Vrijdag en eens een rustige dag ?!


Vrijdag en rustig, dat dacht je maar !  Zo ben ik er al vrij snel ingevlogen door met de was te beginnen, nog voordat ik mijn ontbijt had genomen.  Na het ontbijt was ik snel met alles klaar, gewoon omdat mijn was reeds aan het drogen was, de echtgenoot naar de winkel wat getrokken en ikzelf al dadelijk mijn tanden had gepoetst na het eten en het raam van de slaapkamer had gekiept zodat ik wat meer op mijn gemak was.  Ook de terrasdeur had ik open gezet om te verluchten, een mens moet ook aan alles denken.  En tegen dat het zover was . . . zat ik al iets na tienen hier aan de computer.  Nochtans was ik niet zo vroeg opgestaan maar had echt wel steeds met alles tegelijk bezig geweest, zowel met eten als met wassen als met de rest.

En de echtgenoot had het al aan de stok gehad met allerlei mensen in de winkel, maar hij blijkbaar niet alleen, zo vonden ze rotte mandarijntjes in de bakken en ook blauwe bessen met schimmel eraan . . . en dan zeggen dat ze alles goed verzorgen . . . het kan ook anders  !  Die van mij houdt dan ook zijn mond nooit, hij zegt het cru waar het op staat, een beetje tact past hij dan niet toe en soms stoot dat de mensen echt wel tegen de borst.  Ik heb ook al commentaar op zijn gedrag gekregen maar dan vergoeilijk ik dat met de woorden : denk eraan dat hij Alzheimer heeft en niet alles meer werkt zoals normaal.  Meestal binden ze dan wel wat in maar toch . . .

Zelf wist ik niet meer of ik hier een logje had gezet, dus niet blijkbaar maar nu dus wel, ik wist gewoon niet waarover te beginnen maar vernoemen wat je al zelf hebt gedaan kan helpen en je nog wat verder brengen ook als je alles gaat vertellen . . . al doe ik dat meestal niet en geloof me, je wil niet alles weten !

Veel woorden ga ik er niet aan vuil maken, ik heb seffens ook nog wat eten klaar te maken en daarna zal het al wel middag zijn zeker.  Zonder nog van de was en het drogen te beginnen.  'k Kan wel zeggen dat ik gisteren de living nog helemaal heb opgekuist maar hier en daar nog wel een minder mooie uitvoering zie van dat poetsen en dat wil ik nog verhelpen.  Zo heb ik strepen op het parket maar dat is eigenlijk mijn eigen fout.  Zo ben ik met een tafeltje gaan verhuizen, al schuivend over het parket naar de andere kant en dat laat zich nu zien in een streep, waarschijnlijk was alles nog niet perfect droog en zit ik nu met het werk achteraf.  Ach ja, ook een goede poetsvrouw laat tussendoor al eens een steekje vallen, als dat achteraf weer recht wordt gezet dan geeft dat niet.  En dat is net wat ik nu ga doen . . .

Nog een fijn weekend wens ik iedereen toe en probeer er vooral van te genieten, het is er om weer wat op adem te komen en zeg nu tegen jezelf : je hebt het verdiend !  Dat is de werkelijkheid en geniet er maar van !




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!