat was blijkbaar geen probleem.  Wat ik me nog goed herinnerde was dat we toch wel wat moesten bij betalen om die kast anders te laten uitvoeren en voor de deur werd dus een extra gevraagd.  

De kast stond er in de living maar nu kunnen we die niet gaan vullen, wat echt wel een probleem is voor ons.  We hadden er zo op gerekend dat die geleverd zou worden zoals wij dat gezegd hadden en nu is het weer wachten totdat alles in orde wordt gebracht.  Ach, we zien wel.  Die tegenslag was er dan weer eentje te meer, ook onze spiegelkast die daar ligt tegen de grond, ze zouden die komen halen vandaag, terwijl wij er aanwezig zijn.  Maar niemand gezien, wanneer ze komen weten we nu niet en ik ga er ook niet al dadelijk naartoe gaan en weer een hele dag verdoen met te zitten wachten, we willen nu wel een uur en een dag kennen voordat we er nog een poot voor verzetten !  We gaan nu ook eens onze eisen stellen zodoende dat het naar onze zin is dat alles zal verlopen en niet zoals zij het willen.

Dan is er nog de afdekplaat van de sifon in onze douche, ook dat werd verkeerd geleverd, weet ge hoe ze dat afgehaspeld hebben, gewoon er een plaatje op gelegd zodanig dat het al dadelijk bewoog toen ik erover ging, zo zou je nog kunnen weg glijden zonder dat je weet wat er gebeurt !  Nu had ik het dadelijk in de smiezen dat er wat mis zat aan dat plaatje, gewoon er bovenop gelegd zonder dat het vast staat, hoe halen ze het in hun hoofd om alles zo af te werken, nu draaien ze ervoor op natuurlijk.  Want wij laten dat niet zo, een foto gemaakt en al dadelijk gaven ze toe dat dit zo niet kon.  Nu hebben ze het juiste blijkbaar opgestuurd maar waar gaat dat dan weer aan komen, hier met de post weet je dat nooit zeker, het zou al op de post gedaan zijn maar we hebben nog altijd niks gezien tot nu toe.  Gaat het ooit wel aankomen, vraag ik me nu af, de post is hier niet van de sterkste, als je weet dat brieven na anderhalve week pas aan komen dan weet je ook dat dit niet kan maar dat het hier wel het geval is !

En verder, heb ik ook nog ons terras proper gemaakt, dat was in de vroege voormiddag, voordat de kasten werden gebracht.  Daar waren ze de dag ervoor aan het werk geweest, er stond namelijk een ladder en boven ons waren ze vermoedelijk iets aan het herstellen, ge weet wel, wat met al dat water binnen te maken had dat insijpelde langs de verluchting in de schuifraam.  Doordat het geregend heeft moeten ze over losliggende steentjes en grond dat doordrongen is van de regen, zompig kan ik het niet noemen maar je gaat er wel los en door en op andere plekken is het net een vijver.  Hopelijk droogt dat in de loop van volgende weken wat op zodat onze verhuis geen verhuis is van grond en steentjes die we allemaal naar binnen krijgen.  Immers, ook langs die schuifdeur moeten de grote stukken naar binnen gebracht worden . . . !  Verder zien we wel hoe alles verloopt maar ik zie het maar zwart in.

En nu, wel nu ga ik ook even genieten zoals iedereen, dat mag ook wel eens, hou het veilig en gezond en vergeet niet van alles te genieten !



Reacties

  1. oi Chrisje , het zit je niet mee , zo te lezen , maar dat is waarschijnlijk bij elke nieuwbpuw zo , ik herinner mij onze tijd , was het ook steeds --- opletten en achter hun vodden ztten , geduld en alles komt wel goed
    hartelijk groet ani

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is dat allemaal Chris het zit jullie echt niet mee met het nieuwe app. Wat een miserie je zou voor minder ontploffen!
    De eerste maand van 2021 zit er bijna op. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt ook in corona time!
    Geniet van het weekend en een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben echt wel heel veel om ons hoofd en je wil dat toch tegen beter weten in klaar krijgen tegen dat de verhuis eraan komt en dat is al binnen 2 weken ! Dus ja, ik heb iedere dag aan de computer gezeten om mails te sturen zelfs naar de syndicus, daar was ik niet mals voor want ze schotelen je voor dat je steeds iedere wijziging moet doorgeven en als je dat dan braaf doet dan krijg je andere mails waarin ze voor dit jaar nog voorschotten vragen per maand en ook nog bedragen waarmee er een "spaarpot" wordt aangelegd. Als je dan vraagt over welke periode dat gaat dan krijg je gewoon een ontwijkend antwoord en dat maakt me zo kwaad ! Nooit eens rechtstreeks op een vraag antwoorden, alles ontwijken maar zelf dreigen met boetes en van dat alles, mooi is heel wat anders . . . en dat zouden dan mensen moeten zijn die je kan vertrouwen en die je beheer moeten in handen nemen van de appartementen als er iets scheef loopt. Ik kan er geen goed woord over zeggen maar alles wat hij steeds inbrengt van facturen wordt aanvaard door diegenen die de rekeningen moeten controleren. Waar zijn die dan met hun gedachten, en dan nemen ze die weer voor drie jaren terug aan ! Ik kon mijn oren niet geloven, wij hadden ons onthouden bij de stemming en dat is ons goed recht maar je ziet hoe ver je ermee komt hé. Nu heb ik een advocate aangesproken over die zaak en die heeft me alles goed uitgelegd en ons op het hart gedrukt van niks meer te betalen. Of we ook gelijk zullen krijgen valt nog af te wachten, we zien wel wat ervan komt.
      Ik doe bijna niks anders meer dan kwade mails versturen naar de bouwfirma waarvan we vandaag doorkregen : ik weet het ook niet meer, van de algemeen directeur, dus ja, wat kunnen wij er dan aan veranderen ?! Ik wil gewoon die vlekken op de vloer verwijderen maar waarmee, die welke ons de vloer verkocht die trekt zijn handen er vanaf want die heeft de vloer niet zelf mogen leggen. Dus ja, waar kan je dan terecht, bij die vreemde arbeiders die hier gewerkt hebben, die hebben vrij goed werk geleverd tot zover we dat kunnen zien maar wat er daarna mis gelopen is met het zetten van de plinten, gelijmd waarschijnlijk met een product dat gele vlekken achter laat, begin maar eens hé ! Ik kon er op donderdag echt niet van slapen en was nochtans moe genoeg om voor de tv in slaap te vallen in de vroege vooravond, zo ziet ge maar dat het geen sinecure is om dat in orde te krijgen.
      Dan zitten we nog bezig met de nummers van de tellers die niet kloppen volgens wat ze ons hebben opgegeven, laat staan dat dan het verbruikte gas of elektra kloppen ! Pfff ! Ik geef het op voor vandaag en ga me toeleggen op lekker eten klaar maken voor morgen, daar hebben we tenminste nog iets aan en dan kunnen we ook eens genieten ! Je zou het voor minder opgeven . . .

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!