zaterdag . . . en enkele dagen geleden een wandeling gemaakt . . .

Een heel fijne zaterdag, al valt het weer niet zo mee als eerst gedacht, regen dat kunnen we missen maar de plantjes kunnen dat niet missen !  Regen is er voor alles nodig, wij hebben het nodig, iedereen heeft het nodig, mens en dier en de natuur dus laten we beter het weer zoals het is.

Woensdag was ik gaan wandelen, ja toen het zulke felle wind was.  Maar het domein had terug zijn poorten geopend na de middag en ik besloot toch maar een kijkje te gaan nemen.  Al was ik eerst niet zo gerust erin, je weet maar nooit dat er een tak zou kunnen naar beneden tuimelen die eerder was afgebroken met die felle wind.  'k Heb dan ook een paar bomen zien liggen hier en daar maar ik weet dus niet of ze door de wind zijn geveld of dat ze eerder gewoon werden naar beneden gehaald omdat ze ziek waren, want dat kan altijd gebeuren.

Veel mensen kwam ik niet tegen, wel een groepje kinderen hier en daar maar vele wandelaars waren er echt niet, je kon ze bijna op twee handen tellen, je ziet ze ook niet altijd tegelijk en dat was heel rustgevend voor mij, net wat ik nodig had.  Ik ging letterlijk uitwaaien want mijn hersenen weigeren nog langer dienst als ze door allerlei paperassen en problemen gegeseld worden, te veel prikkelingen krijgen en dergelijke dingen allemaal.  Het kan ook voor mij wel eens wat te veel worden en gisteren was daarom een heerlijke uitlaatklep, ik heb dat nodig van tijd tot tijd.  Alleen was ik echt wel iets vergeten te noteren : ik kreeg via Facebook een persoonlijk bericht : of ik niet vergeten was dat ik een afspraak had bij de kapper ?!  En ja, inderdaad, ik had een afspraak bij de kapper maar ik had die niet in onze agenda gezet . . . zodat ik dat vergeten ben natuurlijk.  'k Had eerder nog gedacht dat deze keer mijn haren wel vrij lang waren maar verder er geen aandacht aan gedaan !


Hier zag ik de eerste gesneuvelde liggen, was hij eerder reeds gevallen en waren ze die al verder aan het opruimen, geen idee, ik geef het gewoon maar mee.


Zo zag het weer er dus gisteren uit, al scheen de zon tussendoor maar op de beelden is daar heel weinig van te zien, het was eerder grauw en grijs . . .


De picknickbanken en andere banken staan er werkloos bij, zo kan het dus ook wel eens.


Hier achterin ligt dus ook een boom die gevallen is, ik zie het aan het bladgroen achterin, opzij ligt dat hout er al wel veel langer, daar wordt door kinderen vaak gebruik van gemaakt om op te spelen.  Ik zag dadelijk dat er achterin een hele opening was en dat viel eerder niet op !


Het was dus allemaal vrij dicht bij deze vijver aan het verkeerspark, daar zag ik een zwaan zitten die naar voedsel zocht, ik vond het geheel wel mooi met dat riet dat wegwaaide en de zwaan in de achtergrond, kijk maar naar de treurwilg links in je beeld . . . !


Iets verderop zag ik veel van deze bloemen staan, die vinden we ook in de wouden waar we gaan wandelen, zo langsheen de weg staan ze vaak bij mekaar en daar zitten heel veel vlinders op.  Vandaag waren er geen vlinders te zien, geen bijen ook niet, de wind ging te fel te keer, alhoewel het al iets minder erg was dan eerder op de dag.


De rimpeling van het wateroppervlakte zegt ook dat er wind staat, anders is deze vijver zo glad als een kale knikker.


Een eend was het zwemmen tegen de wind in wat beu en ging uitrusten op één van de paaltjes.


Hier vond ik wat kruiden terug, wat het allemaal is weet ik zelf ,niet maar je ziet tussen het riet en dat lichtgroene gewas ook bloempjes staan, wel dat in munt, wilde munt vermoedelijk en die lichtgroene lijkt wel net netels te zijn maar ik weet niet echt wat het is, ik ken het niet.


In deze buurt vond ik 2 krengen van vogels, volgens mij jonge vogels, een paar kraaien ging er mee op de loop en pikte er gretig aan.


Deze bloempjes vond ik mooi bij mekaar staan, hier is de uitvergroting van één bloem.


De familie zwaan, ze zijn hier met hun vijven, samen met de moeder vermoedelijk.  Er zijn er nog wel twee bij die weinig witte veren vertonen dus dat zijn jongere nakomelingen.


Het eilandje zit vol met aalscholvers en hier en daar misschien een eend ertussen.


En daarna zag ik op diezelfde plek, net voor dat eilandje een fuut met een jong erachter, het heeft zich vastgehaakt aan moeder blijkbaar, zo zwommen ze samen verder !


Dit zijn dan de paaltjes die het diepere gedeelte afzomen, hierachter is het echt wel ondiep maar dat wil niet zeggen dat je daar kan gaan pootje baden.  Ik denk zelfs dat er veel modder in de vijver zou kunnen liggen vanwege de bladeren en die smurrie die ligt niet vast dus blijf je er maar beter uit !


Op diezelfde paaltjes een aalscholver, ook hij zit hier te rusten of te azen op een maaltijd ?!


En tegelijk komt die ene zwaan net voorbij, toch mooi die twee dieren tegelijk in beeld.


Of dit nog een boom is om lang te laten staan, ik geloof het niet want hij lijkt nu wel een beetje verwrongen te zijn en bladeren, staan er ook al niet veel meer aan.


Op een boomstam zag ik een nachtvlinder die zich had verschanst tegen de wind.


De reiger staat waar hij meestal staat, op die stok en veilig en wel zonder zijn poten nat te maken !  Of hij ook nog wat heeft gevangen of gaat vangen, wie zal het zeggen ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!