Vrijdag . . . eens een beetje rust ?!


Zal het vandaag eens lukken om een rustigere dag te hebben dan de voorgaande, ik weet het zo niet, ik ben ook al met de was bezig en ondertussen heb ik nog andere dingen gedaan ook hier in huis.  Dus ja, het is afwachten hoe de rest van de dag gaat verlopen, dat we seffens weg moeten om even een boodschap te doen, dat moet ook wel eens kunnen tussendoor.  Verder weet ik het nog niet hoe de rest er zal uit zien . . . afwachten dus.

In ieder geval was er gisteren toch al wat minder water in onze living te zien maar de voegen waren nog nat van de stenen dus komt er nog wel een beetje naar binnen.  Wat blijkt nu volgens zeggen van eentje van de "bazen" die daar rond liepen : die muur waartegen wij dus ook zitten en dat een volledig blinde muur is voor ons beneden, dat daar vrij veel water in zit, hij krijgt blijkbaar overal al groene en grijze kleuren van het te veel aan vocht.  Het is dan ook een deel dat opgetrokken is in donkere steen en daar merk je dat dan ook nog wat meer in op.  We hopen maar dat het ook bij ons in de living niet zal zijn tekenen achter laten want vocht is steeds slecht maar als het kan verholpen worden dan zijn wij al blij genoeg, al vrees ik toch dat het steeds zijn sporen na laat . . . en ook in de isolatie die daar toch ook in zit omdat het een buitenmuur is !  Het kan al genoeg zijn om die isolatie zo goed als naar de vaantjes te helpen, het kan ook beginnen te verstikken natuurlijk en dat zou nog wel eens een geur kunnen meebrengen die je nergens meer gaat uit krijgen . . . ik en nog vele anderen met mij hopen dat dit niet het geval zal zijn !

Verder hebben we dus alles kunnen doen, onze ovens uitproberen, de koelkast en vriezer zijn paraat voor verder gebruik, nu nog eens alle boekjes goed nalezen wat je mag doen en wat niet en ook uitzoeken wat dit alles in houdt.  Want we hebben hier in de andere woning wel bijna dezelfde apparaten staan maar toch verandert er steeds maar wat aan alles en nog wat !  Tenslotte wonen we hier toch al 20 jaren ook !

'k Wens iedereen nog een fijne vrijdag toe en we zien allemaal uit naar een verkwikkend weekend !






 

Reacties

  1. Eens een tijdje goed stoken zodat alles uitdroogt en kan opwarmen Chris misschien helpt dat?Ik kom jullie dan ook maar een goeie avond zeggen, slaapwel en morgen gezond weer op en genieten van de zondag al wordt het koud !


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vloerverwarming heb ik op 18° gezet maar dan geeft ze soms wel op de thermometer 19° of 18,5° aan. En als de zon binnen schijnt in de namiddag dan gaat het nog wat omhoog dus voorlopig staat alles wel goed geregeld. Als we er in bezig zijn dan loop je rond en heb je al vanzelf warm, ik wil ook niet zo erg zweten dat het van mijn gezicht af loopt. Maar voor het droog worden van de muren is dat wel goed al zijn ze nu reeds geschilderd, de schilders hebben dat voordien ook gecontroleerd, eerst ook nog door ons, en iedereen vond het droog genoeg om te schilderen maar het mocht er niet te warm zijn ook.
      Ht water komt van boven op het dak ergens en gaat op een bepaalde plek de muur in blijkbaar, of was dat toen die buizen niet goed op mekaar waren aangesloten, ge kent dat wel, zo een buis die in de muur is gemetseld maar wel bloot staat langs de buitenzijde van diezelfde muur. Daar raakt onze muur waar die schuifdeur in staat naar het terras toe en zo kwam dat vermoedelijk bij ons naar binnen, ook bij andere mensen zou dat dan kunnen geweest zijn maar wij zitten gelijkvloers en ja, water zoekt zich steeds zelf een weg naar beneden toe. Dat is één van de problemen die je beneden kan voor hebben, ook de buizen van het toilet en dergelijke zijn aan zulke dingen onderhevig en dan heb je voornamelijk beneden prijs waar alles zich een weg moet zoeken als er in de ondergrondse garage ergens een riolering verstopt is door één of andere oorzaak.
      Dat doet me eraan denken dat dit nu op dit moment wel het geval is in de andere ingang in onze appartementsblok en weet ge wat ze nu nog durven vragen : of Ivo dat aub zou willen komen herstellen en er iets aan doen, wat denken die nu van een zieke mens, of hebben die geen gezond verstand meer ?! Dat ze verdorie zelf eens de handen uit de mouwen steken en de put open maken om te zien waar het scheelt, een spade is dan welkom om het geheel wat op te roeren als het in die verzamelput op de parkeerplaatsen weer is waar het vroeger ook steeds vast zat. Ivo heeft daar vriendelijk voor bedankt maar ik weet niet waar ze met hun verstand zitten om dat nog te durven vragen, zeker nu dat we zelf met een verhuis bezig zijn ! Zo ziet ge maar hoe "dankbaar" sommige mensen kunnen zijn ! Geniet nog van jullie zondag !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!