dinsdag . . .


De laatste dagen hebben we kunnen genieten van fijne temperaturen, al zullen er wel een aantal zijn die het al iets van het goede teveel vinden maar toch.  We genieten van het mooie weer en we hebben dan ook al van de zon genoten, gewoon op het terras, dat is nu heerlijk in de voormiddag.  

In de namiddag komt echter wel de volle zon erop zitten en dan heb je snel temperaturen van 30° al kan ik er wel voor eventjes van genieten.  Maar ik hou het gewoon op zijdelingse zon om erin te zitten, zo kan ik nog wat lezen of puzzelen, gewoon zonnen is iets te veel van het goede voor mij.  Dat wil zeggen dat je ook op tijd van kant moet wisselen, daarom zet ik liever een timer om daar zeker van te zijn, ik heb er nu eentje die ik overal kan gebruiken en die, met geladen batterij, wel weer voor een tijdje mee gaat.

Nu vond ik nog wat beelden, die ik vorige maand heb geschoten, staan op mijn camera, toen stonden de bloemen nog niet helemaal open, ik had ze wat ingetoomd, de bloemen eruit genepen omdat ik vond dat ze anders veel te vroeg naar omhoog gaan.  Ik wil ze eerder wat gedrongen houden en dat kan je dan zo ook doen natuurlijk, het gaat wel ten koste van de bloei op datzelfde moment maar het wil ook zeggen dat je die wat langer kan houden in het najaar en dat ze dan ook nog wat bloemen geven.


Mooie luchten vind ik fascinerend, ze lijken wel van een andere planeet te komen maar het zijn gewoon wolken die worden beschenen en waarbij de zon haar stralen deze rode gloed weergeven, wel een mooi schouwspel, 'k heb er dan ook twee beelden van geschoten, niet zo lang na mekaar eigenlijk maar je ziet er wel verschil in, de wind nam de wolken met zich mee.



En dit waren vorig jaar 5 minuscule plantjes, ze staan er dus voor het tweede jaar.  Nu zijn ze eerder uit de kluiten gewassen want er hingen er ook aan de binnenkant van de bloembak.  Maar daar heb ik stekken van ingestoken die nu ondertussen ook al met bloemen pronken, het zijn gemakkelijke planten om mee verder te doen.  En als het me lukt om die over te houden dan heb ik er volgend jaar nog een volle bak aan, we zien wel wat het oplevert tegen dat het zover is.


Mijn hibiscus die ons balkon hier al vele jaren siert, het is een koolrode zoals onze overleden vriendin Yvonne zou gezegd hebben.  Dit jaar zijn mijn potten en bakken niet ingepakt geweest, ik hoop dat ze nog een paar jaren meegaan en is het niet zo, wel dan kopen we maar eens een andere.  Zo had ik er ook een blauwe staan maar die had vrij snel de geest gegeven, was de grond niet goed of zo, ik weet het niet, bevriezen kan bijna niet als je ze in pakt, ja, dat deed ik toen ook altijd . . . en toch niet vooruit willen, deze wel !


En hier een andere kleur van geranium, ik heb er ook nog donkerrode aan een haak hangen maar die volgt hierna en is niet echt duidelijk, tegen het licht in gemaakt en mijn camera past zich daar niet bij aan, die van de echtgenoot wel, had beter die genomen maar ja, het is nu zo !


Hier mijn hortensia, die staat ieder jaar mooier en mooier, is nu toch ook al enkele jaren hier in die pot van mij, stond eerst wel in een hogere maar die was niet echt geschikt voor dit soort planten, ik moet die immers tussendoor er eens uit halen en de grond verversen, wat bij de hibiscus ook wel zou moeten maar ik laat hem liever wat ongemoeid staan, kwestie van de wortels niet te kwetsen.


Hier mijn hanggeraniums en de kruidenbak opzij aan de muur, en dat zijn allemaal beelden van één en hetzelfde balkon, het staat er zo goed als vol mee maar ik had daar de vorige jaren nog wat meer staan, alleen doe ik dat niet meer, anderen moeten ze immers gieten als ik niet thuis ben en dan kruipt er wel even tijd in als je het goed wil doen.

Buiten deze planten en bloemen heb ik nog een laurier staan, och, ik heb gisteren een veel grotere gezien, onze dochter had er eentje gehaald ergens bij mensen die hem te groot vonden en nu staat hij bij haar in een grote witte bak, een pracht van een exemplaar.  Die van mij is niet zo mooi maar ik gebruik daar wel de blaadjes van om in sausen, groenten en soepen te doen.  Het past niet altijd even goed maar waar het kan gebruik ik die van mezelf, ik snij die in augustus of september ergens af en hang ze gewoon samen op met stok en al.  Op dat moment snoei ik de plant dan ook al wat in, later kan ook nog wel maar ik doe het niet te laat omdat de wonden moeten kunnen drogen waar je de struik ingesnoeid hebt.

Reacties

  1. Ik heb de markt overleefd Chris het was goed geregeld, langs de ene kant kraampjes en de andere kant nadar afspanning zodat je bij het heen en terug mekaar niet kon tegen het lijf lopen maar er was weinig volk en dan nog zovelen zonder masker! Voor mij is het stilaan te heet aan het worden, 28gr op het terras, goed om even op te warmen maar langer dan 5 minuten hou ik het niet vol! De bloemen in de tuin staan in volle pracht maar ik vrees dat dit van korte duur zal zijn als het niet gauw wat regent.. het is niet bij te houden om water te geven,de tuin is te groot! Mij zie je overdag niet strijken hoor... ik doe dat momenteel na 9u als de meeste hitte weg is en terwijl ik naar TV kijk hahaha! Ik heb dit jaar een nieuwe laurier gekocht dus is het nog een klein plantje maar de andere kruiden staan er goed bij, die geef ik zoveel mogelijk wat water! De foto's heb ik op FB gezien, mooi hé? Houd jullie daar veilig en gezond en uit de hitte! grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier bij ons is het morgen markt maar of ik daar naartoe zal gaan weet ik nog niet, ik wil wel eens mee gaan maar vermoedelijk zal er niet veel te zien zijn, het is al maar een kleine markt en als er een paar mankeren dan is er niks te zien ook niet. Om veel aan dat geheel te regelen valt weet ik ook niet, ze kunnen ook wel alle wegen enkel richting maken, het is op een plein te doen en dan kan dat wel zo geregeld worden denk ik dan. Wij hebben het voordeel om hier dicht bij een paar grootwarenhuizen te hebben, een Spar en een Delhaize, een paar kilometers verder ook nog een Delhaize en dat is het zowat. Nog wat verder een Okay en een hele grote Delhaize nog iets verderaf. Dus wat je in de ene niet vindt dat kan je in de andere wel vinden, keuze genoeg, al rijden wij niet steeds ver, meestal dichtbij en mijn favoriet is nog de Spar, klein maar veel keuze in allerlei soorten en goed te doen op wandelafstand.
    Dat buiten zitten is ook niet voor mij, ik heb net gedaan met de was weg te leggen, heb nog mijn nagels wat verzorgd en straks er een laagje op leggen om ze wat meer te beschermen. En verder zal het hier rustig blijven, al dacht ik wel eens te gaan wandelen tegen de avond aan maar of het er ook zal van komen weet ik niet. Zou nog een paar telefoons moeten doen en dat is dan later op de dag terwijl de mensen weer terug thuis zijn in eigen huis want de ene zit op zijn veld en de andere is arts dus ja, die zullen ook nog wel hun werk hebben vermoed ik zo. Groetjes en hou het fris, gezond en veilig, veel meer heeft een mens niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!