donderdag . . . een hittegolf . . . ?!


Dat het warm is hoef ik jullie zeker niet te vertellen ?!  Ook wij hebben er wat last van, al is het vooral de vermoeidheid die nu meespeelt en het gebrek aan een deugddoende wandeling, meer is het niet eigenlijk.  Als we ook nu nog eens goed kunnen uitslapen dan zijn we al tevreden !

Gisteren even op pad geweest maar niet ver hoor, wel in de frisse (?!) buitenlucht gezeten.  Ondertussen had onze wagen bijna een zonneslag te verwerken gekregen en zodoende was het er binnen ook om te bakken, wat ons deed besluiten om de ramen even te openen en de blazer zijn werk te laten doen om de warme lucht naar buiten te drijven !  Maar eens we thuis waren stond die toch onderin de garage en daar blijft het vrij lang koel, echt koel is het er ook al niet meer maar het verschilt toch wel wat met de lucht in onze living.  Tot nu toe zijn de hal en de slaapkamers, samen met de badkamer en het toilet nog vrij koel te noemen, we verluchten dan meestal ook maar in de vroege morgen en daarna houden we alles dicht.  Vorig jaar waren we daar steeds goed mee maar pas op, ook dan warmt de hele woning erg op, alleen voel je dat nadien pas !

Maar we klagen niet, het is hier nog redelijk goed te doen, ik heb medelijden met de woningen die echt naar de zon toe gericht zijn en een grote glaspartij hebben, die moeten meestal de ramen echt wel beschermen tegen die hitte in volle dag.  Ook wij zitten in de loop van de dag met onze balkons afgesloten van buiten, al is de zonwering maar langs de binnenkant, het zou beter zijn als we langs buiten ook een store hadden die we konden laten zakken als het te warm wordt . . . maar opwarmen doet het toch steeds.

Gisteren heb ik wat klaar gemaakt voor dezelfde dag dan en daar kunnen we vandaag ook nog wel aan eten.  Zo heb ik nu toch bloemkool gekookt, een sla gekuist, aardappelen geschild en in stukjes gesneden om te koken, daar kunnen we altijd nog op terugvallen.  En hier hadden we zin in soep, dat kan dan gegeten worden op de middag want vandaag moeten we nog eens weg maar dat duurt hopelijk niet zo lang zodat we voor de middag nog terug thuis zijn.  In deze dagen heb ik vooral rust nodig, ik voelde het gisteren reeds, mijn ogen vielen toe toen ik even rustig in de zetel zat . . . totdat ik telefoon kreeg . . . en de rust was voorbij, jammer maar helaas.

Verder kabbelt hier alles rustig verder, de controles zijn op één na reeds gedaan voor de echtgenoot zijn ogen, nu valt er alleen nog de brillen aan te passen en dan is hij er hopelijk voor een tijd van verlost.  Zelf zou ik ook nog wel wat afspraken moeten maken maar ik stel het steeds maar uit, gewoon omdat het redelijk druk is met allerlei dingen te doen die voorrang verdienen en ik wil niks overhaasten, als je ziek bent dan is dat een andere zaak maar dit kan allemaal uitgesteld worden.  Mijn tijd van terug te gaan is ondertussen al verlopen en op dat beetje meer zal het nu ook wel niet meer aan komen.  'k Wil ook wel eens even rust hebben, wat meer tijd voor mezelf want ook de echtgenoot vraagt nogal wat hulp hier en daar, zijn geheugen wordt er ook niet beter meer op maar met rasse schreden gaat het wat meer achteruit, meer dan ik eerst zou gedacht hebben.

En nu ga ik er een eind aan breien, ik wens iedereen nog een gezond verloop van de week toe, hou jullie vooral goed binnen en drink water, zoveel als je hartje beliefd, hou het vooral veilig en gezond want ook dat lelijke "coronabeest" is nog niet het land uit !

Nog een fijne donderdag, geniet nog van een mooie avond . . . en tot morgen vermoedelijk . . . !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!