vrijdag en weekend . . . eindelijk . . . !


Oef, we zijn er bijna door geraakt, door de hittegolf en wat zeggen ze dan, wel dat het nog niet gedaan is, toch nog niet helemaal.  Gaat het dan wisselvalliger worden of hoe zal het verlopen, dat is afwachten maar wat we wel weten is dat nu deze avond het weekend reeds wordt ingezet en daar wil ik wel eens op toasten.  Een goeie pint drinken en daarna rustig slapen gaan en de slaap der rechtvaardigen beleven, heerlijk eens uitslapen, kan soms echt wel deugd doen.  Wat er morgen komt dat zien we dan wel, een goede instelling, ik weet het niet, ik wil steeds wat vooruit plannen als dat mogelijk is, toch maar voorzichtig zijn met wat we doen, het gaat nu weer eens goed dus ja, eerst waarderen wat we nu hebben en . . . later zien we wel !

Dat de zomer er is durft niemand nog tegenspreken, we ondervinden het allemaal en dat laat ook zijn sporen na als je niet meer van de jongste bent, al zijn er aan het bloggen die heel wat jaren meer hebben op hun teller dan wij hier bij ons.  Maar iedereen moet zelf voelen wat hij of zijn nog aan kan, ik weet dat ik in de voorbije jaren veel van mijn pluimen heb verloren, op alle gebied, niet meer zoveel kunnen wandelen, niet meer van hier naar daar hossen, niet zo dikwijls meer naar de stad trekken, en dat heeft niet te maken met moe zijn maar doordat we het ritme soms wel wat overschatten.  En dat blijk ik in de voorbije week weer maar eens gedaan te hebben, ik was verdorie zo moe dat ik in de namiddag zou in slaap gevallen zijn, dat is voor mij echt wel een teken dat ik naar het einde van mijn kunnen toe ging.

Alleen ken ik mezelf ook wel een beetje en weet ik ook wel dat ik met deze warme dagen moet voorzichtig zijn, zorgen dat je geen diarree krijgt door te veel fruit te willen eten, zorgen dat we op tijd en stond rust nemen, ook door veel water te drinken want ik ben een zweter en dan drink je maar best genoeg water !  En zo alleen kan je jezelf er door heen helpen, als het nog even zou aan houden, dat mooie warme weer wil ik zeggen, dan gaat dat wel weer voorbij maar rust is nodig voor iedereen en de ene heeft meer nodig dan de andere.  Ik weet wanneer ik over mijn limiet ga en dat ik mezelf dan moet afremmen en rust gunnen.  Zo had ik wat klaar gemaakt van eten en dergelijke maar ik stond daar nat van het zweet in de keuken en dat is eerder van flauwte, ja, niet dat ik zou flauw vallen maar wel dat ik hoognodig moet wat rust inlassen . . . al is dat soms wel een rare gedachte en wil je dat maar opzij schuiven en blijven verder doen.  Je kan echter beter naar je lichaam luisteren, het zegt niet iets voor niks, het weet wat het zegt en niet tegensputteren !

Dus in dit weekend wil ik rust, hier of ergens anders, als ik daar kan mijn zin doen dan is dat goed voor mij, rust is wat ik wil en dat zal ik krijgen of nemen ook !  Als je me een dag niet meer hoort of ziet of leest, dan ben ik aan het rusten . . . eindelijk zou ik zo zeggen . . . !

Nog een heel fijn weekend voor iedereen en vergeet niet te genieten !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!