maandag . . .


Een nieuwe dag begint en ook een nieuwe week, het is heerlijk om te gaan wandelen en dat hebben we dan ook gedaan in de voorbije dagen, het was echt wel een verademing.  En zoals altijd volgen er dan beelden, echt veel was er niet aan nieuwe dingen te zien maar toch ook hier en daar iets wat ik je wou tonen, ook bepaalde borden heb ik onderweg gezien en daar ga ik bij de eerstvolgende wandeling eens wat meer aandacht aan schenken.  En verder veel groen, water overal zowat . . . dat is het ongeveer, kijk maar.


Toen we net aankwamen op de Bruineveldparking, zag ik een bekend koppel, Norbert en Chris, ouders van één van onze schoonzonen.  Ik zetten een stap rapper om ze in te halen en zei even iets maar toen was er een mevrouw met de fiets die hen plots herkende en ze ook aansprak.  Wij zijn dan maar verder gaan wandelen en hebben hun later niet meer gezien, kan best zijn want het domein is vrij groot en wij kennen daar zowat alle wegen en lopen waar we graag lopen en waar het niet te druk is, meestal toch.


Op het nest van de meerkoet zit een schildpad, ze heeft de beste plek uitgekozen en de meerkoet staat er maar wat beteuterd op te kijken.


Op zaterdag was er een blauwe lucht met heel veel wolken, meestal grote wolken ook nog en die namen tussendoor wel even het licht van de zon weg als ze voor de zon door kwamen.


Aan de visvijver was het vrij rustig, een paar vissers maar echt niet meer, een klein beetje wind ook maar wij liepen hier in de volle zon, sorry, ik liep in de volle zon, de echtgenoot heeft de weg genomen die tussen de bomen aan de overkant loopt.


Veel waterwild was er niet aanwezig blijkbaar, alleen deze kreeg ik wel te zien, een paar jongen van een meerkoet dacht ik, vooraan ook een meerkoet en een koppel ganzen, of zijn het hun kleintjes die ik daar zie zwemmen ?!


Vaak kom ik dezelfde mensen tegen op dit pad, al is het hier niet echt druk te noemen, ik wandel er graag tussen al dat groen door om naar het verkeerspark toe te gaan.


In het water zaten deze dieren rustig te genieten, de waterschildpad is nog echt een kleintje als je ze vergelijkt met de meerkoet die op de stok zit.


In deze omgeving heb ik vaak futen zien baltsen tussendoor maar nooit er een mooie foto kunnen van maken, hier zit er nu eentje te broeden op het nest, een andere zwom in de omgeving, heel waarschijnlijk de wederhelft.  Ik vond dit zo'n mooi uitzicht zo tussen de plantenresten in het water, het nest en achteraan de paaltjes . . . 


En telkens veel witte wolken in de blauwe lucht, weerkaatst door het water, mooi geheel, alleen zie ik wel weer algen of iets dergelijks drijven in het water en dat is niet echt gezond.


Hier zijn we aan het nest gekomen van de zwanen, er zit nog steeds eentje op en ze was druk in de weer om hier en daar wat bij te werken of gewoon op te poetsen, ik weet het niet echt wat haar bedoeling was.  Een scherp beeld kon ik er niet van maken want die witte zwaan weerkaatste zo fel het licht maar ik wou het toch wel laten zien.


Hier zie je wat beter dat het een zwaan is op haar nest, in de voorgrond heb ik nog een eend mee gefotografeerd blijkbaar maar dat kreeg ik op mijn klein scherm niet te zien, hier aan de computer dus wel !


Hier zijn we net even voorbij het nest gegaan en moest ik toch ook een beeld kunnen schieten van de aanlegsteiger van de bootjes . . . die er nog niet liggen . . . let ook op het wolkenspel dat weerkaatst wordt in het water.


Hoe de naam van deze bloemen zijn weet ik echt niet maar ik noem het kaardebollen . . .


En hier mee nemen we dan afscheid voor vandaag van het domein, deze staan aan de uitgang die wij meestal nemen, het is een stukje weide voor wilde planten waarop ook wat bloemen zijn gezaaid maar die nu reeds uitgebloeid zijn en andere zaadbollen geven en dergelijke.

Reacties

  1. dag Chrisje
    jij hebt echt oog voor mooie beelden hé , ik heb er van genoten !
    zo'n wandeling in die mooie natuur : enig ! ik woou dat ik het nog kon , maar ja , aanvaarden is de boodschap ! liefs ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik wou dat ik daar meer naartoe kon gaan maar ja, de tijd ontbreekt ons wel een beetje op dit moment. We hebben andere dingen aan ons hoofd maar dit heeft me echt wel deugd gedaan en ik beleef daar veel vreugde aan. Ook gewoon omdat er dan achteraf nog wat werk aan de beelden is, niet veel want het zijn er meestal niet veel, zeker niet in de zomer. En nu met de nieuwe computer gaat alles weer heel wat sneller, de oude staat hier nog en is nog niet volledig overgezet op de nieuwe maar alles werkt tot nu toe naar behoren, alleen één bepaald segment ken ik niet zo goed en dat moet nog eens deftig bekeken worden en uitgeplozen hoe en wat je er kan mee doen maar we zien wel. Nog een fijne week Ani en geniet ook maar zoveel als je kan !

      Verwijderen
  2. Ons Chris en haar camera... een perfecte match als ik de foto's zie. Bedankt om ons te leten meegenieten! Terwijl de zon nog steeds voor de nodige warmte zorgt, zullen veel bloggers buiten zitten of liggen te genieten. Dat heb ik ook gedaan maar nu moest ik toch even binnenkomen wegens " bijna gebakken". Het gaat vandaag niet vooruit hier, ik ben deze morgen moe opgestaan en ben het nog steeds dus wordt het een dagje niets doen vandaag tenzij wat op de computer bezig zijn als ik al inspiratie heb! Tsja , dat is zo'n dag waar de jaartjes zich laten voelen... hopelijk morgen beter! Geniet van wat je ook aan het doen bent vandaag en een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hadden weer een afspraak uit huis in de voormiddag en een afspraak met iemand hier thuis, dus dan weet je zeker dat ik niet zoveel heb gedaan, wel wat was opgevouwen en gekookt zodat we eten hadden. Morgen de ingreep, dus we zitten hier al opgepoetst klaar om de nacht in te gaan en morgen moeten we om 7u in het ziekenhuis zijn dus ook een dag die volledig verloren is want ik laat mijn ventje dan gerust, als hij in slaap valt in de zetel is dat zoveel te beter want die plaatselijke verdoving die werkt toch nog altijd wat door. Verder zien we wel hoe het allemaal verloopt, nog een fijne avond en geniet ervan terwijl je dat kan, wil ik ook doen maar de tijd ontbreek nu even !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!