Maandag . . . een nieuwe week begint !

 


Een nieuwe week en een nieuw geluid ?!  Ik weet het zo niet, de voorbije dagen waren reeds donker, nu krijgen we nog wat regen en wind te verwerken, al is het in het binnenland niet zo'n erg geweest als aan de kust maar toch, die wind en regen maken het er te veel aan . . .  In ieder geval een fijne maandag toegewenst en als je dat al even kunt : blijf binnen met slecht weer.

Vandaag staat er heel wat op ons programma, geen grote uitstappen dat niet maar toch ook weer wat om je hoofd bij te houden namelijk verlichting kiezen voor de nieuwe woning.  Ja, ook dat moet gedaan worden en ik heb reeds vroeger allerlei soorten verlichting opgezocht zodat het nu wat gemakkelijker zal geworden zijn, tenminste dat hoop ik toch.  Een aantal ervan staan al niet meer in de online-shop maar daar vinden we wel wat op, het is kwestie van iets op papier te hebben waar we kunnen op terugvallen, gewoon laten zien hoe we het zelf hebben gezien en daarna ons maar aanpassen en misschien nog wel eens terug gaan ook.  We zien wel hoe het allemaal verloopt.

Maar dat doet me eraan denken dat ik hier nog een lamp heb staan waar ik een andere kap voor zou willen, een licht gekleurde, zacht licht grijs of wat beige-achtig, ik weet het niet zo goed maar we zien wel wat mogelijk is.  Dan moet ik die kap er nog af doen, dat zal het gemakkelijkste zijn vermoed ik dan zelf, de lamp gewoon gaan mee nemen is een te groot gesleur vermoedelijk dus ja, die laten we best thuis, het is een voet in wit porselein met nog wat vogeltjes erop, ik zie dat graag omdat ze hier steeds op ons balkon komen zitten ook, de echte dan wel te verstaan.

Verder is hier de voorbije dagen alles goed verlopen, we hebben lekker gegeten met ons konijn, al was er wat te veel in de pot, met twee dagen was het nog niet allemaal op en hadden we nog net één portie over.  Dus het heeft wel lekker gesmaakt, maar wat wil je met twee flesjes donkere Leffe erbij in de saus en nog wat andere dingen ook die er toe bij dragen dat alles fijn was klaar gemaakt.  Iets wat steeds goed meevalt moet je niet van smaak gaan veranderen, zo zie je maar dat iets eenvoudig ook lekker kan zijn !  Maar nu moet ik opletten want datzelfde soort bier is er niet meer in voorraad in de kelder dus ja, toch maar voorzien als we dat nog gaan nodig hebben.

Ik weet niet hoe jullie de Kerstdagen hebben doorgemaakt maar hier is alles vrij rustig verlopen, wel iets te veel gegeten blijkbaar want gisteren speelde mijn maag wel op en dat is geen goed idee om zo slapen te gaan, ik moest er dan om één uur toch ook weer eens uit en ja, dan even water drinken, een beschuitje of twee eten zodat die maagsappen gekalmeerd worden en het teveel erin kan trekken.  Iets droog heel rustig opknabbelen kan dan soelaas brengen, dat heb ik al vaker ondervonden.

Gisteren hield de uitloper van de storm Bella ook hier huis, het regende zo goed als binnen toen ik het raam van de slaapkamer open deed.  Dus heb ik het een uurtje gekiept gezet en daarna weer dicht gedaan zodat het binnen niet meer nat kon worden.  En daarna ben ik met opruimen begonnen, de dag was toen nog net niet half voorbij en ja, opruimen moet ik hier wel vaker doen, nu nog meer dan anders met al die papieren die er steeds maar liggen rond te slingeren.  Maar ook daar zal ooit wel eens een einde aan komen, tenminste dat hoop ik toch.

Nog een fijne maandag en begin maar met goede moed aan de nieuwe week, ze is immers voor de meesten onder ons wat korter dan normaal, op vrijdag weer een feestdag en dan glijden we het nieuwe jaar in, hopelijk zonder op hobbelige weg te komen !  

Nog een beetje en dan begint het jaar 2021, ik wens iedereen al een fijn nieuw jaar toe maar geniet ook nog eerst een beetje van het oude zoals het was, met corona en alles, in de hoop dat het daarna beter zal worden . . .





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!