dinsdag . . . een wandeling . . .

Ach ja, die wandelingen waren de laatste tijd maar dun gezaaid, niet van mijn gewoonte maar ja, als er andere werkjes en afspraken voorrang krijgen dan moet er iets wat minder doorgaan dan normaal !  Er zijn immers maar 24 uren in een dag en 7 dagen in de week dus ja, langer maken kunnen we ze niet maar wel goed gebruiken en dat hebben we in de voorbije weken wel gedaan ook.  

We moesten immers een aantal bezoeken aan bedrijven afwerken op vrij korte tijd en tussendoor nog andere afspraken nakomen ook, waarvan er nu in de komende weken ook nog een paar moeten door gaan.  Voor een aantal stielmannen is het immers nu bouwverlof, of ze er nu aan mee doen of niet, de meeste houden er wel wat rekening mee.  Want ook de fabrieken daarvan werken op halve kracht of liggen wat stil om alles even tot rust te laten komen.  Behalve die welke natuurlijk doorwerken  maar of er dat vele zullen zijn weet ik niet zo, het hangt er ook van af van welke sector ze afhankelijk zijn en wat ze zelf leveren !

Veel beelden heb ik dus niet geschoten, ik heb eerder genoten van het wandelen zelf maar wel een goede stap doorgezet, niet gelopen maar was wel rond in een vol uur en dat is vrij snel moet ik er zelf bij zeggen.  Mijn rug was wel nat van het zweet maar dat geeft niet, als mijn bloesje naar het zweet ruikt dan trek ik het deze avond wel uit en spoel het eens even door zodat het morgen weer fris is om gedragen te worden, ja, zo eentje is het wel dat ik had gedragen op zondag !


Nu zag ik het voor het eerst dat er zoveel groen staan op dat eilandje, er komen niet genoeg vogels meer zitten op het eilandje vermoed ik dan, ofwel is er al te veel voedselrijke grond op het eilandje zodat er nu ook planten beginnen te groeien op de rand.


Maar reiger en meerkoeten met de aalscholvers zijn wel vaste klanten.


Naast het hoge riet was nog net plaats genoeg om dit beeld te schieten van de overkant van de vijver, samen met de kijkhut die daar staat.


Zo ziet het eilandje er langs de andere kant uit, niet meer zo mooi want je ziet de vogels niet meer zitten !!!


Hier toch nog een vrij open plek in het oerwoud van bermbegroeiïng gevonden, meestal staan er grote planten die hoog zijn opgeschoten zodat je niks meer ziet van de vijverrand maar ook niet meer van het water dichtbij, jammer maar helaas.  Hier heb je tenminste nog een mooie zicht op de lucht ook, die moet er steeds bij zijn, zeker als de lucht blauw is met de witte wolken zoals op zondag.


De aanlegsteiger van de bootjes van aan de overkant, hier zitten nog wat mensen te genieten van de zon, op de bankjes maar ook op het plankier.


De evenementenweide, hier was het heerlijk om te stappen, zo in de wind en de volle zon op je lichaam voelen, heerlijk toch, hier geniet ik ten volle.  En ik kijk dus ook wel degelijk naar de wolken . . . !


Hier het tweede gedeelte van deze evenementenweide, die dit jaar weinig evenementen heeft meegemaakt en er vermoedelijk dit jaar ook niet meer komen !  Waar is de tijd naartoe dat hier tenten stonden en allerlei toestanden werden gehouden met allerlei groeperingen en dat er ook vaak wat te beleven viel !


Hier ben ik aan de trap naar beneden aangekomen en neem ik afscheid, even verder ook van het domein want dan ben ik aan de uitgang op de Bruineveldparking.  Zo gaat het verder naar huis toe, te voet wel te verstaan,  het was een mooie dag, te mooi om te missen, ik voel me weer wat herboren, al zal al mijn energie nog niet helemaal weer aangevuld zijn zoals voorheen maar we slaan er ons wel door.

Geniet nog van deze dinsdag en maak er ook weer een mooie dag van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!