zaterdag en weekend . . .


Vooreerst een fijn weekend voor iedereen, geniet ervan, ook al hadden ze echt wel heel mooi weer beloofd.  Hier is het een wisseling van wolken met wat zon maar als de temperatuur nog iets op loopt dan mogen we al niet klagen, we hebben nu echt wel een typisch Belgische zomer op dit eigenste moment !

De voorbije week was minder druk dan we hadden verwacht maar niet getreurd, ook dat doet wel eens deugd en kan je ook eens wat tijd voor jezelf nemen, al heb ik dat niet echt veel gedaan.  Het weer was dan ook niet echt mooi te noemen en dan neem ik ook meestal niet de tijd om eens een wandeling te maken, ik had wel andere zaken aan mijn hoofd en wil dat het zo nog even zou blijven . . . al zal dat wel vergeefse moeite zijn !

Wat de komende week ons gaat brengen, geen idee eigenlijk, wel een feestdag er in en met een brugdag op maandag voor velen ook nog een verlangd weekend.  Al zullen er dit jaar niet zovelen op vakantie gaan, of het moest in eigen land zijn, maar toch het kunnen ook wel drukke dagen worden en dan denk ik in de eerste plek aan de zee en onze Vlaamse kust en omgeving.

Dat de coronabesmetting wel terug meer te vernemen is dan eerder is jammer maar toch zijn er nog een aantal die met vakantie naar het buitenland willen vertrekken, zo ook wij dus binnen enkele weken.  Wandelen is goed maar dan wel in de bossen en daar zijn wij dan ook meestal te vinden, al gaan we hier of daar wel eens wat drinken . . . maar ook niet binnen in bepaalde etablissementen, wel willen we buiten zitten in open lucht, daar is het risico dan ook minder groot.  Voor de meesten onder ons komt het er op aan om voorzichtig te zijn met besmettingsgevaar, grote bijeenkomsten van mensen vermijden en steeds goed handen wassen en mondmaskers dragen in warenhuizen en dergelijke.

Ook wij hebben onze vakantie dit jaar wat beperkter gehouden, in de plaats van de normale bijna drie weken, hebben we afgeklokt op twee weken, dat is voldoende om wat bij te tanken en als ik de rust kan vinden die ik hier thuis meestal mis, dan ben ik al dit tevreden.  Het kan best onze laatste vakantie met de wagen worden wegens de ziekte van mijn echtgenoot maar we kunnen ons nog laten verzorgen door met een bus en dergelijke wel eens ergens naartoe te rijden, al heb ik ook daar mijn bedenkingen over.  Die trekken meestal naar plaatsen waar ook nog het één en ander te zien is en te beleven valt, misschien is dat wel wat te veel gevraagd van de reizigers zoals wij, we zien wel, als we het niet proberen weten we het ook niet.  En zelf kan ik ook wel eens alleen op stap gaan, tenminste als er iemand voor de echtgenoot wil zorgen of hij ergens anders verzorgd wordt, ik heb geen idee van wat er allemaal mogelijk is en moet dit nog uitzoeken.

Jullie zien het, we hebben nog plannen maar die kunnen door bepaalde toestanden wel in de war worden gebracht en we moeten ons aanpassen aan de toestand, daar valt niet aan te ontkomen.  Het zijn nog toekomstplannen maar of ze ook zullen uitgevoerd worden weten we niet, al twijfel ik er sterk aan, zien hoe alles evolueert en dan pas wat regelen is de boodschap.

Ach nu over wat anders gesproken : onze bloemen op de balkons, wel dit jaar heb ik veel bloemen aan de hibiscus maar reeds nu laat hij snel zijn bladeren vallen, komt het door een te kort hier of daar, ik weet het niet.  Maar hij kan ook wel eens bloemenvoedsel missen en ik zou hem wel ook wat willen geven, zeker nu het nog niet zo warm is.  Al twijfel ik eraan of ik die wel zou gaan door houden, liefst volgend jaar wat nieuw zetten op een nieuw terras en dan zijn het ook terug kleine planten, deze is wat uit de kluiten gewassen en neemt vrij veel plaats in.

Zo had ik een paar weken terug de ruiten gekuist en door die planten te moeten verplaatsen was er hier en daar wel een takje afgeknakt, dat zag ik later pas.  Ik heb het goede takje eraf geknipt met de snoeischaar en dadelijk bij in een vaasje gestoken, een fles eigenlijk die ik bewaar om scheuten in te zetten om ze te laten wortelen of gewoon om ze te laten bloeien zoals ik nu deed.  Er stonden verschillende knoppen op en ik vond het zonde om die weg te gooien, en nu staat die eerste vierkant open, echter niet voor lang want de bloemen houden ook niet echt lang maar ze staan wel mooi zo in volle zomer.  Ik zet een foto van de bloem hieronder neer, er staat echter ook een takje van de geraniums bij en dat stond reeds eerder in een flesje, ook daar komen nu bloemen aan maar ze staan nog niet helemaal open.

Nog een heel fijn weekend voor iedereen, geniet ervan, zeker als het een lang weekend is !





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!