dinsdag . . .


Een fijne dinsdag voor iedereen en laat ook vandaag de dag weer mooi beginnen, meer vragen we niet !  

Gisteren begon de dag eigenlijk ook al mooi, ik kreeg al dadelijk bericht dat mijn pakje, dat ik eerder bestelde, vandaag zou naar de post gaan.  Maar vlak daarna kreeg ik een berichtje binnen, met het logo van de post erop, dat er toch nog 5,- € moest gestort worden voordat het pakje zou geleverd worden aan huis !  Euh, dat is raar, en ik die dacht dat het gratis was, toch maar snel eens gaan kijken naar de site en ja hoor, daar stond klaar en duidelijk op dat het gratis was.  Ook nog eens de bestelbon nagekeken ook daar stond 0,00 € op als verzendingskosten, dus ja, dan zaten ze hier wat aan het verkeerde adres blijkbaar.  
Maar ook op dat laatste papier stond nog een telefoonnummer vermeld wat je kon opbellen mocht er toch nog ergens een vraag onbeantwoord zijn tussen al die gegevens.  En wat deed ik, al dadelijk de telefoon nemen en het nummer opbellen, het was ook een raar nummer, alleen +32 gevolgd door 7 cijfers, raar toch dat nummer dat me een berichtje stuurde, vermoedelijk spam.  
Bij navraag op dat nummer dat er werd opgegeven voor bijkomende in lichtingen zeiden ze me al dadelijk dat het heel waarschijnlijk een bericht was om een mens geld af te troggelen, wat ik voordien ook dadelijk gedacht heb.  Voorzichtigheid is een mooie deugd in zulke dingen en ik was al blij dat ik niet toegehapt had, nochtans echt wel een logo van de post zelf, je kon het verschil niet zien maar de wijze van betaling vond ik al een raar idee, alleen dat zou een mens moeten doen schrikken zoals ik deed.
Dadelijk dan ook het nummer in dit bericht geblokkeerd en laten verdwijnen in de prullenmand !  Dat is wat je daarmee moet doen met zulke berichten.  Het is pas de tweede keer dat ik dit aan de hand heb maar zo zie je maar dat ze nu ook de weg daar naartoe hebben gevonden, ik zal er vermoedelijk nadien ook nog wel last van krijgen want eens die snoodaards iets vast hebben laten ze het niet zo gemakkelijk meer los.

Dit vorige was dus een minder goed begin van de dag van gisteren, nadien keek ik ook nog de mail na, daar stond ook wel weer wat spam tussen maar ik was de spamfilter aan het "leren" wat spam is, ge kent dat wel, in het begin wat bijwerken hier en daar en aangeven wat spam is en welke dus weg mogen in diezelfde map.  Nu hoef ik maar op eentje ervan te tikken en die verdwijnt al dadelijk in de spammap, daarna zijn die samen snel te verwijderen met een paar klikken en de map is weer geledigd.  Toch al een pluspunt dat beter is dan bij de vorige, mag ook wel eens zijn zeker.

Verder werkt die antivirus echt wel zichtbaar goed, tot nu toe toch, er zijn nog altijd wel zwakke plekken te vinden in dat pantser maar voorlopig werkt alles zoals ik het ervan verwacht.  Hier en daar moet er nog wel wat aangepast worden maar dat laat ik over aan een specialist ter zake, ik wil nu gewoon eens verlost zijn van al dat gedoe dat je binnen krijgt van reclame en dergelijke, ik wil sommige ervan wel eens lezen maar te veel is te veel.  En daarbij, het hoort niet dat mensen dit mekaar aan doen, is het nog niet erg genoeg met wat we nu meemaken met die corona . . . ?!

Op de middag dan waren we naar de huisarts geweest om onze griepspuit te laten zetten, ook kregen we al dadelijk berichten binnen dat onze dochter en kleindochter ook hun griepspuit hadden gekregen respectievelijk in het rusthuis en in het ziekenhuis.  Het was blijkhaar overal het moment om die inentingen uit te voeren, op de ene plek al iets vroeger dan op de andere plek.  Dus ja, ook wij hebben ze nu gekregen en het is afwachten wat het ons zal opbrengen, ik hoop maar dat we er niks van voelen of krijgen maar dat is steeds afwachten.  Nu met die corona in het land is het niet goed dat je ook de gewone griep zou krijgen, wie weet wat nu de gevolgen kunnen zijn.

En wat hebben we met onze namiddag daarna nog gedaan, gaan wandelen, de zon scheen op dat moment, we hebben ervan genoten, wel ieder op zijn of haar eigen manier.  Mijn ritme is dan ook veel sneller dan dat van de echtgenoot, dus gaan we ieder afzonderlijk op pad.

Daarna nog wat was opgevouwen en weg gelegd, ook dat was snel uit de voeten en de dag was voorbij voordat we het zelf beseften, de avond kon beginnen en wat rust is dan steeds welkom, zowel in onze harten als in het eigen huis en omgeving.  

Nog een fijne avond iedereen !!!





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!