maandag . . .

Een fijne nieuwe week iedereen en geniet van de frisse maandag.  Dat zijn we inderdaad niet meer gewoon maar een mens moet doen wat hij moet doen en zo ook wij zullen nog wel wat van de vakantie uit de weg moeten helpen.  Alleen maak ik me zorgen, ik leg ook wel eens iets verkeerd maar deze keer waren het wel meerdere stukken die ik niet zo dadelijk weer terug vond, toch maar eens wat meer ruimte proberen te maken in die kasten . . . dat is iets wat ik me nu heb voorgenomen !  Maar wanneer het er van zal komen is nog maar de vraag, het is tot nu toe toekomstmuziek . . . allez  zeg nu zelf, dat klinkt toch mooi . . . die muziek !!!

Hierna volgen wat beelden uit onze vakantie, ik ga er ook wel iets bij vertellen dus wees gerust, je zal wel weten waarover het gaat.  Er zijn weer zoveel beelden te bekijken en te verwerken maar daar heb ik nog niet mee gedaan, wel enkele bekeken en goed bevonden.

Zo moet je weten dat we in een hotel verbleven hebben wat tegen de wand van een helling is gebouwd, deels toch, het gedeelte waar wij verbleven is er een deel van.  En dan kan een mens al eens kennis maken met de natuurlijke bewoners van de omgeving, soms zit er eentje in je kamer, soms zie je er eentje onderweg naar je kamer zo bijvoorbeeld die zevenslaper die we tegen kwamen een aantal jaren geleden.  Daar heb ik geen beelden van gemaakt, hij was veel te rap weg geglipt en we vonden hem of haar niet meer terug, misschien had hij wel een opening gevonden om te ontsnappen ?!


Dat we steeds in de natuur verblijven kan je hier goed genoeg zien, het was frisjes geworden omdat het geregend had, we gingen opkrassen en ergens anders naartoe.  Maar tussendoor moet ik toch ook kunnen kijken naar de gsm om te weten welke temperatuur we hadden.   Hier hebben we vaak geweest eigenlijk, soms alleen maar om te eten op de middag en daarna weer weg, maar ook een aantal keren gewandeld, eerst een vrij lange klim tot op een bepaalde hoogte en van daaruit gaan we verder, zo lichtjes hellend, dan weer dalend en uiteindelijk kom je aan een dam van een stuwmeer, het is er meestal mooi maar het is ook een plek waar vaak de wolken samen pakken, zo boven dat water allemaal, je ziet ze dan opbollen, zeker als er een onweer volgt, of als er regen valt en dat kan vrij snel gaan, dat ondervonden we daar ook, meerdere keren zelfs !!!


Hier sta ik aan onze tafel, je ziet hier onze Nederlandse vrienden, René en zijn dochter, we hielden wel afstand, daarom sta ik ook zo achterin, maar we deelden wel de tafel, een grote tafel wel te verstaan, het was wel met ons vieren dat we daar zaten !  Hier zitten we in de Biergarten van het hotel, achter het gebouw waar het meestal aangenaam is om te verblijven in de avondlijke uren.  Alleen leggen zij wel veel meer kilometers te voet af dan wij, dubben zoveel zelfs maar daar waag ik me niet meer aan.


Zulke gasten kunnen ook al eens een bezoekje brengen aan je kamer, zeker als het raam tussendoor gekiept staat.  Maar de echtgenoot heeft ze een handje geholpen en ze op een handdoek gepakt zodat ze gewillig mee naar buiten ging . . . alwaar  hij ze ergens heeft gedropt !


Overal waar je kwam viel er steeds een papier in te vullen, tegelijk was het dan meestal ook het menu dat je te lezen kreeg, hier zijn we op slot Stauffenberg en genoten van veel water !  Maar ook nadat we hadden gegeten, van een lekker wijntje, alleen voor mezelf, de echtgenoot drinkt zelden wijn als hij met de wagen moet rijden.


Hier twee koks van het hotel, rechts de chef en tevens eigenaar en ernaast zijn eerste kok die lekkere dingen kunnen op tafel toveren, allebei wel te verstaan !  Samen genietend van een biertje, dat hier bij ons thuis wordt gebrouwen en dat we hadden meegenomen !


Hier een paar van die gerechten, ik weet niet of je het wel goed kan zien maar ze waren echt lekker, ikzelf had vis met hotelaardappelen, ge kent dat wel een aardappel in tonnetjes gesneden maar hier ook nog gehalveerd, een scampi erbij en een salade, het smaakte lekker !  Ook een wijntje staat erbij maar die was al half leeg dus ja, veel meer neem ik ook niet meer, een kwart liter is voor mij meer dan voldoende, al durf ik wel eens wat meer drinken als ik thuis ben !!!


Dit was één van de schotels die we in die twee weken wel enkele keren hebben gegeten : gemende sla met een paar vissoorten en scampi.  Vroeger heb ik dat nog gegeten maar toen waren daar miniloempia's bij met zoetzure saus.  Deze schotel leeg eten met een stukje brood was meestal heerlijk als je dat buiten kon verorberen, wijn erbij mag maar hoeft niet, 'k heb dan ook meer water dan wijn gedronken !


Hier staan we dan op de dam van het stuwmeer, dit is een mooi overzicht hoe het er kan uit zien wanneer je boven bent.  Je kan ook een wandeling maken rondom het stuwmeer maar dat is minstens 9 km dat je dan te doen krijgt, het is een pittige wandeling en met warm weer beginnen we daar niet meer aan, het moet minder warm zijn voor mensen van onze leeftijd.  Een aantal keren zijn we beneden aan het riviertje, de Kleine Kinzig, vertrokken en zo ook nog rond het meer gelopen en van de andere kant weer terug naar beneden ook, je weet dan wel wat je hebt gedaan maar het is er mooi en steeds andere uitzichten krijg je ook.


Hier zie je de waterloop weer, achterin zie je de dam die begroeid is met klein hout en struiken allerhande, hier wordt de waterloop weer in normale proporties door gelaten, er stond redelijk wat water in en telkens geeft dat een mooi spektakel onder weg met kleine watervalletjes, hier gekunsteld, onderweg natuurlijk gevormd en ook vervormd in de loop van de jaren.


Een klein dessertje tussendoor moet kunnen, ik heb dit genomen : walnotenijs met advocaat, zonder slagroom, heerlijk als afsluiter bij Wolfsklause !


Met dit toetje sluiten we af, dit heb ik uitgekozen als dessert voor de echtgenoot, het was heel fijn en lekker, 'k heb ook eens mogen proeven, meer hoefde ik echt niet . . . omdat ik voordien een vrij grote schotel eten heb soldaat gemaakt !












Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!