maandag . . .


Een nieuwe week begint en het gaat dan naar september toe, de kinderen weer naar school en ook de studenten zullen weer naar de stad toe keren.  Het kan er dan op bepaalde dagen wel echt druk worden, zeker als je weet dat er een groot aantal studenten in Leuven blijven wonen tijdens hun studies.  Dan is het telkens goed nadenken wanneer je naar de stad moet, zal ik gaan of is het vandaag te druk ?!  Ik hou dan niet van de drukte om me heen, zeker niet op de bussen maar het zal toch wel weer terug komen en als je dan net ook op de bus zit is het niet echt aangenaam, ik huiver als er zoveel volk is op die stadsbussen.  Ik weet ook wel dat de meeste dan niet erg lang op diezelfde bus blijven zitten en vaak afstappen op bepaalde plekken waar ze meestal naartoe willen zoals het station in Leuven . . . maar dan is de helft van mijn rijtijd ook alweer voorbij en hoef ik nog maar een stuk mee te rijden in Kessel-Lo, totdat we aan onze halte komen, vaak ook wel dichtbij de eindhalte van deze buslijn !

Ach, ik maak me daar steeds wat druk over maar het brengt geen aarde aan de dijk, ik zou het beter van me afzetten en gewoon vertrekken, eender op welk uur, naar de stad is meestal geen probleem maar wel het later weer naar huis toe rijden.  Vroeger deden we de helft met de wagen en de andere helft deed ik met de bus en dat was vrij handig, dan kom je relaxed weer naar huis toe zonder gesleur met pakken en zakken of tasjes allerhande.  Dat shoppen is er ook voor een deel in gebleven, dit jaar niet op strooptocht geweest voor dit of voor dat, ja één enkele keer en toen had ik al dadelijk een paar stuks mee naar huis gebracht wat ik nodig had, verder niks anders ook niet.

Met de bus van en naar huis terug rijden is gewoon het gemakkelijkste en goedkoopste middel dat er is, zeker met die kaarten tegenwoordig, je kan zo vaak rijden als je wel wil en dat is mooi meegenomen ook.  Die luxe hadden we vroeger niet, toen kochten we een rittenkaart en als die was opgebruikt moest men een andere voorzien en dat bedrag kon uiteindelijk wel oplopen ook, zeker na een paar keren dat de ritten zijn omhoog gegaan in prijs.  Zo wist je dan niet zeker meer of je nog wel de rit naar huis toe kon betalen.  En ja, ook dat betalen in de bussen was er ook nog bij, die mogelijkheid was er en ik vond het toen wel echt handig.  Al is het veel voordeliger met die kaarten op dit moment, gewoon ontwaarden tegen het apparaat en je bent geldig onderweg, iets makkelijker bestaat er niet volgens mij.

Of ik in de komende weken nog naar de stad wil trekken ?  Wel dat weet ik echt niet, ze zit dan zo overvol van studenten allerhande en dat is niet echt mijn dada, ik hou meestal meer van de rust, al is die ook wel betrekkelijk in een stad, maar niet van die drukte.  En met Leuvenkermis erbij in een stad kan het wel eens druk doen, zeker op dagen dat de kinderen vrij hebben zoals op de woensdagnamiddag !  Het is jaren geleden dat ik nog naar de kermis ben geweest, het trekt me ook niet aan, maar zo tegen de avond aan zou ik er wel eens langs willen gaan, met die verlichting allemaal.  Het kan zo mooi zijn op bepaalde plekken en het geeft wat sfeer, anders ligt de stad er nu maar rustig en kalm bij zonder beweging, zonder veel verlichting, al is er hier en daar wel wat.

We gaan dus rustig aan de herfst tegemoet, dat is ook al niet meer zo lang dat die er echt aan komt.  Tegelijk komen dan ook de donkere dagen van het jaar weer naar ons toe en daar ben ik nu wel een beetje bang voor.  Ik hoor dat hier en daar nog wel bij bepaalde mensen dat ze bang zijn van de donkere dagen.  Maar we slaan er ons wel door, we mogen al blij zijn dat we gespaard blijven van corona en veilig naar het nieuwe jaar toe gaan.  Dat is nu wel wat vroeg om daarover te beginnen maar ook die dagen komen weer eraan, zeker als we de winter in gaan . . . maar zover zijn we nog niet.

Nu gaan we nog beginnen aan september en die kunnen we toch al welkom heten.  Het weer is frisser, we krijgen minder zon, al kan september ons ook nog mooie dagen brengen, zelfs oktober ook nog.  En dan blijft er niks anders over dan van deze tijd ook een mooie tijd te maken, maak het gezellig in huis en steek al eens meer een lichtje aan, dat moet toch wil je alles goed kunnen zien !

Nog een fijne nieuwe week en geniet van deze maandag, let niet op mijn mijmeringen en geniet waar je dat kan !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!