dinsdag . . .

 


Een fijne dag voor iedereen.  Of ik vandaag tijd zal hebben om iets te zetten weet ik niet op maandag reeds dus zet ik maar wat neer om mijn blog op te vullen.

Er waren plannen om vandaag op weg te gaan om iets uit te kiezen en nu wil de echtgenoot blijkbaar liever dat ikzelf dat doe met onze dochter, we zien wel of dat lukt ook want die gaat nog wel uit werken.  Ze is van vorige week pas terug aan het werk nadat ze corona heeft gehad, evenals haar echtgenoot.  De eerste dag in de voorbije week was zwaar geweest vertelde ze ons, ik kan het geloven, de eerste keer dat ze na de ziekte weer eens naar buiten kwamen en gingen wandelen, dachten ze dat ze nooit meer thuis zouden geraken.  Ze waren nochtans niet lang weg geweest maar uiteindelijk bleek die terugkeer naar huis toe toch zwaar te vallen.  

En ja, het is geregeld we gaan samen op pad, moeder en dochter, in de voormiddag zijn we weg en we hopen dat het een vruchtbare tocht zal worden.  Eerst vermoedelijk wat uitleg vragen van hoe en wat en daarna nog info vragen over mensen die deze job ook kunnen uitvoeren.  Ja, als je wat wil gedaan krijgen dan moet je er nu wel vrij snel bij zijn, iedereen zoekt immers wat om bij te verdienen en als wij daar kunnen van genieten dan is dat mooi meegenomen, je moet stielmensen overal betalen !  Na een zware job verdienen ze dan ook een beloning nadat alles goed is uitgevoerd.

In de toekomst zal er nog wel het één en ander moeten uitgezocht worden, we zullen zelf nog meer dan werk genoeg hebben.  Maar dat is geen probleem, als er tijd voor is dan kunnen we het zelf op ons eigen tempo doen, gedaan is gedaan maar niks overhaasten.

En nu nog een nieuwtje : onze nieuwe woning is opgeleverd, onze oude woning is reeds verkocht en daarvan wordt de akte verleden bij de notaris binnen dit en een week.  De teerling is geworpen en wij gaan dus na verloop van tijd ook eens verhuizen.  Maar eerst nog zorgen dat die nieuwe woning klaar is om bewoond te worden, ze staat er al wel een tijdje en nu is de binnenafwerking ook nog bezig zodat alles ook daar snel in orde zal komen.  Een nieuw jaar en een nieuwe woning, het is niet niks nu nog verhuizen op onze leeftijd maar ja, dat nemen we erbij.  Ik zal dan wel stik kapot zijn van alles klaar te willen krijgen op een zo kort mogelijke tijd maar je moet er toch eens doorheen geraken.  Ooit komt er wel een tijd dat ik meer tijd zal hebben voor andere zaken dan me daar steeds maar mee bezig houden.  Nu nog alles rond krijgen voor de afwerking van gordijnen of dergelijke, alles gedaan krijgen wat nog moet uitgevoerd worden door stielmannen, al zal dat nu wel even in de wacht komen te staan.  Immers ook in de winterperiode heeft de bouw vakantie en dat zal nu wel snel beginnen.

Volgend jaar zullen we zien hoe alles verloopt en ik heb het reeds vaak gezegd : we gaan een nieuw jaar in, in een nieuwe woning en hopen dat het er heel goed mag meevallen voor alles en iedereen, een jaar dat hopelijk ook wel eens coronavrij zou mogen zijn.  Al is dat misschien wel een utopie, ik weet het zo niet, in onze buurlanden laait het vuur weer hoog op dat corona wordt genoemd.  Laat ons hopen dat we de dans ontspringen en daarom zou ik iedereen toch willen vragen om de regels te respecteren en niet vol overmoed te vieren.

Hier zal het in ieder geval een einde jaar worden met sobere feesten, ik hoorde al iemand zeggen met stoofvlees en frieten, welja, voor mijn part kan dat best, laat het dan maar smaken.  Zelf wil ik er nog wel wat groenten bij ook en dan kan ik best witloof nemen met mayonaise, wat heeft een mens nog meer nodig ?!  Ik hoorde gisteren iemand vertellend dat ze graag frieten heeft, wel, ook ik lust wel een frietje maar echt veel kan ik er niet van eten, gelukkig maar voor mijn lijn !

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe en tegen de avond aan steken we de lichtjes aan, ofwel die op het salontafeltje staan ofwel die in de kerstboom hangen !  




Reacties

  1. Een deel van je verhaal wist ik al hé Chris maar niettemin nog eens succes en geluk in jullie nieuwe woonst! Ik was vandaag gaan zien of ze kleine kalkoentjes hadden want met zijn 2 moeten we geen kanjer zoals normaal maar de kleinste was toch nog direct 3,600 gr!!!....Weet je wat ik dan maar besteld heb? Een rundstong en dat dan met tomatensaus en champignons en kroketjes en dat zal ook smaken!! Het is al heeeeel lang geleden dat ik dat nog maakte! Voilà ons Kerstmenu hahaha! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zal nu wel denken : dat zuigt ze uit haar duim maar ook ik heb dat voorzien. Onze slager die maakt dat heel lekker klaar en ik heb dat ook al in de diepvriezer zitten. En daar heb ik dan niet veel werk aan en kunnen we gewoon genieten ! Of ik het ga klaar maken met nieuwjaar of Kerst weet ik nog niet, 'k heb ook nog ribbetjes ingedaan om zelf klaar te maken en dat eten we ook allebei graag, daar wat rauw witloof bij met veldsla, het kan ook wel lekker smaken ! Of je daar bij dan frietjes of kroketten eet, eender voor mij, ik hou het soms nog eerder bij een gewoon gekookte aardappel, zeker als er saus bij is, puree is van het goede te veel. Daarna een lekker dessertje en een glaasje vooraf om de maag te openen en achteraf om alles te laten verteren, het moest maar zo goed niet zijn ! Zo zie je dat ook wij bijna dezelfde gedachten hadden over het eten !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!