vrijdag . . .


Het einde van de week nadert weer met rasse schreden . . . net zoals de omschakeling naar het winteruur van zaterdag op zondag . . . !  Weer allerlei dingen die te gebeuren staan, de week erop is het dan weeral het einde van de maand oktober, wat vliegt de tijd toch snel !  En dus komen we weer aan het herdenken toe van onze overledenen, ook in tijden van corona.

Op donderdag heb ik toch al mijn rode kolen kunnen in de vriezer doen, weeral een werkje dat uit de voeten is gedaan.  Ik had best kunnen wachten ermee om die tweede ook te doen maar ik heb doorgezet, dan is meteen ook weer alles opgeruimd en kunnen we verder gaan want morgen komt er misschien weer wat anders uit de mouw dat ook nog moet gedaan worden.

Ondertussen ook nog naar de pedicure geweest, ook dat is dus weer voor even achter de rug en daarna kunnen we weer verder met het normale leven in huis hier.  Ook wij houden ons zoveel als mogelijk aan de voorschriften, handen wassen, zorgen dat alles mooi opgeruimd is in huis en telkens wordt verlucht.  Maar toch heeft de echtgenoot steeds commentaar als ik de terrasdeur even open zwier, ook al is het soms echt wel nodig.  Alleen zou ik dat wel op een andere manier kunnen oplossen maar met die wind van de laatste dagen was dat niet zo eenvoudig, we hebben immers een soort van verluchting in de ramen ingebouwd, gewoon die klep open zetten en de frisse lucht komt naar binnen.  En dat zowel in de living als in de keuken, in de keuken gebruik ik dat wel vrij vaak en zou dat misschien wel iets meer moeten doen als ik met iets bezig ben in de keuken maar dan staat de dampkap al op en als ik dan nog die verluchting in de living open zet dan komt er wat te veel van de frisse wind naar binnen en dat zou tocht kunnen veroorzaken, dus maar niet doen.

Eindelijk dus zijn ook die rode kolen weer uit de weg in de kelder, blijven er nog wat pompoenen liggen en ook die zullen er weldra moeten aan geloven, maar niet in het weekend als ik alles heb opgeruimd, hij moet dat maar eens leren van dat ook op een gewone dag te doen.  Ja, ik wil ook wel eens wat rust en alleen niet in mijn hoofd, ook in mijn living en verder in de woning hetzelfde !  Ik heb er vrij veel appelen bij gedaan maar die ene was echt wel een heel dikke, die kon maar net in mijn grote soepkom en die is al vrij groot.  De andere woog heel wat minder maar is ook nog een mooie rode kool en lekker op de koop toe, meer moet dat niet zijn en we kunnen er weer voor even tegen.

Wat eten we vandaag ?  Wel ik dacht eens gewoon spinaziepuree klaar te maken samen met een paar stukjes vis, zalm of kabeljauw, zalm zou ik deze keer kiezen, het smaakt ook lekker en is gezond op de koop toe.  En dan gaan we nu weeral naar het weekend toe, ik hoop op een mooi weekend, we kunnen van zaterdag op zondag al een uur langer slapen dus ja, dat is mooi meegenomen, ik zal er echt wel van genieten en de zondag, wel ja, die komt ook nog en we maken ook daar een fijne dag van zoals het hoort.

Ik wens dan iedereen ook een heel fijn weekend toe en vergeet vooral niet te genieten, hou het veilig en gezond !



 

Reacties

  1. een stukje vis met verse spinazie , staat ook hier dikwijls op het menu ! LEKKER ! en je groenten in de vriezer , , zeer prettig hé als het gedaan is ! steeds blij wat van je te lezen Chrisje , maak je niet te druk , op tijd ontspannen , hahaha , dan leven we langer , zeggen ze tegen mij ! liefs ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach Ani, als ik niks te doen zou hebben dan leef ik niet lang meer zou ik denken. Dat zit zo in een mens ingekapseld en dat geraak je niet meer kwijt, ik heb thuis ook nooit wat anders gezien dan werken en waarvoor eigenlijk ?! Een beetje verlof namen ze ook nooit, ja, soms eens naar hier of daar rijden maar veel verder ging het echt niet. Wij, mijn broer en ikzelf die gingen wel regelmatig weg, ik zelf met de chiro en broer met de scouts tot er eens wrijving ontstond tussen de pastoor, en de scouts en toen is broer er weg gebleven net zoals vele anderen ook met hem. Wat daar speelde weet ik niet en werd ook niet gezegd maar het was zo verlopen. En ook hij moet steeds wat omhanden hebben en dat vinden we allebei fijn, zo voel je dat je nog mee kan en je doet een werkje dat je anders misschien in slechtere omstandigheden zou moeten doen of op een moment dat het minder past. Weet ge dat mijn ouders aan tuinbouw deden, we hadden een groot grondstuk dat daarvoor werd gebruikt, mijn broer is later op één stuk ervan gaan wonen, de rest hebben we later verkaveld en daar staan nu alles bij mekaar toch 4 huizen op langsheen dezelfde baan, achterkant grenst dat ook nog aan een andere straat maar daar tegen mag niet gebouwd worden. Zijn dan ook vrij grote percelen omdat het deel uitmaakt van een villabouw-zone die tegen een bos aanleunt en allen van een bepaalde grootte moesten zijn, de huizen staan daar dan ook vrij ver van mekaar af en dat is fijn om zo te kunnen leven in die omgeving, ik woonde er graag maar omdat het eerder afgelegen was heb ik daar nooit willen bouwen, we zijn ergens anders naartoe getrokken en hebben de grond overgemaakt aan onze jongste dochter. Zover deze lezing . . . nog een fijne dag verder !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!