woensdag en . . . zien wat er komt . . .


Een fijne woensdag iedereen !  Maak er ook een mooie dag van en geniet waar je kan, het leven is al kort genoeg !  Maar geen nood, zo lang het zonnetje schijnt en we mooie dagen krijgen zijn we tevreden, ook vandaag en morgen en alle dagen die er nog komen . . . wanneer het eindigt weet je immers nooit op voorhand . . . !

Vandaag staat er niet echt veel op ons programma, voor de rest van de week eigenlijk ook niet en is het even uitblazen voordat de drukte weer begint.  Maar dit mag ook wel eens zijn, het hoeft niet druk te zijn, werk zoeken doe ik niet maar ik wil wel wat vooruit kijken en weet dat er vrij veel in mijn linnenbak zit en dat wil zeggen dat ik het niet te lang meer mag uitstellen om die was te doen !  Ja, ook ik wil niet te veel werk ineens verzetten en probeer het bij te houden, alleen liggen er nu wel wat badhanddoeken en kleine handdoeken om te wassen en daarbij nog wat witgoed van de echtgenoot voegen en je weet dat een wasmachine dan vrij snel gevuld zit.  

Ook wat bloesjes zitten er nog in van mezelf en hemden van de echtgenoot maar dat kan ik het weekend ook wel uitgevoerd worden.  Of ik moest alles gewoon verschuiven naar het weekend toe, neen, toch maar niet doen want we zijn uitgenodigd om te gaan vieren op zaterdag en dat doen we dus best als we uitgerust zijn.  Dus nu uitvoeren wat we kunnen uitvoeren, de was van de lakens kan ook op zondag of op vrijdag en dan zijn we op zaterdag rustig bezig en kunnen genieten !

Heerlijk toch al alles opgeruimd en netjes in de kasten hangt, al haal ik er iedere dag wel weer wat uit ook.  Maar niet alles is dadelijk vuil genoeg om gewassen te worden en dan draag ik dat tussendoor nog wel eens, zulke dingen laat ik meestal een paar dagen hangen op een rekje, een kapstok eigenlijk waar je boven op nog wat kan zetten . . . en daar staan dan mijn wasmanden in mekaar, samen met nog wat kapstokken en dergelijke, je moet het ergens zetten of leggen of hangen . . .

Dat was wel even anders toen een fotograaf kwam beelden schieten van ons appartement maar ja, ook dat gaat weer voorbij en ondertussen heb ik weer alles vol gezet met allerlei dingen die ik mooi vind, wat anderen ervan denken trek ik me niet zo erg aan, ze doen maar wat ze zelf willen !

We zijn ondertussen al in de helft van de week aangekomen en tot nu toe waren de dagen vrij mooi te noemen, niet dat heel warme weer maar dat hoeft niet steeds voor iedereen.  Een aantal mensen kan daar dan niet zo goed tegen en dan moet je toch steeds voorzichtig zijn en de zon wat mijden.  Al kan ik tegen die hitte ook niet meer zo goed tegen als het vroeger was, dan zou ik wel de ganse dag in de zon gelegen hebben maar ook vaak ontbrak me daarvoor wel de tijd.  

Behalve als we met vakantie waren, eender waar, dan genoot ik met volle teugen.  En het meeste heb ik toen genoten van de zon in mei juni toen we regelmatig naar Oostenrijk gingen.  Dan kwam je terug thuis met een mooie zongebruinde huid, soms wat vervellend ook wel want ik kan nooit een bloes verdragen als de zon zo mooi schijnt, dan moet het een topje worden met spaghettibandjes, al kijk ik daar nu wel gans anders tegen aan.  Je moet je wel aanpassen als je de hitte niet meer verdraagt, anders krijg je problemen met je huid en dat willen dan ook weer niet.

We kunnen nog alleen terugblikken op die tijden van rust en vakantie die echt wel goed deed aan iedereen.  Dan zag je mensen die weer uitgerust en wel terug thuis waren en daar terug erin vlogen met frisse moed, ook ik heb dat vroeger zo gedaan en dan leek die vakantie steeds veel te kort.  We hebben samen vele vakanties doorgebracht hier en daar, meestal in de ons omgevende landen maar ook naar Amerika zijn we geweest en zo leer je toch weer andere dingen kennen, zie je veel, leer je overal bij.  En wat mijn mooiste vakanties waren, wel toen we jong waren vast en zeker, de vrijheid van daar twee weken of langer te doen waar je zin in hebt, te gaan eten wanneer je wil, eten wat je wil en genieten, van mekaar, van de rust van de zon van de uitstappen allerhande.  Met de gehuurde wagen of later dan met de bussen hier en daar, welja, we hebben veel meegemaakt, mooie dingen, ook minder mooie maar telkens was er toch een mooi einde aan onze vakantie, met kinderen, zonder kinderen, je kon het je niet voorstellen of we hebben het wel gedaan.

En ook gewoon naar onze kust, daar genoot ik ook zo van, gelukzalig genieten met voeten in het zand aan onze kust, van een verblijf in een chalet in de Ardennen, ook mooi geweest, samen met vrienden en genieten dat het een lust was.  Samen op vakantie naar Duitsland, voor de eerste keer met een bevriend koppel en hun zoon, heerlijke vakantie en veel geleerd en gedaan.  We zijn nog vaak terug geweest, alles samen wel 40 jaren na mekaar, of we geen jaar hebben overgeslagen, ik weet het niet zo zeker maar bijna elk jaar dus geweest, terug naar dezelfde plek, wel eerst in een pension en daarna op hotel maar wel dezelfde familie, we voelden ons daar kind aan huis.

Ik kan erover blijven vertellen en de lijst is dan ook ellenlang maar ik ga geen opsommingen meer zetten, ik ga nu sluiten met het besef dat we mooie reizen en vakanties hebben meegemaakt, veel hebben gezien en beleefd en dat daar ooit wel eens een einde aan komt.  Of we nog gaan, welja, er staat later op het jaar nog wel eentje gepand naar de zon, neem me die niet af of ik ga weer in een depressie, al geloof ik niet dat die vakantie me eruit zou kunnen houden maar ik geloof erin om wat zonenergie op te doen voordat we de winter in gaan, het doet me deugd en ik voel me er goed bij, waarom niet dan ?!

Nog een fijne woensdag en geniet maar van het zonnetje als ze nog schijnt want ze kruipt tussendoor wel achter de wolken weg.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!