donderdag en regen . . . ?!


Vandaag geen zon te zien toen ik op stond, alleen regen heb ik tot nu toe gezien maar we hopen toch op een straaltje zon, het maakt je dag zoveel mooier !  Een fijne donderdag voor iedereen !

Donderdag en we zijn reeds naar de huisarts geweest, niks speciaal aan de hand, wel voorschriften nodig en zou ook nog een afspraak moeten maken bij een specialist maar dat gaat in de loop van de dag ook nog wel lukken.  Nu eerst voor het eten wat gaan zorgen want mijn voorraad is zo goed als uitgeput.  En dat wil zeggen dat ik dan moet zorgen voor soep en voor een hoofdschotel, een dessert of wat fruit, dat is er wel in huis : mijn echtgenoot eet tegenwoordig weer een kommetje vanillepudding en ikzelf hou het meestal op fruit, dat is altijd goed.  Het hoeft niet veel te zijn zo tussendoor als ik maar een appel kan eten of wat ander rood fruit zoals aardbeien, maar die had ik in de morgen dus al, en kersen, die zijn er tot nu toe nog altijd voorhanden in onze koelkast.  We passen ons wel aan als dit er niet meer is want ooit komt daar ook een einde aan, net zoals aan de aardbeien.  In de warenhuizen zijn die dan nog wel verkrijgbaar maar daar halen we ze meestal niet, recht van de boer is nog steeds het beste maar dat lukt ook niet altijd om daar naartoe te rijden. 

Wat verder de dag ons nog gaat brengen, geen idee eigenlijk, wat opruimen waar het nodig is en daarna even verpozen met iets wat we graag doen zeker, ook dat moet en mag tussendoor om de geest wat rust te gunnen.  Al is het maar naar een aflevering van de ene of andere reeks te kijken op tv, ook dat kan.  Maar soms maakt de echtgenoot daar dan een opmerking over "dat ik dan weer niet kan slapen als ik in bed kom !", ja, dat is wel zo maar soms mag dat ook wel eens.  Ook ik geniet van een mooie film hier of daar al zijn die niet meer zo dik gezaaid, toch niks wat wij graag zien, of we het allebei dan ook goed vinden is nog een andere vraag.  De echtgenoot die zit vaak te slapen tegenwoordig, hij ziet niet veel meer van wat er op tv te zien is maar ik laat hem doen, dat is zijn ziekte die met rasse schreden toeneemt, weer wat achteruit gegaan op de laatste controle, ik zie dat ook wel maar wil het niet zeggen terwijl hij erbij is.  Dan wordt hij moeilijk om mee te handelen en dat wil ik het liefst van alles vermijden, ik doe er mee verder op mijn manier en daar voel ik me vrij goed bij tot nu toe.   Maar hoe lang ik het zo nog alleen kan vol houden weet ik echt niet, ooit komt wel eens een einde aan mijn geduld en aan mijn kunnen !  Al zie ik het met lede ogen tegemoet, we gaan door totdat het niet meer mogelijk is onder ons twee . . . ooit komt die dag er wel eens aan.

Zonet nog iemand gesproken die het ook niet zo fijn vond dat het vandaag regende, gewoon omdat ze met iemand had afgesproken die was gevallen en een schouder gebroken had.  Daar reed ze naartoe en hadden afgesproken om buiten wat te babbelen en te gaan eten, zal er ook vermoedelijk niet in zitten maar het kan nog altijd mocht het snel wat beteren.  Zelf zou ik weer eens moeten kunnen wandelen gaan maar dat kan ook als het regen, hoor ik dan sommige zeggen, ja, dat is zo maar ik hou er niet van om dan bezweet terug thuis te komen en tegelijk de kledij ook nog eens nat is geworden !  Als we met vakantie gaan dan geef ik daar niet om maar hier wil ik er steeds fijn verzorgd voor komen en dat kan niet als je zo nat naar binnen terug moet !

Ach, we moeten het weer nemen zoals het komt maar echt mooi is het nog niet vaak geweest eigenlijk en de maand is al over de helft vandaag, dus ze moeten zich haasten met die mooie dagen om ons ook een mooie vakantie te bezorgen.  En de echtgenoot zou dan zeggen : dat doet niks, als het volgende maand maar mooi weer is, dan ben ik al dik tevreden.  We zullen zien welk weer we krijgen, in ieder geval toch wat mee nemen tegen de regen ook, soms heb je dat wel eens nodig.  Maar geen nood we zijn wel voorzien en een paraplu mee nemen is ook de boodschap al hebben we er steeds wel enkele in onze wagen liggen . . . maar daar ben je dan ook niet altijd in de buurt als het regent !

In het weekend beloven ze toch mooiere dagen en dan moeten we er maar ten volle van genieten ook.  Nog een fijne dag verder en geniet van deze dag, ook al is het geen zonnig weer, we maken er toch het beste van !






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!