een fijne dinsdag iedereen . . .


Het is reeds dinsdag, een mooie dag of een natte dag, ik weet het niet echt, het is steeds afwachten natuurlijk !  

Wat ik in de komende dagen nog zou willen gedaan krijgen : de rest van de strijk gedaan hebben !!!  Niet dat het nog zoveel is maar toch, je moet er maar aan beginnen, al komt er hier en daar steeds wel wat anders uit de mouw waar je niet meer had aan gedacht.  Ja, het brengt soms ook wel kopzorgen met zich mee maar ja, dat heb je meestal wel zelf in de hand, of dat zou toch moeten, al zie ik soms het einde er niet meer aan komen van al die dingen.  Ook voor mij kan het wel eens te veel worden maar daar wordt niet naar gevraagd : iedereen veronderstelt maar dat ik alles vlotjes kan afwerken . . . want je hebt immers steeds ergens op bureel gewerkt en bent dat wel gewoon.  Ja, ook die mensen kunnen wel eens kraken onder de druk en zeker nu met die corona en de hitte van de afgelopen maanden en dagen . . . !  Maar we klagen niet, we dragen alles zoals het komt en vlooien het wel uit als het niet zo duidelijk wordt voorgesteld.

En nu weer over naar de voorbije vakantie, we hebben echt wel genoten, ook al was het warm en heet en drukkend en regende het, ja, ook dat hebben we gehad.  Want de eerste dagen waren vrij regenachtig al hebben we niet veel regen gekregen, wel felle regen en een onweer en zo van die dingen maar niet aanhoudende regen.  We hebben gewandeld en gedaan en eerst gezorgd dat onze spullen die we later dachten aan te kopen, nu reeds konden uitgevoerd worden zodat we de mooie dagen hadden om van te genieten.  Dan krijg ik natuurlijk weer te maken met die uitslag op mijn benen zodat we toch wat minder van de zon konden genieten en ook moesten zoeken waar we meer onder de bomen konden wandelen, al helpt dat ook niet altijd want de ene dag is het er en de andere dan weer niet.  Op dit moment zie je nog wat vlekken op mijn benen maar die haarvaatjes hebben er vermoedelijk erg van te lijden gehad en meestal blijft er hier en daar wel wat van over ook.


Hier zie je een hoop dieren zitten die aan het rusten waren en zich uit de zon hadden neergezet om wat te herkauwen of gewoon om uit te blazen, ik weet niet wat ze de hele dag doen maar grazen is een favoriete bezigheid.  En later maken ze vermoedelijk deel uit van een lekkere stoofpot of een reerug die in de oven werd gegaard.  Je ziet hier vooraan een mannetje natuurlijk met de mooie gewei maar zo zitten er nog wel een paar tussen.  De mannelijke helft zit afzonderlijk van de vrouwtjes met hun leider, anders zouden ze vechten met mekaar al zal dat soms ook wel eens voorvallen tussen de vrouwtjes maar in het algemeen heerst hier rust als je ze niet van dichtbij wil bekijken.


Jullie zien ons hier dus vertrekken, we komen in een heel steil stuk omhoog tot op dit niveau en ook nog wat hogerop als we verder gaan.  We maken een ganse bocht omheen het kerkje en alles wat er omheen staat en komen door het woud achter de kerk door zo naar beneden naast het kerkje en dan zien die beentjes af.  Misschien heb ik het hier wel gehaald, die vlekken op mijn benen die ze "golfersbenen" noemen maar dat wordt meestal ook veroorzaakt door redelijke inspanningen die je levert als je wandelt en dat hebben we de meeste dagen van de vakantie wel gedaan, ook van de stad naar het dorp waar we verbleven !  Immers onze wagen gaf onderweg weeral een opmerking dat de remblokken moesten nagekeken worden en dat doe je beter maar snel als je weet dat we ook met de wagen hellingen moeten nemen en afdalingen doen !  Dus was de wagen naar de garage en hebben we een ganse dag gewandeld op ons gemak en meestal wel onder de bomen, toch waar het mogelijk was.


Hier zie je datzelfde kerkje langs de achterkant, we zijn tussen de bomen in deze beelden gaan schieten maar mooi is het er wel.  Wij zijn dus gewandeld aan de overkant daar tegen het bos aan, wat net onder het blauwe van de lucht gelegen is en zo trekken we dus in een bijna ronde naar het kerkje toe en gaan daar naast naar beneden totdat we weer aan de parkeerplek zijn gekomen waar onze wagen staat.


