donderdag en eindelijk weer eens een wandeling gedaan !


Hier mijn eerste beeld geschoten in het domein van 2021 !  Daarvoor moest ik zo lang wachten, ja we hadden andere dingen aan ons hoofd die echt wel dringend om een oplossing vroegen !


De aalscholvers waren al present en ze zullen wel wat gevist hebben ook !


Toen ik de vorige foto nam stond ik naast deze wortelstronk die daar lag te rotten.


Paaltjes met meeuwen op zie je ook overal, waar palen zijn en water zijn ze aanwezig.


Hier zitten de meeuwen nog heel rustig maar wat later vlogen ze op, hadden ze eten gezien ?!


Ook hier was het nog rustig en vredig maar dat kan van de ene moment op de andere omslaan en dan ziet het er gans anders uit, niet meer zo poëtisch !


Deze vijver waar ik omheen ben gegaan, lag er maar heel rustig bij, alleen het eilandje heeft nog wat kleur doordat er een treurwilg op staat, verder is er niet veel kleur meer te bekennen !


Iets verder zie je dan toch weer iets dat de moeite lijkt om te fotograferen, de zaadpruiken van de Clematis die daar aan het hek zich vast hecht.


Hier zijn de meeuwen al wat meer gekalmeerd, hebben ze eten gevonden, geen idee, ik heb het niet meer gevolgd, was met andere dingen bezig zoals de camera.


Iets verder werd het blijkbaar toch steeds iets donkerder, zouden we regen krijgen, ik hoop van niet.  Het eilandje met in de achtergrond de heuvel waar wij op uit kijken als we in onze woning op het ene balkon gaan staan.  Dat is een heuvelrug die verschillende gemeenten aan doet in het Hageland, van Wezemaal tot Tielt-Winge.


Iets verder op ronde rond deze roeivijver, zie je in de verte de toren van de abdijkerk maar ik heb het beeld niet dichterbij gehaald, dat heb ik al meerdere keren gedaan, nu wou ik gewoon het uitzicht zoals iedereen het te zien krijgt, een vrij grote plas !


Weet je nog dat ik vertelde bij een foto van dit eilandje in de grote vijver, dat er bevers komen knagen aan de bomen, wel toen was alleen nog de vraag wanneer de boom zou vallen, dat hij zou vallen stond al veel eerder vast.  De tweede die houdt wel iets langer stand maar voor hoe lang nog ?!  Dat de andere boom hol was zal wel de doorslag hebben gegeven !


Weer enkele vruchten van de clematis, het zijn mooie pruiken en ze hebben dan ook sierwaarde en misschien worden de vruchtjes ook gegeerd door vogels ?!


Op datzelfde talud waar ik eerder was op gegaan kom je dan ook zulke toestanden tegen, ik weet het wel, je moet soms wel eens wat proper maken, ofwel is het van kinderachterwerken of andere dingen die ik hier niet moet zetten, ofwel van honden, ja, die kunnen ook wel eens wat vuil maken en een achterste afkuisen kan je doen met deze natte doekjes.  Alleen wees in het vervolg zo netjes om dat zelf mee te nemen, de afvalbakjes staan en hangen hier overal, domme mensen die zulke dingen achter laten, die hebben gewoon geen respect voor de natuur.


En de kaardenbollen zijn er ook weer, ze staan er al vrij lang te pronken en de meeste van deze bollen hebben al wel andere bestemmingen gekregen, mensen kunnen ze nooit eens laten staan, waarom de natuur niet de natuur laten en iedereen kan er van genieten, toch ?!


Nog wat vruchtjes van een anijsachtige plant vermoed ik dan, die geven ook zulke schermen, al zijn er al veel van die zaadhulsjes af gevallen.


Met deze twee plukjes van die zaaddoosjes gaan we weer naar huis toe en sluit ik de wandeling af.  Na een kwartier heel rustig wandelen ben ik weer terug thuis, ik heb nu echt eens uitgebold na het snelle stappen dat ik meestal doe.  En eenmaal terug thuis heb ik in mijn gedachten al afscheid genomen van alles wat ik nu heb gezien en gefotografeerd.  Wanneer de tijd er nog voor is kan ik nog eens gaan wandelen tussendoor in het domein waar we zoveel hebben gewandeld en zovele andere mensen met mij ook, ik zal het vast en zeker missen maar daar komt misschien wel iets anders voor in de plek.  En is dat ook zo dan laat ik jullie dat vast en zeker weten.

Wat ik ook nog wou zeggen is dat ik een tijdje mijn computer zal moeten missen op de dagen dat we alles verhuizen, ik weet immers niet wanneer die weer in orde zal zijn om te gebruiken in de nieuwe woning, een nieuwe internetaansluiting heb ik aangevraagd maar dat moet nog allemaal in orde worden gezet eer alles weer normaal werkt en er zijn misschien nog andere dingen die voor gaan op dat internet, we zien we hoe dat allemaal verloopt en alles op zijn tijd.

Nog een fijne donderdag wens ik iedereen toe en blijf vooral genieten, ook wij zullen dat vast en zeker doen !




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!