dinsdag en onze nationale feestdag . . .


Het is weer een dag dat iedereen meestal toch thuis is en een feestdag in mineur.  Maar niet getreurd, hopelijk beleven we er nog vele en dan zijn we ondertussen ook weer een jaartje ouder geworden maar dat geeft niet.  Als we nu ook nog gezond van lijf en leden mogen blijven dan ben ik best tevreden.

En ik die gisteren dacht van een ferme wandeling te maken en ondertussen te genieten van het mooie weer, wel ik was er naast gegokt !  Mijn ingewanden protesteerden wat en wijselijk ben ik thuis gebleven, heb iets luchtig aangetrokken en ben in het zonnetje op ons balkon gaan zitten.  Heel bruin zie ik nog niet, ik meen dat ik alles van in het voorjaar ben kwijt gespeeld.  De laatste tijd ook niet veel tijd gehad om echt ervan te genieten hier thuis omdat we altijd op pad waren om allerlei dingen te regelen.  Afspraken kan je ook niet zo maar verzetten, als het nood doet moet dat wel kunnen of ze gewoon afzeggen maar we hielden ons aan onze afspraken.  En dan moet je ook wel wat zon missen en blijf je meer een witje tegen al die anderen die er wel van genoten hebben !

Vandaag moet hier de beslissing vallen of we binnen enkele weken met vakantie gaan of niet, ik wil niet meer in de onzekerheid vertoeven of ik moet alles klaar maken of niet, ik wil zekerheid en dat zal ons wat meer rust brengen ook, daar ben ik van overtuigd.  Nu praten we erover maar geen van ons beide zegt gewoon van het af te zeggen, ik wil zekerheid en wel nu !

Verder valt er hier niet veel nieuws te rapen, als we thuis blijven wil ik nog zoveel mogelijk van de zon hier profiteren en zorgen dat ik een mooi tintje krijg.  Ik weet ook wel dat je dat niet haalt om in de zon te zitten maar wel om erin rond te lopen, alleen kan de zon dan niet overal tegelijk komen en ik wil nog wel wat bijkleuren hier en daar ook !  Dus gisteren had ik me gedacht van te wandelen en wat te zonnen waar er een rustige plek was in het zonnetje en daarna weer rustig naar huis toe trekken.  Ik kan dan ook wel in de zwemdok gaan maar dat hoeft voor mij niet, ik wil gewoon dat mijn armen en rug en decolleté wat kleur krijgen zodat ik er niet platjes bij loop en niet af steek tegen al die wel de tijd hadden om te zonnen op dagen dat het mooi en zonnig weer was !

Gisteren lag er iemand in de zetel rustig te slapen toen ik binnen in de living kwam, ik miste hem al even maar wist niet dat hij sliep dus moest ik me rustig houden . . . en dat heb ik dan ook gedaan !  Hij was nochtans zinnens om te gaan wandelen, net zoals ik maar is niet geweest, waarom, geen idee, geen zin meer zeker toen hij binnen was en vermoedelijk was hij dan ook nog wat moe van rond te lopen naar hier en daar.

Och, ik zou het nog vergeten, gisteren was er hier een hels kabaal boven ons hoofd, eigenlijk boven onze badkamer.  Daar waren bij onze lawaaierige bovenburen, werken aan de gang, iemand die hun nieuwe douche kwam installeren, hoe lang het zou duren, geen idee eigenlijk, mijn echtgenoot spreekt over 5 dagen maar ik hoop toch dat het er niet steeds zo lawaaierig aan toe gaat.  Ik weet het ook wel dat wat uitbreken en dan weer een nieuwe douche inrichten brengt lawaai met zich mee, maar verwittig dan toch tenminste de buren zodat ze weten wat er gaande is.  

Wij wisten nu wel, uit ons eigen, niet van de eigenaars die er wonen, dat ze dat zinnens waren, er was reeds eerder over gepraat maar een woordje vooraf zou net zo beleefd zijn geweest zodat je daarvan op de hoogte was.  En we vroegen ons op maandag dan ook af of die op dinsdag zou doorwerken, want dan zijn er maar 5 werkdagen, ik weet ook wel te tellen maar de echtgenoot die denkt dan dat ze dat niet zouden doen, van op de nationale feestdag te werken, verdorie, die zal kwaad zijn moest het vandaag ook nog zo'n herrie zijn boven ons hoofd !!!  Ik zet dit hier reeds neer op maandag dus toen kon ik nog niet echt vast weten of er ook lawaai zou gemaakt worden, kwestie dat we mekaar goed begrijpen waarom het er zo staat.

Ach ik ga er me geen zorgen over maken, is het zo dan is het zo, dan rijden we maar ergens anders naartoe waar het minder lawaaierig is, misschien naar eentje van onze kinderen, als die tenminste thuis zijn.  We zien wel hoe het afloopt !

Nog een fijne feestdag voor alle Belgen, ergens ter wereld want er zijn er toch wel die in het buitenland zitten ook op deze dagen.  Of die zoals wij thuis zijn gebleven, iedereen verdient een rustdag, ook wij maar wij moeten het nog afwachten of het ook zo uitmeet voor ons !






Reacties

  1. Hier wappert de vlag echt buiten Chris in onze mast..... op 11/7 wapperde de leeuw, want we zijn Vlamingen in België .... wanneer gaan dei ministers inzien dat wij en de Walen geen problemen hebben met elkaar? Amai een badkamer vervangen dat maakt inderdaad veel lawaai! Wij zijn aan het overwegen om die van ons ook aan te passen. Mijn slaapgenoot zweert bij een bad maar ik zou een instapdouche willen en nu zijn we aan het zien of er mist het wegdoen van ingemaakte kassen in die hoek eventueel zo'n douche kan geplaatst worden! Gelukkig wonen we vrij dus de buren zullen er geen last van hebben als we het doen!! haha Ik zou het ook niet goed weten wat gedaan maar als je nog kan annuleren dan denk ik dat thuisblijven momenteel de veiligste optie is! Ben benieuwd wat het geworden is ! Nog een gezellige feestdag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben nu in het nieuwe appartement een instapdouche met aan het eind een elektrisch verwarmd handdoekrek, kwestie van daar de koude op te vangen als je uit de douche stapt, mits een badmatje te leggen is dat dan ook weer opgelost kwestie van het nat dat van je af druipt ! Maar we hebben dus overal wel vloerverwarming, dat speelt ook mee, dan is het toch al deels verwarmd. Als dit al een antwoord is op je vraag, het is kiezen natuurlijk maar een douche is eenvoudiger als je wat ouder wordt en niet meer zo goed te been bent. Ik weet ook wel dat thuis blijven het veiligste is maar ik meen dat we tot nu toe nog altijd gaan, of het moet morgen weer veranderen, want met hem weet je dus nooit ! Dat kan ik je nog meegeven, als ik zeg dat ik het afzeg dan zegt hij dat we zeker gaan ! Zo staat het dus nu op dit moment.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!