Dit is een beeld dat ik graag terug zie, het werd enkele jaren geleden gevandaliseerd maar ik weet niet wie het heeft gedaan, is ook niet belangrijk, het werd weer in zijn oude glorie hersteld.  Wie zulke dingen heeft vernield moet wel met zwaar materiaal er zijn tegen gereden want het is echt wel steen die heel sterk is uit de streek of omgeving.  Mijn wandelstokken hebben hier een rustplek gevonden en wij lopen rond om te zien of er wat veranderd is in de omgeving, met camera natuurlijk !


En zo kan het weer er ook al eens uit zien als er een onweer losbarst of er een echte hoosbui passeert zoals op het beeld.  Maar iedereen is dan wel gelukkig want het brengt wat verkoeling en die was op datzelfde moment echt wel hoognodig, voor iedereen en alles.


We zijn ook in een stad geweest en daar waren muzikanten aan het spelen die het echt wel heel goed deden, ze hadden dan ook veel bekijks en kregen veel geld in hun vioolkist !  'k Heb ook meegedaan en ze speelden mooie liedjes die iedereen wel kenden, eender van welk land je kwam, eerder internationaal.  Hier in deze stad hebben we de kruidenolies en azijntjes gehaald die ik graag gebruik bij het eten klaar maken.  Of om wat komkommer te laten trekken in een licht zure vinaigrette.


En dit is dan Hark, een gasthof waar je kan blijven overnachten ook maar meestal aangedaan wordt om wat te drinken en een lichte maaltijd te gebruiken.  Hier worden geen grote schotels geserveerd alhoewel er wel vrij veel ligt op een vlees met kaas schotel maar toch niks echt zwaar.  Hier zijn de dit jaar enkele keren iets gaan eten op de middag omdat ze lekkere gerookte forel hebben en die koud presenteren met een mierikswortelsausje samen met een partje tomaat en wat zure augurk en ajuin erbij.  Je ziet  hier goed het hoogteverschil, nadat je gegeten en gedronken hebt moet je weer de berg op klauteren en het is echt wel steil, je voelt dan wel heel goed wat je gedaan hebt wanneer je weer terug "thuis" bent aangekomen.  En thuis is hier het verblijfadres in het hotel waar we waren natuurlijk.  Ook overal papieren invullen waarop je naam, adres of telefoonnummer en mailadres neerpennen, kwestie van contact te kunnen nemen mocht er ergens wat zijn gebeurd waardoor je besmet kan geraken . . . al twijfel ik echt wel aan deze werkwijze eerlijk gezegd.




Deze bijenkasten stonden vrij dicht bij mekaar in het bos allemaal samen en nog veel meer dan er hier worden getoond.  We hielden ons er ver vanaf omdat je nooit weet hoe een bijenkolonie aan het zwermen kan geraken en je aanvallen als je te dicht mocht komen.  Het waren immers heel warme dagen en dan laat je alles en iedereen maar best gerust.  Zelfs de wespen waren die dagen echt wel overal te vinden.  Toen we deze wandeling gedaan hadden en onze boterhammen naar binnen waren, dachten we nog ieder een appel te eten maar dat was zonder die wespen gerekend, al snel zaten er een tiental op diezelfde geschilde appel en de rest zat op je armen of benen en ook op mijn stoel, waardoor ik plots aan de binnenarm werd gestoken, omdat ik die arm op mijn vouwstoel had gelegd . . . zonder die wesp te zien zitten !!!  Dat was het enige incident maar genoeg om daar op te krassen en wat schillen achter te laten waar ze zich te goed konden aan doen, ze hadden toch iets gekregen al was het niet echt veel !  Maar zo hielden we ze van ons lijf en dat was voldoende.

Nu heb ik nog veel van die beelden waar ik iedere keer wel wat kan bij vertellen maar ik ga dat niet doen, als ik het nodig vind dan zal ik tussendoor nog wel wat ervan laten zien.  En op die oproep die ik in het weekend deed om uit te zien naar een vriend van ons, wel die heeft zich ondertussen gemeld en ik hoop dat alles goed is met hem.  Heb hem ook nog wat over ons verteld wat we hebben meegemaakt en zo verder en ik hoop dat we weer even goede vrienden kunnen zijn als voorheen.

Nog een fijne dag verder vandaag en geniet er maar van, het zijn immers de laatste dagen van de maand augustus en daarna begint ook voor de kinderen het schoolgaan opnieuw, al zal het veelal met mondmasker te doen zijn maar ja, het is aan passen voor iedereen.  Ondertussen hebben wijzelf hier immers ook steeds de plicht om een mondmasker bij te hebben ook al ga je ergens wandelen waar het rustig is, mocht er dan ergens drukte zijn dan kan je het tenminste gebruiken, meestal heb ik het steeds wel bij me en zelfs twee exemplaren ook, je weet immers maar nooit !








Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!