maandag . . .


We hebben weer een nieuwe week maar ik ga vandaag eerst wel vertellen dat ik op zaterdag weer terug op wandel was, eindelijk, het heeft me echt wel deugd gedaan en ik zou dit meer moeten doen !

Veel nieuws was er niet echt te rapen, veel jonge dieren, de ene al wat ouder dan de andere maar toch nog mooi om te zien, ze zijn bijna allemaal ingepluimd zodat ook voor hen een mooie tijd kan beginnen.  Voor een aantal zal er misschien de trek wel aankomen, voor de anderen moeten ze proberen de winter te overleven in het domein en voor nog andere zal het nooit volgend jaar worden omdat ze vast en zeker opgepeuzeld worden door roofdieren allerhande.  Vergeet niet dat bepaalde vogelsoorten ook soortgenoten op peuzelen als ze nog jong zijn . . . het zou niet mogen zijn maar zo krijgen ze een natuurlijke selectie in het vogelbestand.

Kijk maar even wat de beelden ons te vertellen hebben :


Van aan de overkant van deze vijver heb ik geprobeerd om een beeld te schieten van de familie Zwaan zoals ik ze graag noem, niet zo goed gelukt eigenlijk maar het toont wel waar ze naar eten zoeken.  Hier zijn ze vrij vaak te vinden en zie je ze bijna niet van op de oever omwille van bepaalde onkruidsoorten die zo hoog staan dat je er moeilijk kan over kijken !


Ook een aantal meeuwen, net kwam er nog eentje aangevlogen op het moment dat ik afdrukte, in de achtergrond nog de zwanenfamilie.


Soms was er wat wind maar echt niet zoveel, hier zie je hoe vlak het water op bepaalde plekken is.


Twee futen op dezelfde vijver, ik zat maar te wachten totdat ze weer hun kopjes boven water lieten zien maar vrij vaak waren ze aan het duiken, hier zie je de natte pluimen op hun kop heel goed alle kanten uit staan !


Een paar meeuwen op de paaltjes, er zat eerder nog een derde erbij maar die vloog net weg voordien, wou voorzeker niet op beeld staan !


Daar ook nog in de buurt waren veel jonge meerkoeten aan het zoeken naar eten.  Hier zitten er een paar bij mekaar . . . en piepen dat ze nog doen, zo herken je ze het beste.


Ook een jonge meerkoet die nog steeds op zoek is naar eten en dat overal wel vindt in deze omgeving.


Dit was het eerste beeld van familie zwaan maar ik vond dat het toch nog ietwat beter kon.


Enkele stappen dichterbij gezet en moeder zwaan stond het me toe om dan zo een beeld van hen te maken, ze rust zelf uit want haar ene poot ligt boven op haar veren, kijk maar !


Reacties

  1. Je bent weer op stap gegaan met je beste vriend zo te zien Chris nl je camera...heel mooie foto's. Dat kan deugd doen hé zo'n natuurwandeling en gewoon je ogen de kost geven en genieten! Nog een gezellige week Chris

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een mens moet zich met iets bezig houden, ik doe het gewoon graag, ook al krijg ik steeds commentaar op alles wat ik doe van de echtgenoot maar ja, we weten van waar dat allemaal komt. Ben al blij dat ik ook een uitlaatklep heb gevonden want alleen is het echt niet meer te verdragen, als het nog wat erger moest worden dan moeten er andere maatregelen getroffen worden maar die stelt men zo lang als mogelijk uit. Ik ben iedere dag uitgeput als er zo van die zware dagen tussen komen en die komen er meer dan dat het goed gaat, alhoewel het nu wel weer even rustig is op dat gebied. En die vakantie op die manier zie ik ook al niet meer zitten, seffens knopen gaan doorhakken en proberen alles af te zeggen, dat is wat ik zou willen maar ik ben niet alleen, we zien wel wat het oplevert straks.
      Nog een fijne feestdag voor jullie en zo te zien kan het nog wel een mooie dag worden ook, hier is de zon toch al vroeg van de partij en we kunnen genieten, tenminste als ze mij nu ook eens wat gerust laten, gisteren hierboven veel lawaai door werken in hun badkamer, nu een rustdag dus ervan genieten als het even kan !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!