zondag . . . en een wandeling gemaakt !

Een fijne zondag wens ik iedereen toe maar toch ga ik jullie laten genieten van de beelden van de wandeling in de voorbije week.  Het weer liet het toe en dat ik genoten heb van mijn uitstapje bewijzen deze beelden. 



Het leek me vandaag, vrijdag, een heel mooie dag om te gaan wandelen, ja, het is inderdaad reeds enkele dagen geleden !  Maar niks is minder waar, die beelden moest ik wel wat bewerken eer ze echt toonbaar waren, de donkere luchten bleven niet weg en dan zie je ook alles veel donkerder op de beelden, al valt het al bij al nog goed mee omwille van ook de zonnestralen die er toch door kwamen op bepaalde plekken !


Ook de familie zwaan was weer van de partij en het was soms echt wel een mooi schouwspel om te zien hoe ze aan het oefenen waren om te vliegen maar ook om op water te landen.  Ze begaven zich op een bepaalde plek naar de vijver en daar begonnen ze te klapwieken en dat herhaalden ze dan ook nog een paar keren, steeds diezelfde toer op, gewoon omdat ze zo een heel lang stuk hadden om alles te geven !  Bij de ene lukte het al wat beter dan bij de andere natuurlijk !


Zo zie je hier goed het gedeelte dat beschenen werd door de zon en dat wat er net buiten viel, waar er een wolk hing.


Aan de visvijver zaten er een paar vissers en ook wat mensen op de banken te praten, het was er zo rustig, zelden zo rustig geweten eigenlijk in de laatste tijd.


Ook aan de dierenverblijven was het rustig, hier en daar één enkele loper of beoefenaar van het wandelen en verder noppes te zien !  Zelfs geen wachters in het domein gezien, zijn er nog wel vraag ik me soms af ?!


Deze weg neem ik vaak, gewoon door de tunnel achteraan een paar stappen doen en dan verder naar de picknickweide om daar te genieten van de zon, want die was tussendoor wel van de partij en deed deugd.  Zeker omdat het ook zo lang geleden was dat ik nog echt eens op pad was geweest voor een weldoende wandeling.


Ook deze moerasspirea staat nog in bloei, 'k had er eerst een andere gefotografeerd, twee eigenlijk die vlak bij mekaar stonden maar die waren niet echt toonbaar.


Hier denk ik dat het steeds dezelfde reiger is die hier komt vissen, ik zag hem meerdere vis, of wat anders, naar binnen spelen,  en hij was niet bang deze keer, hij was me blijkbaar al gewoon van te zien maar ik doe immers niks hé !


Nu deze keer in de andere richting eens wat gaan vangen, zou ik hier ook prijs hebben ?!


En ja hoor, zijn maag zal weldra goed gevuld zijn, die kan er weeral tegen voor even !


Hier ging ik net van die vijver weg en zo ziet deze inkom eruit, ik ga nu richting zwembad, al zal dat wel gesloten zijn, je ziet in de achtergrond de glijbaan in het openluchtzwembad.


Nog snel de andere kant uitgekeken en daar nog een beeld van geschoten, die felle kleuren vallen nu nog meer op.


Rood, bruin, geel, het is mooi om zien en een aantal van die bomen blijven voor een tijdje zo gekleurd, tot de bladeren vallen natuurlijk en dan is het mooie er weer vanaf tot volgend jaar.


Hier zit ik aan de achterkant van het zwemdok, kijk naar de bomen die reeds helemaal afwijken naar het water toe.  


We zijn weeral aan de grote roeivijver aangekomen, en ook aan het eilandje maar eerst moeten we nog een stukje wandelen voordat we er dichterbij kunnen komen.


Met de camera is dat zo gedaan en dan kan je zien dat er al vrij veel ganzen zitten op het eilandje, samen met aalscholvers en een reiger.


En ook hier kwam de zon er weer met vlagen tussendoor piepen, tussen de wolken door wil ik zeggen.  Maar echt veel blauw was er in de lucht niet te zien eigenlijk.


Een aalscholver zit op een paaltje en laat zijn vleugels drogen . . . om hem heen zwemmen ze lustig verder rond . . . ook de zwanen zitten nog steeds in de buurt te oefenen.


Hier heeft de aalscholver zich gedraaid en ik was net op die plaats om er een beeld van te schieten, echt wel mooi, ik dacht dat die buikveren ook donker waren maar niks is dus zoals je steeds denkt . . .


Toen ik naar buiten ging moet ik steeds de parkeerplaats in het Bruineveld over en daar hadden de mooie kleuren van de bomen me getroffen, ik wou er toch ook een beeld van schieten en dat heb ik echt wel gedaan ook !





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!