dinsdag . . .

 


Een heel fijne dinsdag voor iedereen, hier is het nogal vrij druk geweest in de voorbije dagen, we zijn van hier naar daar gereden om onze verlichting in de woning te bestellen of om te gaan kijken wat ze hier en daar hadden en welke de prijzen daarvan waren.  Een beetje shoppen om degelijke dingen in huis te halen en die dan ook nog een beetje mooi zijn ook en passen in het geheel.

Immers onze living bevat nu ook de keuken met kookeiland en ons eetgedeelte met ook het salon, alles in één dus, wat kleiner dan wat we hier in onze vorige woning hadden.  Maar toch probeer ik er gewoon één geheel van te maken, ook mooi in te richten naar mijn zin maar geen dingen kopen die stukken van mensen kosten maar functioneel mooi zijn.  Om dat allebei te verenigen moet je wel even uit je doppen kijken.  Zo heb ik nu een paar stuks verlichting gevonden die vrij goed bij mekaar passen . . . maar waarvan ik tot nu toe geen prijzen ken, dat is het eerste wat ik wil weten en daarna zien we wel verder.  We weten ongeveer wat we nodig hebben en hoeveel lampen er mogen aan zijn of stuks zoals spots en dergelijke maar wel met lampen die kunnen vervangen worden. Ik geef liever iets meer uit aan een luchter die vrij mooi oogt en waarvan ook nog het licht regelbaar is door een dimmer.  Dan heb je nog een dimmer in de lichten, de lampen zelf dus en een dimmer die je bedient aan de knop waarmee je het aanzet, maar die zijn niet ingebouwd bij ons.

Gisteren hebben we een vruchtbare halve dag doorgebracht met een elektricien in een licht en lampenzaak en er ook veel antwoorden gekregen op onze vragen, nog wat geleerd ook van wat er allemaal mogelijk is en wat er kan voorzien worden.  Waar we precies gebruik gaan van maken, ik weet het nu nog niet maar ik vermoed dat we toch eerst nog eens moeten rekenen . . . of het kan of niet en of het nodig is of niet ?!

Voor vandaag heb ik al wel eten voorzien, gisteren was het even nadenken toen we op de middag thuis kwamen.  Maar er stond nog een halve sla van de dag ervoor, ik haalde een paar stukken gebakken kippenbouten uit en schilde aardappelen, deed de soep in kommetjes en op korte tijd waren we dan ook aan het eten.  Zo is het steeds maar stressen en daar zijn we geen van beide goed in, het gaat in onze kleren zitten en je bent moe totdat je 's avonds weer naar je bed kan trekken.  Ik zag het gisteren ook aan de echtgenoot, al dat rondhossen en getelefoneer is niet zo goed meer voor mensen op onze leeftijd, er geraakt in tijden van corona ook niet meer alles zo snel geregeld want ze moeten eerst even nadenken voordat ze wat toezeggen, zo is het dus bij anderen ook wel.  Maar toch, een mens is er niet voor gemaakt om steeds met die zaken bezig te zijn, een beetje ontspanning mag er ook wel eens tussen komen.

Ook zitten we nog met de schilderperikelen, al de mensen aan wie we het gevraagd hebben zitten vol tot minstens einde januari, en wij die dachten van dat in januari nog gedaan te krijgen.  Als dat al kan lukken dan zijn we gelukkig, dan kunnen we definitieve plannen maken, ook al is de rest nog niet gans in orde gebracht naar onze zin, dan rekenen we daar later maar mee af.  Als ze nu nog de vaatwasser zouden kunnen leveren, dan was ik al dik tevreden, dat is toch iets wat je in de eerste dagen na verhuis nodig hebt, die zou er al mogen staan voordien want dan kan je al veel van de huisraad verhuizen naar de nieuwe stek toe en heb je niet zoveel meer te doen achteraf.  Ook aan de keuken uitwassen kunnen we best in de eerste weken van januari beginnen, dan is dat tenminste al gedaan en kan je ook alles goed nakijken of het deftig werkt, blijkbaar zou er een lade onder het kookvuur niet goed werken, daar maakte onze dochter me op attent, gelukkig dat anderen het ook zien, ik was te overdonderd om het bij de oplevering allemaal te kunnen nakijken.  Ik heb wel gehoord dat we nog stukken niet hebben gezien maar ik hoor nog vrij goed, ik laat het alleen niet merken dat ik er mijn aandacht bij hou en sla het op in mijn geheugen, wat dat al niet goed voor is !

Nog een heel fijne dag wens ik je toe en begin nu al maar aan de voorbereidingen om de wissel van nieuwjaar door te kunnen maken met diegene uit je bubbel !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!