woensdag . . .


De week is weeral doormidden en het is nog een korte week ook.  Gewoon omdat het op vrijdag toch al Kerstmis is en op donderdag zijn de meeste mensen ook al thuis, het weekend volgt dan daarna en dus hebben we letterlijk een lang weekend.  Gaan jullie dat vieren, wel we zijn zinnens om er wel iets aan te doen maar niet overdadig, gewoon wat lekker eten en een taart en "boomstronk" en dat is al meer dan voldoende.  Als we dat allemaal soldaat hebben gemaakt dan zitten we op maandag dik en rond te genieten of nog na te genieten, ik weet niet hoe ver ons eten zal reiken maar er is in ieder geval meer dan genoeg.

Zelf ga ik een konijntje klaar maken en we zullen er zeker en vast van smullen, samen met wat kroketten of wat frietjes en rauw witloof, meer moet dat toch niet zijn !  Iedereen lust zulke dingen wel en ook bij ons gaat dit er echt wel vlotjes naar binnen.  Ik dacht dan nog scampi klaar te maken ook maar ik vrees dat het wat te veel is van het goede, immers ik maak dan ook nog steeds soep vooraf zodat een mens al dik en rond zal gegeten zijn eer het avond is.

Een lekker wijntje gaat daar ook goed bij maar een biertje smaakt ook wel, ik weet wel wat ik zou kiezen en dat is wijn maar welke, ik ga voor rode wijn vermoedelijk en dat kunnen we daarna nog wel verder drinken, niet alleen bij het eten.  Ook tijdens de avond als je rustig in de zetel zit zo een glaasje wijn, het smaakt meestal wel, erbij een knabbeltje hier en daar en de avond is voorbij zonder dat je er erg in hebt !

Voor het eindejaar en zelfs voor Nieuwjaar heb ik zo ook nog wel wat op mijn lijstje staan, het kunnen dan wel ribbetjes zijn, met een lekker slaatje erbij en dan is het vingers aflikken.  Ik weet niet hoe jullie ze meestal klaar maken maar ik probeer ze samen met wat honing in te smeren als ze al deftig aan het bakken zijn zodat ze uiteindelijk gelakt zijn, honing en ketchup samen met wat verse kruiden zoals rozemarijn en ui en wat er nog bij past, het smaakt steeds lekker, ook wat look mag erbij zijn voor mijn part.  En dan die saus die je daarvan hebt in je kom of bakpan, het kan toch zo lekker zijn, zowat zoetzuur en smikkelen als je de ribbetjes zelf afknauwt . . . hmmmm!  het water staat me al in de mond als ik er nog maar aan denk.  De dag erna kan je dan best de rest op souperen en dan smaakt het meestal nog beter, gewoon omdat alles goed doortrokken is van de smaken !

Bij de broodmaaltijd eten we dan vers broodbeleg in allerlei soorten, ook kaas en daarna een stukje van de boomstronk of van de gâteau, een lekkere tas koffie daarbij en de dag kan al niet meer stuk.  Dat doet me eraan denken dat we dit op Kerstavond en op oudejaarsavond ook al kunnen eten want alles is dan reeds in huis gehaald, niet vergeten dus !

Ons eigen appartement is officieel verkocht van gisteren en ook dat willen we op die dagen vieren, niet dat het ons spijt maar dat die rompslomp toch al van de baan is geraakt.  Vanaf nu zijn we dus huurders van ons voormalig appartement, er is al voor twee maanden huur betaald en we zien wel wanneer we hier kunnen vertrekken.  Dat zal dus pas zijn als het nieuwe appartement in orde is gezet, nu die mijlpaal nog achter ons laten en een nieuw leven aanvatten in een nieuwe woning.  Ik zie een beetje tegen dat verhuizen op, daar hou ik niet zo van maar het moet nu toch doorgaan zoals het ingepland is.

Aan iedereen die dit leest wil ik dan ook heel fijne feesten toewensen, is het alleen of met enkele anderen, het is eender, geniet er in ieder geval van en hou het veilig en gezond.






 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!