zaterdag . . .

 


Vandaag beginnen we het weekend met zaterdag.  Ik hoop weer op een rustige zaterdag, alhoewel ik er durf aan te twijfelen, zondag zal wel iets drukker zijn dan normaal, dat weet ik al.  Immers ben ik zinnens om mijn wasjes te doen die in de linnenmand liggen.  Daarna staat dat wat opgeruimder, zeker als ook alles terug in de kast is geraakt en als er gestreken is.

Maar eerst wat we de vorige dagen hebben gedaan.  Op donderdag nam ik het besluit om nog wat aan te kopen, niet echt veel : een pullover en een vestje om over een bloes of T-shirt te dragen.  Kwestie van ook op de koude voorzien te zijn.  'k Heb nog wel een paar pullovers om de winter door te geraken maar ook van die lichte pulletjes en daarover moet je dat wel iets warmer dragen, zeker in de avonduren als een mens is stil gevallen en in de zetel is beland !  We hadden daar in de omgeving nog een paar winkels aan te doen en dat is ondertussen ook al van de hand.

Op vrijdag was het voor mij poetsdag en ik was er reeds redelijk bij tijds bij.  Ondertussen heeft de echtgenoot nog wat telefoons gedaan naar hier en daar om in het weekend gerust te kunnen zijn.  Daar moeste ik ook nog wat mails over doen naar hier en daar en ondertussen ook de poetswerken gedaan krijgen.  In de voormiddag had ik alles al gedaan behalve de living.  Maar omdat we toch nog moesten eten op de middag besloot ik me daar op toe te leggen en de rest te laten voor in de namiddag.  

En ik dus maar poetsen tot ik in de hal was aangekomen.  Ik had mijn emmer op de mat in de living gezet en nog een mat erbij gelegd, samen met wat deurstoppers die we daar meestal gebruiken en ik had al zo goed als gedaan, nog dat laatste deel van de hal moest nog even proper gemaakt worden.  Ik zet mijn borstel in de emmer om hem droog te duwen en ik moet die daar toch wel schuin hebben in gezet zeker en duw eens stevig door om het laatste nat eruit te krijgen . . . kiepert die emmer toch wel om met dat sopje erin dat rijkelijk over die witte schapenwollen mat liep !  Snel alles vast genomen en de emmer weg gezet, daar was nog wat sop in en daar kon ik de keuken nog mee doen.  Maar die mat, verdorie, die vangt alle stof en vuil op want ze lopen daar telkens over wanneer ze naar binnen komen, ik bedoel dan dat wij er het meeste wel over lopen.  En die ziet na een tijdje er ook niet meer proper uit natuurlijk, zeker na een winter, al probeer je steeds ook dat schoeisel proper te maken aan de droogloopmat en aan de mat die in de hal ligt voor onze voordeur.

Snel alles afgedopt, gewoon met een propere handdoek en geprobeerd om zoveel als mogelijk de bovenste weg te krijgen, de rest dat zal wel drogen, al is het gewoon aan de lucht.  Wat heb ik dan gedaan : ze op de rugleuning van de zetel gehangen, deels over de zijkant ook wat want anders is er geen plaats meer om zelf te zitten in diezelfde zetel en daar zit de echtgenoot dan ook meestal.  Dus ja, nu zitten we hier wel proper na het poetsen maar toch is niet alles in orde, wachten tot het droogt kan een tijdje duren !  Uiteindelijk heb ik ook maar snel gewisseld van jeans, die van mij was aan de ene pijp wel 25 cm nat van dat sopje. Dus dat zal morgen mee wassen worden als ik de rest ga doen.  Het was even schrikken op datzelfde moment maar achteraf bekeken was het nog niet zo erg.  Wat dweilen en vegen en nat opdeppen en alles is alweer vergeten.

Op de middag moest de echtgenoot dan even weg, hij ging de sleutel halen van ons nieuw appartement . . .  maar de persoon die hem moest overhandigen had hem niet bij zich !  Ja, dan hij er naartoe gereden, voordat we dit wisten en daar moest hij dan wachten totdat hij hem gaan halen was, ach, wat een regeling allemaal !  En zeggen dat die man reeds eerder de opdracht had gekregen om hem aan ons te bezorgen, we hadden het gehoord aan de telefoon in een gesprek, dus moeten ze niet zeggen dat hij er niet van op de hoogte was !
Met het gevolg dat de echtgenoot me liet weten dat hij op hem stond te wachten maar dat ik niet moest wachten met eten, ja zeg, dat is me nogal een regeling, kon dat nu niet vlotter verlopen allemaal.  Ik denk dat ze daar allemaal wat veel om hun hoofd hebben en er niet steeds aandacht aan doen maar ik weet zeker dat een goede voorbereiding van wat je zinnens bent reeds een deel is van de volledige afwerking en zo hoef je daarna niet meer rond te lopen voor dit en dat wat er te kort is of was.  Dus daar zat ik dan met mijn eten te wachten, ik had er geen idee van hoe lang het zou duren eer het zover was dat de echtgenoot weer thuis was . . . !

Naar eerst het "sopincident" kon dit er ook nog wel bij, ik stelde mijn eten dan ook maar even uit want het is iets wat niet echt meer lekker smaakt als het al moet opgewarmd worden : in de pan gebakken hondshaai met een zomers sausje van paprika, wijn, bouillon, uien, rozemarijn, wat tijm en ook nog basilicum, gekookte aardappelen erbij . . . en lekker smullen !  Verdorie, zulke dingen kunnen zo lekker zijn als ze goed worden klaar gemaakt, het rook dan ook heerlijk in de keuken naar de saus . . . die ik maar moest ontdooien want ik maak die steeds voor drie keren samen in een grote pot maar werk alles achteraf wel af, wat binden van de saus en dergelijke.

Of hoe een week ook wel weer mooi kan eindigen, de zon scheen op vrijdag en ik genoot er dan ook ten volle van, alleen bleef er geen tijd meer over om nog een wandeling te maken.

En de vrijdag, hij sloot de week af en ik gleed 's avonds heerlijk in de zetel  en kon genieten van een propere woning.

Nu vangen we het weekend aan en hopen we op wat relatieve rust.  Alles is in huis om er fijne dagen van te maken, geniet ervan !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!