dinsdag . . .


Dinsdag, was het gisteren warm of niet, het was warm maar niet overdreven warm en ik heb nog vrij veel gedaan zelfs gestreken dus.  Maar te warm is nog iets anders, ik was wel luchtig gekleed en had geen last van het warme weer, toch niet als je wat rust kan nemen tussendoor en voldoende drinken.

Wat dat is weet ik niet maar ook hier moet ik mijn echtgenoot er altijd op attent maken dat hij genoeg moet drinken, en dat doet hij niet, dat weet ik wel, als het bier zou zijn dan misschien maar water, neen, dat geraakt er niet bij hem in, dat zegt hij toch altijd !  Dat is toch wel godgeklaagd als je niet voldoende drinkt dan functioneert je lichaam toch niet zoals het moet !  Maar dat geraakt er bij hem niet in, ik druk er vaak op en ja, dan zal hij het wel eens doen maar veel meer heeft hij er ook niet voor over.

In de namiddag dus een onderhoud gehad met iemand die een strategie kwam bespreken en berekenen hoeveel we er dan zouden kunnen uithalen en wat het ook aan de ander zou kosten.  We zijn tot een overeenkomst geraakt en nu afwachten wat het resultaat bij de andere zal zijn, en hopen op een goede afloop mag altijd, we zijn op vrij goede voet begonnen met elkaar, dus ja, we zien wel hoe het eindigt, hopelijk een batig saldo voor ons en dan zijn we allemaal tevreden.

Tussendoor was het weer zoeken naar papieren hier en daar en dan weet ik dus nu wel beter om alles klaar te leggen of gewoon te kijken of het daar nog ligt waar ik het gelegd heb.  Kwestie om het snel terug te vinden als het mocht nodig zijn.  Zoeken was er dus niet echt veel bij, wel zoeken naar woorden bij de echtgenoot, daar is hij reeds veel aan kwijt gespeeld.  Maar het probleem is : ik weet niet waarmee hij in zijn hoofd zit dus kan ik het vaak ook niet dadelijk zeggen.  Hij moet eens leren om dat te omschrijven zodoende dat ik weet wat ik moet zeggen, nu is het vaak stilzwijgen langs mijn kant omdat ik niet begrijp wat hij wil zeggen en doen.

Nadien was het weer zoeken naar een bepaald papier en dan heb ik dat verloren gedaan, natuurlijk, er is niemand anders dan hij en hij wil het niet op zich nemen dat hij dat steeds doet, hij moet het maar met scha en schande ondervinden dan als hij dat niet wil of kan toegeven !  Voilà, het is al zover, hij heeft wel een kopie ervan in zijn handen dus vermoedelijk heeft hij het origineel opgestuurd ergens . . . ?!  Weet ik veel wat hij ermee heeft gedaan !  Zo zie je maar dat ik niet steeds weet waarover hij het heeft.   En ja, hij heeft dat blad wel aan mij gegeven en ik heb het gekopieerd zoals opgedragen aan mij dus hij moet dan maar weten waar hij het naartoe heeft gedaan, vermoedelijk ergens naartoe gestuurd samen met wat ?!  Zoveel vragen op een dag is niet gezond voor een mens maar ik moet er ook mee leven, en dat geeft vaak problemen zoals je verneemt.

Ondertussen heb ik toch al een sportzak gevuld met spullen zoals toiletzakken en ander gerief wat mee moet in de wagen.  Ja, alles is zo goed als klaar, hier nog een overtrek voor een vouwstoel en daar nog wat anders ook, een paar keukenhanddoeken die we meenemen voor onderweg en voor onze picknick, een mens wil toch verzorgd weer terug thuis komen ook !

Nu is het tijd om even van de rust te genieten, we hebben ons avondmaal naar binnen, ik heb genoten van deze dag, gewoon omdat hij gevuld was met alles en nog wat en met iets wat zin had voor mezelf en dat telt ook mee.  Is het niet zo dat je daar toch wat meer voldoening uit haalt dan wanneer je maar gewoon wat doet om de tijd te doden ?!  Maar ook daarmee ga ik nu even beginnen zodat we straks naar de nieuwe maatregelen van de commissie gaan luisteren zodat we weten wat we in de toekomst moeten laten of beter : wat we moeten doen om ons gezond en wel bezig te houden.  Je leest het goed, ik schreef dit gisterenavond, kwestie van op dinsdag verder te gaan met alles proper te maken en om de lijstjes nog eens af te lopen of we niks zijn vergeten en of we ook alles mee hebben wat er op datzelfde lijstje staat.

Geniet van de rust als die je al is gegeven en ik hoop dat we deze avond goed mogen slapen zodat ik de gemiste uren weer terug kan in halen.  Dat lukt meestal niet zo goed weet ik uit ondervinding . . . maar we kunnen het wel proberen !

Nog een fijne avond en vergeet vooral niet te genieten !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!