maandag en zonnig ?!



Dat is steeds de vraag tegenwoordig, ook al geven ze hogere temperaturen, je weet maar nooit of de zon ook van de partij zal zijn.  Wel ik kan iedereen gerust stellen, ze is er hier ondertussen wel door gekomen ook !  Al was daar eerder niet echt veel van te merken maar ja, die zon hebben we eigenlijk niet nodig, ik zit hier binnen toch wat te werken zoals strijken en opvouwen en dergelijke . . . !  Ook dat moet gedaan worden natuurlijk en als alles goed meevalt is dat ook geen erg . . . alleen heb ik hier en daar nog wel wat moeten uitwassen ook en dat moet dan later ook nog gestreken worden . . . maar er komen nog dagen !

Ik hoorde in de week iemand zeggen dat het deze week ook maar een rare week was en dacht niet zo dadelijk eraan dat we op zaterdag al de eerste augustus zijn !  Ach ja, een dag dat er een nieuwe maand begint, och, het zal ook wel vlotten al zal die coronaopstoot toch wel weer wat roet in het eten strooien hier en daar  maar er is geen ontkomen aan : we moeten erdoor en dat telt voor iedereen !

Vorige zaterdag hebben we een fijne barbecue gehad met onze mensen in dezelfde bubbel en we hebben goed gevierd moet ik zeggen, geen uitspattingen maar het was echt wel ontspannend en dat doet deugd, zeker als je weet wat we allemaal aan de hand hebben.  'k Moet erbij vertellen dat er vrij goed gegeten is ook, er was keuze te over en ik heb ook mijn best gedaan, meestal eet ik niet zoveel vlees maar nu ging dat vlot naar binnen.  Je zit dan in een groepje mensen en zien eten doet ook eten en het was voortreffelijk.  Geen extravagante dingen maar lekkere dingen die we gegeten hebben.  En als dessert was er ook tiramisu-ijs, lekker blijkbaar maar ik ben niet zo gek van veel ijs, zeker niet als ik lekker heb gegeten, dat is kwestie van smaak maar ik hou me dan heel op de achtergrond.  Voor mij telt het eten zelf en dat is genoeg, als er groenten en keuze in vleessoorten zijn dan volstaat dat al snel.  Voor mij zoals meestal : één bolletje ijs met wat chocoladesaus en we kunnen beginnen snoepen en genieten !  Meer moet dat niet zijn !

Vandaag is het ventje naar de controle voor zijn kanker, hij ging zeggen dat hij niet meer komt maar of ze dat ook zullen goedkeuren is nog een iets anders.  Meestal wordt gewoon de tussentijd verlengd, nu was het nog om de twee maanden, al is er met die coronauitbarsting wel rekening gehouden dat er toch ook mensen afzeggen, ook hij heeft dat reeds een keer of twee gedaan maar daarna gaat hij wel als hij ziet dat er niet te veel zieken meer in het ziekenhuis zelf zijn.  Al is dat ook vaak maar een gedacht, van de ene kant roepen dat ze hem mogen komen halen als hij corona krijgt met zijn onderliggende ziekte en dan die besmetting zou het snel kunnen gedaan zijn, dat waren steeds de voorspellingen.  Maar of alles ook zo zal aflopen weet je maar nooit, ik hoop dat we niet besmet geraken, alleen weet je dat nooit zeker, ook al doe je alles om het te voorkomen.

Dan wat later komt er nog iemand om hier wat uitleg te verschaffen aan ons en eventueel een overeenkomst te maken over wat er nog moet gedaan worden allemaal, we zien wel wat er uit de bus komt.  Dan kan de rust hier terugkeren en kunnen we misschien genieten van een paar rustige weken met zon en ervan genieten zonder al te veel gestoord te worden.  

Of de temperatuur vandaag zo hoog zal oplopen als eerder gezegd weten we niet natuurlijk maar er staan ons zo te horen nog warme dagen te wachten, ook volgende vrijdag en zaterdag maar dat is steeds koffiedik kijken, in ieder geval ga ik toch een fris gewassen short kunnen dragen, geen nood dus, we zijn erop voorbereid.  Als het daarna maar weer wat afkoelt, ach, dat komt ook wel, alleen kan het dan wel eens lelijk huis houden mocht er een onweer bij te pas komen . . . ?!

Geniet nog van de maandag zoals hij is, we maken er het beste van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!